Great Parks of the West

De reis

15-daagse autoreis


Het mooie Vancouver is het uitgangspunt voor deze 15-daagse rondreis door de nationale natuurparken van de Canadese Rockies. Ten oosten van Vancouver gaat de route door de Okanaganvallei, Glacier National Park en de nationale wildparken van Banff en Jasper. Ten westen van Jasper rijd je via de Yellowhead Pass, Wells Gray Provincial Park en Garibaldi Provincial Park weer terug naar Vancouver.


Canada West: Great Parks of the West 15-daagse autoreis


Snel een offerte

Vraag een offerte voor deze reis We sturen je graag een vrijblijvende offerte voor deze reis

Pas de reis aan

Pas deze reis aan Pas de reis eerst aan en vraag daarna een offerte
VancouverIcefields Parkway

De route

15-daagse autoreis


Canada West: Great Parks of the West 15-daagse autoreis


Dag 1: Aankomst Vancouver

Op Vancouver International Airport kun je de auto ophalen. Je rijdt naar het hotel en checkt in. De rest van de dag kun je uitvinden wat Vancouver je te bieden heeft. Overnachten in Vancouver.

Dag 2: Vancouver

Vancouver Je hebt de hele dag om Vancouver en omgeving te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld het MacMillan Planetarium bezoeken of een kijkje nemen bij Chinatown, het historische Gastown, Granville Island, de totempalen in Stanley Park, Grouse Mountain of de hoog boven de canyon hangende Capilano Suspension Bridge. Overnachten in Vancouver.


Tip: Met de trolley kom je bij alle belangrijke bezienswaardigheden van Vancouver. Je kunt een dagkaart kopen bij de buschauffeur.

Dag 3: Vancouver – Penticton (395 km)

Deze tocht voert je door de Coastal Mountains en de dichte wouden van Manning Provincial Park. In het park kun je bij de Rhododendron Flats wandelen of een tocht maken over de resten van de Dewdney Trail. Penticton ligt aan het laagste deel van het Okanaganmeer en bij de boom- en wijngaarden van de Okanaganvallei. De regio staat bekend om de stranden en het hete, droge klimaat. Overnachten in Penticton.

Dag 4: Penticton – Revelstoke (260 km)

Na een bezoek aan de Okanaganvallei rijd je ’s middags langs watervallen, hoge pieken en meren naar het gebied van Revelstoke. Overnachten bij Revelstoke.

Dag 5: Revelstoke – Banff/Canmore (280 km)

Revelstoke Je rijdt over de Rogers Pass door Glacier National Park naar Banff National Park (het oudste nationale park van Canada) en de plaatsen Banff en Canmore. Overnachten in Banff/Canmore.

Dag 6: Banff National Park

De gehele dag kun je Banff en omgeving bekijken. Bezoek het Fairmont Banff Springs Hotel en de Bow Falls of maak een rit met de kabelbaan naar Sulphur Mountain. Ook kun je gaan raften op de rivier of een boottocht maken op Lake Minnewanka. Overnachten in Banff/Canmore.


Tip: Een rit te paard in de Canadese Rockies is een uitstekende gelegenheid om vanaf de Bow River en Sulphur Mountain panorama’s van de vallei te bekijken.

Dag 7: Banff/Canmore – Jasper (285 km)

Icefields Parkway Over de Icefields Parkway rijd je door de wederom mooie natuur naar Jasper. Aan te bevelen is een stop bij Peyto Lake. Je kunt ook een rit met de speciaal ontworpen Ice Explorer maken over het Columbia Icefield, een gigantische ijsvlakte van 325 km². Overnachten in Jasper.

Dag 8: Jasper National Park

Je hebt de gehele dag de tijd om te ontspannen of Jasper en omgeving te verkennen. Een boottocht over Maligne Lake is zeker aan te bevelen, evenals een verkenningstocht door de diepte van Maligne Canyon. Maak een rit met de Jasper Tramway of bezoek de Miette Hot Springs. Overnachten in Jasper.


Tip: Maak een cruisetocht over een van de meest pittoreske meren in de wijde omgeving: Maligne Lake. Halverwege de tocht ga je op Spirit Island van de boot af voor een korte wandeling naar de uitkijkpost: een unieke plek om te fotograferen.

Dag 9: Jasper – 100 Mile House (465 km)

Clearwater Deze tocht voert je over de Yellowhead Pass, langs Mount Robson, de hoogste piek van de Canadese Rockies. Je rijdt zuidwaarts langs de Thompsonrivier, de grens van Wells Gray Provincial Park. Stap onderweg eens uit bij Blue River en Clearwater. Overnachten in 100 Mile House.

Dag 10: 100 Mile House

100 Mile House is in de negentiende eeuw ontstaan tijdens de dagen van de goudkoorts. Hier werd een pleisterplaats opgetrokken voor goudzoekers die op weg waren naar de goudvelden. Ze reisden vanaf Lillooet langs de Cariboo Wagon Road en maakten vaak een stop bij dit roadhouse. Het gebied is nu voornamelijk bekend om zijn veeteelt en openluchtactiviteiten. Overnachten in 100 Mile House.

Dag 11: 100 Mile House – Whistler (300 km)

Whistler De weg over de Cariboo Highway en Duffey Lake Road naar het zuiden is schitterend. Je rijdt naar het populaire vakantieoord Whistler, aan de rand van het Garibaldi Provincial Park. Overnachten in Whistler.

Dag 12: Whistler

Vandaag kun je onder andere wandelen, zeilen, windsurfen, een partijtje golf of tennis spelen of een boottocht maken. In Whistler Village, dat alleen toegankelijk is voor voetgangers, kun je rustig winkelen. Overnachten in Whistler.

Tip: Maak een kanotocht naar de wetlands van Whistler en geniet van de natuur en de mooie panorama’s.

Dag 13: Whistler – Vancouver (125 km)

’s Morgens kun je op je gemak Whistler Village bezoeken. Vervolgens rijd je in twee uur over een schilderachtige weg naar Vancouver. De rest van de dag kun je besteden om te winkelen of te proeven van de fijne keuken en het nachtleven van Vancouver. Overnachten bij Vancouver International Airport.

Dag 14: Vertrek Vancouver

Lever je auto in op Vancouver International Airport en check in voor de retourvlucht.

Dag 15: Aankomst in Europa

Omdat je oostwaarts vliegt, kom je vandaag pas aan in Europa.

Informatie

Accommodatie

Toeristenklasse accommodaties 13 nachten

Maaltijden

Op basis van logies (= geen maaltijden)

Vluchten

Kunnen wel of niet worden bijgeboekt

Autohuur

Moet verplicht worden bijgeboekt

Excursies & entreegelden

Niet inbegrepen

Vertrek 2015

Dagelijks, 1 mei - 19 okt 2015

Geen vertrek op:

  • 11 - 17 juli 2015
  • 29 - 31 juli 2015
  • 3 - 7 aug 2015

Uitbreidingen

Het is mogelijk om deze reis te combineren met bijvoorbeeld een stopover in Toronto, New York of een andere stad. Er is veel mogelijk. Laat ons je wensen weten en we denken graag met je mee.

Prijzen

Prijsopgave

Vraag een offerte voor deze reis We sturen je graag een vrijblijvende offerte voor deze reis

Pas de reis aan

Pas deze reis aan Pas de reis eerst aan en vraag daarna een offerte