Eastern USA & Canada

De reis

20-daagse autoreis


Vanuit New York reis je door de bakermat van de Verenigde Staten en Canada. Onderweg maak je kennis met het koloniale verleden van Noord-Amerika. Naast indrukwekkende steden als Boston, Washington en Toronto zie je orthodoxe nederzettingen van de Amish, de Niagarawatervallen en de pittoreske kust van New England, een groep staten in het noordoosten van de VS.


USA Oost: Eastern USA & Canada 20-daagse autoreis


Snel een offerte

Vraag een offerte voor deze reis We sturen je graag een vrijblijvende offerte voor deze reis

Pas de reis aan

Pas deze reis aan Pas de reis eerst aan en vraag daarna een offerte




Acadia National ParkAmish

De route

20-daagse autoreis


USA Oost: Eastern USA & Canada 20-daagse autoreis


Dag 1: Aankomst New York

Na aankomst in New York reis je op eigen gelegenheid naar het hotel in Manhattan. Overnachten in New York.

Dag 2: New York

New York In deze overweldigende metropool is ongelofelijk veel te zien en te doen. Bezoek het beroemde Empire State Building of slenter door het hippe Greenwich Village, het drukke Manhattan of het rustige TriBeCa. Als je zoveel mogelijk van de Big Apple wilt zien, kun je een tour door de verschillende buurten maken met een ‘NY See It All’ bus. Overnachten in New York.

Dag 3: New York - Cape Cod (440 km)

's Ochtends haal je de auto op de luchthaven van Newark op en rijd je oostwaarts naar het rustieke Cape Cod. Maak een walviscruise naar de Stellwagen Bank National Marine Sanctuary. Een rit naar Provincetown op het uiterste puntje van Cape Cod is ook zeker een aanrader. Deze vriendelijke, pittoreske havenplaats was aan het begin van de twintigste eeuw een paradijs voor kunstenaars en schrijvers. Je kunt er leuk winkelen en lekker eten. Overnachten in Hyannis/Cape Cod.

Dag 4: Cape Cod - Boston (130 km)

Cape Cod Je rijdt vandaag door het gebied waar de Pilgrim Fathers voet aan wal zetten op weg naar Boston. Overnachten in Boston.

Dag 5: Boston

Boston is de wieg van de Amerikaanse vrijheid en vermaard om de Harvard University. Maak een wandeling langs de beroemde Freedom Trail, de historische wandelroute door de straten van de oude stad. Je loopt door de tijd van de Revolutie waarin de vrijheid van de Verenigde Staten zwaar werd bevochten. Ontdek het rijke uitgaansleven van Boston, bezoek een van de vele musea of ga naar een concert. Overnachten in Boston.

Dag 6: Boston - Bar Harbor (550 km)

Acadia National Park Via Kennebunkport, een toevluchtsoord voor schrijvers en kunstenaars, vervolg je je reis naar de historische toeristenstad Bar Harbor, de toegangspoort tot het Acadia National Park op Mt. Desert Island. Geniet van de schoonheid van de natuur om je heen. Overnachten in Bar Harbor.

Dag 7: Acadia National Park

Vandaag heb je een hele dag in het Acadia National Park, een van de oudste en mooiste nationale parken van Amerika. Je kunt er uitstekend wandelen door hoge naaldwouden en langs de ruige kust. Vanaf de top van Cadillac Mountain heb je een fantastisch uitzicht over Porcupine Island en Frenchman Bay. Overnachten in Bar Harbor.

Dag 8: Bar Harbor - Québec City (480 km)

Quebec City De reis gaat verder over de Appalachian Mountains, langs Moosehead Lake, waarna je de Canadese grens oversteekt en het Franstalige Québec binnenrijdt. De helderblauwe en witte boerderijen liggen verspreid in het heuvelachtige landschap. Overnachten in de hoofdstad Québec City.

Dag 9: Québec City

Québec City is de bakermat van het Franse erfgoed in Noord-Amerika. Besteed de rest van de dag om de oudste en enige ommuurde stad in Canada te bekijken. Wandel door de kronkelende straatjes en ontdek het ‘joie de vivre’ en de gastvrijheid van dit oude centrum, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is opgenomen. Overnachten in Québec City.

Tip: Maak een rondrit met een toeristenbus. Je komt langs alle interessante plekken van de stad.

Dag 10: Québec City - Montréal (260 km)

St. Lawrence River Deze morgen volg je de St. Lawrencerivier naar het zuidwesten en arriveer je in het bruisende, kosmopolitische Montréal. Bezoek het Place des Arts, de Grande Bibliothèque du Québec, de Opéra de Montréal of de vele musea die Montréal rijk is. Wandel door Vieux Montréal met zijn historische gebouwen en oude haven of ga naar de Jardin Botanique met zijn 26.000 plantensoorten. Neem de metro om je te verplaatsen door de ‘ondergrondse stad’. Overnachten in Montréal.

Tip: Een bustour door de stad stopt bij meer dan tweehonderd interessante plaatsen, waaronder op de top van Mont Royal voor een panoramisch uitzicht.

Dag 11: Montréal - Ottawa (230 km)

Vandaag maak je een relatief korte rit naar Ottawa. Verken deze regeringsstad met zijn vele musea, galerieën en boetieks. Bezoek de uit glas opgetrokken National Gallery, het interessante Canadian Museum of Civilization aan de overkant van de rivier en niet te vergeten de parlementsgebouwen. Overnachten in Ottawa.

Dag 12: Ottawa - Toronto (440 km)

Langs de St. Lawrencerivier en Lake Ontario rijd je naar Toronto, waar je overnacht.

Dag 13: Toronto

Per trolley, metro of te voet heb je een hele dag om de grootste en belangrijkste stad van Canada te bekijken. Met zijn verscheidenheid aan etnische buurten is Toronto een veelvoud van werelden, samengesmolten tot één bruisende stad. Bezoek de CN Tower, de op één na hoogste toren ter wereld, of het grote winkelcentrum Eaton Centre. Overnachten in Toronto.

Tip: Aan boord van de Hippo - een amfibievoertuig - kun je een tour door de stad en door de haven maken.

Dag 14: Toronto - Niagara Falls (145 km)

Niagara Falls Vandaag verken je het Niagaraschiereiland. Je rijdt langs het Niagara Escarpment en diverse wijn- en boomgaarden. De regio staat dan ook bekend om zijn uitstekende wijnen. Sommige wijnhuizen verzorgen rondleidingen en wijnproeverijen. Neem een kijkje in het aantrekkelijke negentiende-eeuwse plaatsje Niagara-on-the-Lake, bekend om de jaarlijkse Shaw-festivals. Volg de schilderachtige Niagara Parkway naar hét spektakel van de Niagarawatervallen: de machtige Horseshoe Falls. Overnachten in Niagara Falls.

Dag 15: Niagara Falls - Gettysburg (565 km)

Amish Langs de Finger Lakes rijd je zuidwaarts. In Lancaster County lijkt de tijd te hebben stilgestaan in de Amishdorpen. Maak kennis met de wereld van weleer. Je hebt hier de gelegenheid tot aanschaf van handgemaakte souvenirs. In Gettysburg leer je meer over de belangrijke veldslagen die tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog zijn geleverd. Bezoek bijvoorbeeld Gettysburg National Military Park, waar de bloedigste strijd werd geleverd. Dineer in het oudste gebouw van Gettysburg, Dobbin House Tavern, gebouwd in 1776. Overnachten in Gettysburg.

Dag 16: Gettysburg - Williamsburg (480 km)

Je vervolgt de reis naar Charlottesville. In diverse instituten wordt een eerbetoon gebracht aan de derde president van de Verenigde Staten: Thomas Jefferson, wiens landgoed Monticello zeker een bezoekje waard is. De Jeffersonwijngaarden produceren een aantal van de beste wijnen van Virginia. Je kunt er eersteklas musea, galerieën en parken bezichtigen. Later op de dag rijd je naar Williamsburg. Deze stad is helemaal in de koloniale sfeer van de achttiende eeuw, toen de stad nog de hoofdstad van Virginia was. Historische gebouwen en personages nemen je mee naar een tijd waarin de ideeën over democratie werden geformuleerd, die de latere basis voor de Onafhankelijkheidsverklaring zouden vormen. Overnachten in Williamsburg.

Dag 17: Williamsburg - Washington D.C. (280 km)

's Ochtends kun je nog een deel van de historische stad verkennen. Geniet vervolgens van het landschap van het Old Dominion als je noordwaarts rijdt naar Washington, de nationale hoofdstad. Opvallend zijn hier de brede boulevards. Overnachten in Washington.

Dag 18: Washington D.C.

Washington Bijna alle belangrijke bezienswaardigheden bevinden zich rond de National Mall: van het Lincoln Memorial tot het Capitol Building en van het Smithsonian Institute tot het Witte Huis. Na het bezichtigen van de indrukwekkende gebouwen en monumenten kun je deelnemen aan het bruisende nachtleven van de stad. Steek de Potomacrivier over naar de begraafplaats Arlington met het graf van de Kennedy's of breng een bezoek aan de National Cathedral, de National Zoo of een van de vele (gratis) musea. ’s Avonds is Georgetown een aantrekkelijk uitgaansgebied. Overnachten in Washington.

Dag 19: Washington D.C. - New York (390 km)

Ga vandaag vroeg op pad, zodat je wellicht nog tijd hebt om een kijkje te nemen in Philadelphia. In deze stad werd in de Independance Hall de Onafhankelijkheidsverklaring getekend. Daarna rijd je naar New York, waar de reis eindigt. Ga naar de luchthaven om de auto in te leveren en in te checken voor de retourvlucht.

Dag 20: Aankomst in Europa

Omdat je oostwaarts vliegt, kom je vandaag pas aan in Europa.

Informatie

Accommodatie

In de prijsopgave kiezen wij standaard voor middenklasse hotels (**/***). Desgewenst kunnen wij natuurlijk ook hotels in een andere klasse voor je reserveren.

Maaltijden

Op basis van logies (= geen maaltijden)

Vluchten

Kunnen wel of niet worden bijgeboekt

Autohuur

Moet verplicht worden bijgeboekt

Vertrek

Dagelijks

Uitbreidingen

Het is mogelijk om deze reis te combineren met bijvoorbeeld een cruise vanuit Florida. Er is veel mogelijk. Laat ons je wensen weten en we denken graag met je mee.

Prijzen

Prijsopgave

Vraag een offerte voor deze reis We sturen je graag een vrijblijvende offerte voor deze reis

Pas de reis aan

Pas deze reis aan Pas de reis eerst aan en vraag daarna een offerte