Klik op een pinpoint op het kaartje om meer over deze plaats te lezen.

Informatie over staat
Informatie over plaats
zichtbaar na inzoomen
  • Zoek op de kaart: Type de naam van een staat, stad of park
  • Link naar deze pagina:

Routegenerator

Gebruik onze routegenerator om snel een interessante route te bouwen

  • Je hebt nog geen plaatsen toegevoegd.

Hoe werkt de routegenerator?

Napa/Sonoma, Californie

Algemeen

Algemeen Napa Valley is een wereldberoemd wijngebied, men vindt hier een eigen wijnindustrie en talloze wijngaarden. Deze relatief warme vallei met veel zon, maar ook mist en zeewind, is gemiddeld zo’n vijftig kilometer breed. Aan de zuidkant komt de vlakte uit bij de baai van San Francisco. Daar wordt de meeste wijn aangevoerd en verscheept naar de schappen van supermarkten over de gehele wereld.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Bezienswaardigheden & activiteiten Shoppen: Van de kleine Main Street in St. Helena's tot de Premium Outlets aan Napa's First Street heeft Napa Valley genoeg prima winkels. De beste is V Marketplace 1870, aan Washington Street in Yountville, en heeft een beetje van alles. Van de verplichte napa-souvenirs tot aan kindermode in Hansel & Gretel, schoenen in Rosalia's for Shoes, en bruidsmode in Vianett. Hiermee komen we op een van de belangrijkste functies van Napa, het vormt regelmatig het decor voor een trouwpartij.

Restaurants: Een bord met vlees van de Rutherford Grill. Zo’n beetje het beste maaltje uit de Napa Vallei. Heerlijke salades, rotisserie-kip, en warm volkorenbrood.
Natafelen bij Bouchon. Open tot 01:30 voor lekkere items zoals caviar, kaasplateaus, en sandwiches, samen met een ruim drankaanbod en toetjes.
Maak je eigen #1 Wine Spectator wijn en vergelijk het met Joseph Phelps’ Insignia. Proef de huidige oogst aan wijnen en de beroemde Insignia.
Eet het nagerecht bij Auberge du Soleil’s terras met spectaculair uitzicht over de Napa vallei. Nagerechten hebben namen als Cinnamon Toast Ice Cream, Crisp Filo Wrapped Chocolate Dumplings, en Pommeau Caramel.

Golf: Speel golf in de weiden, meren en wijngaarden van de Chardonay Golf Club. Drie 9-hole golfbanen door een prachtig terrein met vossen, hazen, en soms zelfs adelaars.

Winkelen: Shoppen aan Washington Street in Calistoga. Hier vind je winkels met glaskunst, pottenmakerijen en bijenwas-kaarsen. Souvenirs in Zenobia en verwen je voeten met een Orange Ice Pedicure in het Calistoga Massage Center: Voor een 45 minuten-behandeling betaal je evenveel euro’s.

Napa Valley Wine Train: Het is mogelijk om een 25 mijls toeristische route te doen met de Napa Valley Wine Train, een originele antieke trein waarin een restaurant is gevestigd. Zie http://winetrain.com.

Bothe Napa Valley State Park: Dit park is – naast het Jack London State Historic Park, dat haar naam eer aandoet- een prachtig natuurpark voor wie genoeg wijn gezien heeft. Het ligt tussen St. Helena en Calistoga, en is een van Napa Valley’s geheimen. In dit park kun je kamperen, wandelen, zwemmen, paardrijdenen picknicken op de vele plekken die daar speciaal voor gemaakt zijn. Vanwege het droge zomerklimaat is het gevaarlijk een kampvuur te maken, maar op picknickplaatsen zijn meestal vuurkorven neergezet voor dit doel. Handig is altijd een fles water ernaast te hebben. California is de afgelopen jaren hard getroffen door enorme bosbranden, die verschillende mensen het leven heeft gekost.

Geschiedenis

Geschiedenis De naam ‘napa’ komt van ‘napo’ dat in de betekenis van ‘huis’ door de Patwin indianenstam -jagers-gebruikt wordt. In het jaar 1823 kwam de Franciscaner pater José Altimira met een expeditie vanuit de missie van San Francisco naar het gebied en stichtte daar een nieuwe missie, de Mission San Francisco Solano. Hier plantte hij wijnranken voor de missie-wijn. Al in 1769 begon deze orde in San Diego wijn te maken.
 
Om de komst van de Russen, die langs de kust naar het zuiden trokken en versterkingen als Fort Bragg oprichtten, niet verder af te wachten stuurde Mexico generaal Vallejo, die tot gouverneur benoemd werd. De druivenstruiken groeiden al in de streek Yuba, die door gouverneur Vallejo in 1824 bezocht werd. De naam van die streek, aanvankelijk Uba, komt dan ook van het Spaanse "uvas silvestres", wilde druiven. Deze waren overvloedig aanwezig langs de rivieren voor de komst van de Spanjaarden.

Het Mexicaans gezag werd echter weggevaagd door de Bear Flag revolutie, waarbij gouverneur Vallejo door de eerste niet-Indiaanse bewoners van California gevangen werd genomen tijdens de korte periode dat California onafhankelijk was, in 1846. Napa is één van de eerste county's en werd gevormd in 1850. Al een jaar later werd het eerste gerechtsgebouw neergezet.

Geografie

Geografie Wijn, daar gaat het over in deze vallei, die zich uitstrekt in een lange vruchtbare vlakte van noord tot zuid. Aan oostelijke en westelijke zijde wordt deze vlakte begrensd door heuvelruggen, die in lange reeksen in noord-zuid richting lopen, met steeds een brede vlakte ertussen. Vanaf de Pacific krijg je dus eerst Sonoma County in het westen –ook een wijngebied-, dan de Mayacmas heuvels, deze vlakte, weer heuvels, en dan in het oosten Yolo County, in de grote centrale vallei met zijn brede rivieren. Deze Central Valley wordt in het oosten weer begrensd door de hoge spitsen van de Sierra. Richting San Francisco liggen nog Solano County en ten noorden Lake County.

Napa County heeft een t otale oppervlakte van 2042 km² (788 mijl²) waarvan 1952 km² (754 mijl²) land is en 89 km² (35 mijl²) of 4.38% water. Volgens de volkstelling van 2000 bedroeg de bevolkingsdichtheid 64/km² (165/mijl²) en bedroeg het totale bevolkingsaantal 124.279 dat ruwweg bestond uit driekwart (blanke) Amerikanen en een kwart Spaans of Latino. Met ruim 45.000 gezinnen is deze vallei duidelijk traditioneler dan de grote stad vol alleenstaanden.