Vraag offerte

  The Yukon

De ongerepte en uitgestrekte Yukon is de ideale bestemming voor natuurliefhebbers. Op de schijnbaar eindeloze wegen ontmoet je meer elanden, beren en kariboes dan andere reizigers. Deze camperreis door Yukon combineert vele hoogtepunten: van Kluane National Park en goudzoekersplaats Dawson City tot de beroemde Alaska en Dempster Highways. Met wat geluk zie je het Noorderlicht! Neem je tijd voor de schitterende, maar soms onverharde wegen.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 2568 kilometer / 1596 mijl

Reis van dag tot dag

Dag 1. Europa - Whitehorse

Je vertrekt vanuit Europa en komt aan in Whitehorse.

Tijdens de goudkoorts werd de Yukon-rivier bij Whitehorse bevaren door de hekwielboot S.S. Klondike. Ga mee met een tour of verken het gerestaureerde schip op eigen gelegenheid. Bekijk ook de film met historische beelden van de boten in actie. Bij het schip start de leuke Millennium Trail (5 km) rond het water, deze brengt je ook naar de 30 meter lange Fishway. Je kunt ook kiezen voor een wandeling van 15 kilometer. Bezoek in Whitehorse ook de levendige waterfront. Aan 4th en 5th Ave vind je souvenirwinkeltjes.

Whitehorse Yukon

Dag 2. Whitehorse

Je haalt de camper op in Whitehorse.

Net buiten Yukon, bij de luchthaven, liggen twee leuke musea. In het Yukon Beringia Interpretive Centre vertellen interactieve tentoonstellingen en twee gave films je over de tijd dat hier mammoeten en sabeltandkatten rondliepen. Skeletten en fossielen nemen je mee terug in de tijd. Het naastgelegen Transportation Museum vertelt je over de vroege luchtvaart en de aanleg van treinrails in de barre Yukon. Je kunt een combinatieticket kopen voor (ruim) een halve dag vermaak.

Whitehorse Yukon

Dag 3. Whitehorse - Watson Lake

Afstand: 440 km / 270 mijl || Reistijd: ongeveer 6 uur  

Het plaatsje Watson Lake ligt aan de grens met British Columbia en is een goede rustplaats aan de Alaska Highway. Het vormt het centrum van de kleine bosbouwindustrie en transportsector in Yukon en is van oudsher een servicecentrum voor de mijnindustrie. De omgeving is er werkelijk adembenemend. Beroemd is het Sign Post Forest, waar in totaal zo’n 68.000 borden van woonplaatsen over de hele wereld hangen.

Watson Lake Yukon

Dag 4. Watson Lake - Whitehorse

Afstand: 440 km / 270 mijl || Reistijd: ongeveer 6 uur  

Voordat de dam van Whitehorse aangelegd werd, waren de Miles Canyon en de Whitehorse Rapids ten zuiden van de huidige plaats grote obstakels voor vervoer over de Yukon-rivier. In de negentiende eeuw vergingen hier veel schepen, vaak samen met de bemanning. Tegenwoordig behoren de kloof, rivier en bijbehorende meren tot een recreatiegebied. Langs de oevers liggen wandel- en mountainbikepaden met talloze historische plaatsen en uitzichtpunten.

Whitehorse

Dag 5. Whitehorse - Carmacks

Afstand: 180 km / 110 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Carmacks ligt op circa 180 kilometer ten noorden van Whitehorse. Het is slechts een klein dorp aan de Yukon-rivier en dient vaak als stop op de route tussen Dawson en Whitehorse. Carmacks ontstond in 1896, toen er goud gevonden werd. Dé bezienswaardigheid is het Tagé Cho Hudän Interpretive Centre, waar je alles leert over inheemse volken en hun leefwijzen. Ten noorden van Carmacks ligt de Five Finger Rapids; een prachtige stroomversnelling tussen rotspartijen in de brede rivier. Een steile trap brengt je naar een uitkijkpunt.

Carmacks Yukon

Dag 6. Carmacks - Mayo

Afstand: 230 km / 140 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Mayo ligt in het Canadese Yukon en is voornamelijk bekend door de Silver Trail (Highway 11). Deze prachtige (deels onverharde) route voert door de regio waar eens de rijkste zilvermijnen van Canada lagen. Ook het nabijgelegen mijnstadje Keno is zeer de moeite waard om te bezoeken. Het biedt een combinatie van historie en prachtige natuur. Bonuspunten: door het gebrek aan horizonvervuiling heb je grote kans om hier in het noorderlicht te zien.

Mayo Keno Yukon

Dag 7. Mayo - Tombstone Territorial Park

Afstand: 260 km / 160 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Tombstone Territorial Park ligt aan de schilderachtige Dempster Highway. Deze ruige wildernis ligt anderhalf uur rijden ten noordoosten van Dawson City. Je wordt getrakteerd op besneeuwde bergen en arctische toendralandschappen. In het Tombstone Interpretive Centre (juni - half september), krijg je meer informatie over het park en de mogelijke activiteiten. Hier starten diverse wandelroutes en je vindt er een camping. Rijd zeker tot de noordelijke parkgrens om de prachtige toendralandschappen te zien. Enkele andere campings aan de Dempster Highway zijn Engineer Creek (194 km vanaf het beginpunt) en Rock River (op 447 km).

Tombstone Territorial Park, Yukon

Dag 8. Tombstone Territorial Park - Dawson City

Afstand: 110 km / 70 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Rond 1890 was Dawson City kortstondig het middelpunt van een hevige goudkoorts. Dat die koorts allang is weggeëbd, merk je hier nauwelijks. De kleurrijke saloons, general store en post office doen het lijken alsof je op een filmset bent beland. Op de onverharde wegen zouden postkoetsen niet misstaan. Er zijn verschillende Historic Sites, zoals stoomschip S.S. Keno en Harington's Store, waar je foto's uit het vroegere Dawson City ziet. Buiten het centrum ligt de enorme Dredge No.4, een voormalige goudmijn op het water. Ook de cancan-show in Diamond Tooth Gerties, Canada’s eerste legale casino, is een aanrader.

dawson city yukon

Dag 9. Dawson City - Tok

Afstand: 300 km / 190 mijl || Reistijd: ongeveer 6 uur  

Tok (zeg: 'Took') is een rustig plaatsje nabij de grens met Yukon. Het staat ook wel bekend als de ‘Sled Dog Capital of Alaska’, hier vindt namelijk jaarlijks de Race of Champions plaats, een van de oudste en grootste sleehondenraces van Alaska. Het algemene raceseizoen loopt grofweg van eind november tot maart. Een flink stuk ten zuidoosten van Tok ligt het Tetlin National Wildlife Refuge, een afwisselend landschap met bossen, toendra’s, meren, bergen en gletsjerrivieren. De Tetlin Passage, de vallei waar de Tanana-rivier doorheen stroomt, vormt een belangrijke broedplaats voor vogels. Daarnaast vormt Tetlin het leefgebied van wolven, grizzly's, zwarte beren en rendieren. Het hoofdkwartier van het reservaat ligt in Tok.

Tok Alaska

Dag 10. Tok - Beaver Creek

Afstand: 180 km / 110 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Beaver Creek, op slechts een paar kilometer van de grens met Alaska, is de meest westelijke nederzetting in Canada. De kleine gemeenschap is van belang als grenspost en servicecentrum voor de Alaska Highway. Het is tevens de thuisbasis van de White River First Nation, een indianenstam die erg actief is op het gebied van cultuurbehoud. Zo promoot de stam traditionele dans, zang en taalprogramma’s. Voor informatie over de regio kun je terecht in het Visitor Information Centre. Ernaast ligt de kleine kerk Our Lady of Grace.

Beaver Creek Yukon

Dag 11. Beaver Creek - Haines Junction

Afstand: 290 km / 180 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Haines Junction is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Kluane National Park, in het zuidwesten van Yukon. Dit ongerepte natuurpark wordt gedomineerd door bergen, gletsjers en ijsvelden. Ook vind je hier Mount Logan, de hoogste berg van Canada. De hoofdwegen zijn de Alaska Highway en Haines Highway, die langs de oostelijke parkgrens lopen. Volg je de Haines Highway in zuidelijke richting, maak dan een stop bij Kathleen Lake, waar je mooie korte wandelingen kunt maken. Ook de Rock Glacier Trail is een aanrader; dit wandelpad voert je via het bos naar de teen van een gletsjer en eindigt met een panorama over Dezadeash Lake.

Kluane National Park in Yukon

Dag 12. Haines Junction

Om een goed beeld te krijgen van de bezienswaardigheden en activiteiten in Kluane National Park bezoek je het Da Ku Cultural Centre: het bezoekerscentrum in Haines Junction. Volg je vervolgens de Alaska Highway in noordelijke richting, maak dan een stop bij Kluane Lake. Hier is ook een bezoekerscentrum en er zijn wandelroutes uitgestippeld van diverse lengtes. Ter hoogte van Kluane Lake vind je ook de prachtige Kaskawulsh-gletsjer.

Kluane National Park in Yukon

Dag 13. Haines Junction - Whitehorse

Afstand: 150 km / 100 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Wil je dolgraag wildlife zien? Je maakt grote kans in het Yukon Wildlife Preserve. In een natuurlijke leefomgeving lopen onder andere poolvossen, Canadese lynxen en elanden rond. Je kunt zelf met een kaart door het reservaat wandelen, of meegaan met een bustour. Beide duren ongeveer anderhalf uur.

Whitehorse

Dag 14. Whitehorse

Je levert de camper in en vliegt terug naar Europa.

Whitehorse

Dag 15. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag aan in Europa.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 2568 kilometer / 1596 mijl
Tarieven Road Bear 2018 bekend
Bekijk de aanbiedingen
Tarieven Fraserway 2018 bekend
Check de vroegboekkorting