Vraag offerte

  Deep South Discovery

Deze camperreis gaat door het diepe zuiden van de Verenigde Staten. Je swingt in de muzieksteden Nashville, Memphis en New Orleans en bezoekt historische plaatsen als Natchez en Montgomery. Vergeet niet om onderweg de vele prachtige plantagehuizen te bekijken, zoals de Boone Hall Plantation.

GRATIS GEPERSONALISEERD CAMPERROADBOOK
Boek bij ons een camper en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Reis van dag tot dag

Dag 1. Atlanta

Je reis begint in Atlanta.

In Atlanta, de hoofdstad van Georgia, gaan zuidelijke tradities en moderne wolkenkrabbers hand in hand. Atlanta is de geboorteplaats van burgerrechtenactivist Martin Luther King, Jr. Zijn geboortehuis en graf kun je bezoeken in het Sweet Auburn District. Deze historische wijk vormde het hart van de zwarte gemeenschap. Bezoek ook de Ebenezer Baptist Church, waar King als dominee predikte. Ga ook naar het grote Centennial Olympic Park, waar de Olympische Spelen van 1996 plaatsvonden. Je vindt hier ook het hoofdkwartier van nieuwszender CNN en World of Coca-Cola.

Atlanta, Georgia

Dag 2. Atlanta

Je haalt 's middags de camper op in Atlanta.

Je hebt ruim de tijd om boodschappen te doen en om van de camper je eigen huis op wielen te maken. Een leuke overnachtingsplek is de camping bij Stone Mountain, iets ten noordoosten van Atlanta. In deze berg zijn drie belangrijke figuren uitgehouwen uit de tijd van de Burgeroorlog. Je kunt de top bereiken via een gondelbaan of wandelpad. Stone Mountain ligt bovendien mooi op de route richting Great Smoky Mountain National Park.

Atlanta, Georgia State Capitol

Dag 3. Atlanta - Great Smoky Mountains

Afstand: 310 km / 190 mijl || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

De Great Smoky Mountains (bijnaam: The Smokies) is een bebost gebergte en tevens nationaal park in het zuiden van de Appalachen. Vaak hangt er rond de bergtoppen een mysterieuze nevel. De 50 kilometer lange Newfound Gap Road (Highway 441) loopt van noord naar zuid en is een prachtige toeristische route met vele vergezichten. Een aanrader is het uitzicht bij Clingmans Dome op 2.025 meter.

Great Smoky Mountains

Dag 4. Great Smoky Mountains

Populair in Great Smoky Mountains is Cades Cove. Deze vallei is met hoge bergen omringd en bevindt zich in het noordwesten van het park. Je kunt de vallei verkennen via de 18 kilometer lange Cades Cove Loop Road. Deze eenrichtingsweg voert je langs oude kerkjes en houten gebouwen. Je kunt een glimp opvangen van het vroegere landleven in de zuidelijke Appalachen. Langs de route zijn regelmatig wilde dieren te zien. Tip: huur een fiets bij het bezoekerscentrum en fiets deze weg.

Great Smoky Mountains

Dag 5. Great Smoky Mountains - Nashville

Afstand: 360 km / 220 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Nashville is de hoofdstad van de country- en westernmuziek. In de vele tentjes langs Broadway kun je kennismaken met deze Amerikaanse folklore. Broadway maakt deel uit van Music Row, het stadsdeel ten zuidwesten van downtown. Hier vind je honderden muziekbedrijven, voornamelijk gerelateerd aan countrymuziek, gospel en hedendaagse christelijke muziek. Het Ryman Auditorium is Nashvilles belangrijkste concertgebouw.

Nashville Tennessee

Dag 6. Nashville

Echte countryliefhebbers mogen ook het Country Music Hall of Fame and Museum in Nashville niet overslaan. Vanaf het museum vertrekken dagelijks tours naar de RCA Studio B, de geboorteplaats van de ‘Nashville Sound’. Tot 1974 was Nashville de locatie van Grand Ole Opry, ‘s werelds langstlopende countrymuziekprogramma. Tegenwoordig wordt het radioprogramma verschillende malen per week live opgenomen in het Grand Ole Opry House. Wil je een live-uitzending bijwonen, zorg dan dat je op tijd (online) tickets bemachtigt. Een andere muzikale activiteit is The Johnny Cash Museum.

Nashville, Tennessee

Dag 7. Nashville - Memphis

Afstand: 340 km / 210 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Twee legendarische personen drukten hun stempel op de stad Memphis: burgerrechtenactivist Martin Luther King en superster Elvis Presley. Daarnaast is de stad langs de Mississippi-rivier de bakermat van de bluesmuziek, een genre dat goed vertegenwoordigd wordt in de historische Beale Street. De straat zit vol met restaurants, cafés en bruisende clubs, waaronder BB Kings Blues Club.

Memphis, Tennessee

Dag 8. Memphis

Bezoek in 'The River City' Mempis ook de Sun Studio, waar grootheden als Elvis Presley, Johnny Cash en Jerry Lee Lewis hun hits opnamen. Verken hierna het Rock ‘n’ Soul Museum en Graceland. Het landgoed van Elvis Presley biedt een uniek kijkje in het leven van de King of Rock ‘n Roll. Er zijn verschillende tours mogelijk, waarbij je onder andere Elvis’ villa, vliegtuigen, auto’s en zijn laatste rustplaats bezoekt.

Memphis, Tennessee

Dag 9. Memphis - Vicksburg

Afstand: 400 km / 250 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Op een rotswand boven de Mississippi-rivier ligt Vicksburg. De stad vormde een centrale locatie tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. De belangrijkste bezienswaardigheid van Vicksburg is het National Military Park, waar in 1863 een hevige strijd woedde. Via de 25 kilometer lange autoroute door het park leer je alles over deze bewogen geschiedenis. Downtown Vicksburg is een historische wijk met muurschilderingen die je vertellen over het verleden.

Vicksburg

Dag 10. Vicksburg - Natchez

Afstand: 120 km / 70 mijl || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Natchez is de oudste nederzetting aan de Mississippi-rivier. Hier vind je geen pretparken, industriële kades of extreem toeristische trekpleisters. Maar wel wandelroutes en het historische Downtown. Begin je bezoek bij het Natchez Visitor Center, waar je plattegronden en brochures over activiteiten in de omgeving kunt ophalen. Maak vervolgens een wandeling langs de weidse waterkant, volg een wandelroute door het historische Downtown of duik in een van de kunstgalerijen. Ook leuk: Vaar met een raderboot over de Mississippi! Er is genoeg te beleven.

Natchez Mississippi

Dag 11. Natchez - Baton Rouge

Afstand: 140 km / 90 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Direct aan de majestueuze Mississippi-rivier ligt Baton Rouge. Jarenlange Franse, Spaanse en Britse overheersing creëerde hier een bijzondere mix van culturen; ook het voormalige plantageleven drukte zijn stempel op de stad. Langs de Mississippi vind je nog plantages. Een in het oog springend bouwwerk is het kasteelachtige Old Louisiana State Capitol. Het neogotische gebouw is een architectonisch hoogstandje, zowel van binnen als van buiten. Aan het begin van de jaren 1930 verrees er in Baton Rouge een nieuw capitoolgebouw. The Old Capitol huisvest een museum over de politieke geschiedenis van Louisiana.

Baton Rouge Old Capitol

Dag 12. Baton Rouge - New Orleans

Afstand: 130 km / 80 mijl || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Tussen Baton Rouge en New Orleans kun je de Oak Alley Plantation in Vacherie bezoeken. Deze plantage schittert op vele ansichtkaarten en vormde het decor voor de film 'Django Unchained' van Quentin Tarantino. Rijd daarna rustig verder naar New Orleans ('The Big Easy'), een stad met vele gezichten. Zo is het de bakermat van de jazz, heeft het een multicultureel en tolerant karakter, zijn er veel plantagehuizen uit vroegere tijden en vind je er veel achttiende- en negentiende-eeuwse architectuur. De oudste en bekendste wijk is French Quarter, met een wirwar van gezellige straten met cafés, musea en muziekclubs en typisch Spaanse gebouwen, balkons en pleintjes. Morgen heb je een hele dag om deze stad te ontdekken.

New Orleans, Louisiana

Dag 13. New Orleans

In French Quarter bezoeken veel toeristen Bourbon Street, waar je elk moment van de dag terecht kunt in bars, restaurants en souvenirshops. Jackson Square daarentegen is het historische hart van de wijk. Het mooie park bestaat deels uit een groot plein met historische gebouwen, zoals de St. Louis Cathedral, de Cabildo (waar de Louisiana Purchase getekend werd en tegenwoordig het Louisiana State Museum gevestigd is) en de Presbytere, een museum over Mardi Gras.

New Orleans, Louisiana

Dag 14. New Orleans - Mobile

Afstand: 230 km / 140 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Mobile is een authentieke stad in de staat Alabama. Het ligt aan de Mobile Bay, in de golf van Mexico. Populaire attracties in Mobile zijn het Battle Ship Memorial Park, met schepen en andere militaire apparatuur uit de Tweede Wereldoorlog en het Mobile Museum of Art, met een diverse kunstcollectie. Kuststadje Mobile is een van de oudste steden aan de Gulf Coast en is beroemd om haar historische huizen en gezellige clubs zoals de Callaghans Irish Social Club. Ook kun je tochten maken per airboat om alligators te spotten.

Mobile Alabama

Dag 15. Mobile - Pensacola

Afstand: 100 km / 60 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur  

De historische en militaire stad Pensacola is nauw verbonden met de luchtvaart. Je vindt hier onder meer de oudste marinevliegbasis van Amerika. Bezoek het National Museum of Naval Aviation bij het Naval Air Station, bekijk hier gerestaureerde vliegtuigen en maak een vlucht in een simulator. Op de vliegbasis oefenen piloten van Blue Angels. Tussen maart en november kun je hun vliegshows bekijken, onder meer vanuit de vuurtoren. Je kunt natuurlijk ook lekker op het strand neerstrijken en helemaal niets doen!

Pensacola Florida

Dag 16. Pensacola - Montgomery

Afstand: 260 km / 160 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Deze staatshoofdstad ligt aan de Alabama-rivier en kent een rijk verleden. Niet alleen herbergt Montgomery Capitol Heights, een van de oudste buurten van de stad en de staat Alabama. Montgomery speelde ook een belangrijke rol tijdens de Civil Rights Movement (burgerrechtenbeweging) in de jaren 50 en 60. Zo weigerde Rosa Parks haar plaats af te staan in de bus, zoals in die staat, in die tijd, gebruikelijk was voor donkere mensen. Dat gaf aanleiding tot de Montgomery Bus Boycott, waarbij veel mensen met een donkere huidskleur het openbaar vervoer negeerden uit protest tegen ongelijke rechten. Ook staat in Montgomery de kerk waarin Martin Luther King dominee was.

Montgomery Alabama

Dag 17. Montgomery - Atlanta

Afstand: 260 km / 160 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Vandaag rijd je terug naar Atlanta. Atlanta is de hoofdstad van de staat Georgia. Je vindt hier dan ook het Georgia State Capitol. Omdat het op een hoger punt in Atlanta ligt, is het vanaf diverse punten in de stad goed te zien. Van maandag tot en met vrijdag kun je er overdag binnenkijken.

Atlanta, Georgia State Capitol

Dag 18. Atlanta

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Skyline van Atlanta

Dag 19. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag weer thuis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!