Vraag offerte

  Georgia on my mind

Glooiende heuvels, dichte bossen, vulkanische meren, kleine riviertjes en karakteristieke dorpjes: dat is Nationaal Park Eifel. Deze camperroute brengt je niet alleen naar de indrukwekkende Eifel, maar ook naar de lieflijke Moezelvallei en historische steden als Koblenz, Saarburg en Trier. In de idyllische wijnstadjes als Bernkastel-Kues langs de Moezel struin je door de smalle steegjes, langs vakwerkhuizen en historische wijnkelders. De prachtige wijnvelden en de eeuwenoude burchten maken deze afwisselende camperrondreis compleet. En dit alles op maar een paar uurtjes rijden vanaf huis!

Vrijheid blijheid met een camper!

De ultieme vrijheid: reis per camper door de Eifel en Moezel in Duitsland. Al onze rondreizen zijn aan te passen en op maat te maken.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Pas deze reis aan

Totale afstand: 2234 kilometer / 1388 mijl

Reis van dag tot dag

Dag 1. Atlanta

Je reis begint in Atlanta.

In Atlanta, de hoofdstad van Georgia, gaan zuidelijke tradities en moderne wolkenkrabbers hand in hand. Een leuke plek om je bezoek te beginnen is in het grote Centennial Olympic Park, waar de Olympische Spelen van 1996 plaatsvonden. Je vindt hier ook de World of Coca-Cola. Maak vooral een fietstour over de Beltline, een voormalig treinspoor waar nu een 35 kilometerslang fiets- en wandelpad is gerealiseerd.

Atlanta, Georgia

Dag 2. Atlanta

Je haalt 's middags de camper op in Atlanta.

Atlanta is de geboorteplaats van burgerrechtenactivist Martin Luther King, Jr. Zijn geboortehuis en graf kun je bezoeken in het Sweet Auburn District. Deze historische wijk vormde het hart van de zwarte gemeenschap. Bezoek ook de Ebenezer Baptist Church, waar King als dominee predikte. Heb je nog tijd over? Ga dan naar de hippe Ponce City Market, dat grenst aan een mooi stadspark. Het gebouw huisvest winkels en een geweldige foodmarket.

Atlanta, Georgia

Dag 3. Atlanta - Great Smoky Mountains

Afstand: 310 km / 190 mijl || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

De Great Smoky Mountains (bijnaam: The Smokies) is een bebost gebergte en tevens nationaal park in het zuiden van de Appalachen. Vaak hangt er rond de bergtoppen een mysterieuze nevel. De 50 kilometer lange Newfound Gap Road (Highway 441) loopt van noord naar zuid en is een prachtige toeristische route met vele vergezichten. Een aanrader is het uitzicht bij Clingmans Dome op 2.025 meter.

Great Smoky Mountains

Dag 4. Great Smoky Mountains

Populair in Great Smoky Mountains is Cades Cove. Deze vallei is met hoge bergen omringd en bevindt zich in het noordwesten van het park. Je kunt de vallei verkennen via de 18 kilometer lange Cades Cove Loop Road. Deze eenrichtingsweg voert je langs oude kerkjes en houten gebouwen. Je kunt een glimp opvangen van het vroegere landleven in de zuidelijke Appalachen. Langs de route zijn regelmatig wilde dieren te zien. Tip: huur een fiets bij het bezoekerscentrum en fiets deze weg.

Great Smoky Mountains

Dag 5. Great Smoky Mountains - Roanoke

Afstand: 430 km / 270 mijl || Reistijd: ongeveer 4½ uur  

Midden in de Appalachen bij de schilderachtige Blue Ridge Parkway ligt Roanoke. Het hart van deze stad is Center in the Square. Je vindt in Roanoke uiteenlopende musea. Het Harrison Museum of African American Culture gaat over de Afro-Amerikaanse cultuur, in het futuristische Taubman Museum of Art vind je klassieke en moderne kunst. Bezoek ook Mill Mountain Zoological Park, waar je leert over het bedreigde sneeuwluipaard, de rode wolf en andere bijzondere diersoorten. Op Mill Mountain staat de opvallende Mill Mountain Star.

Roanoke

Dag 6. Roanoke - Wilmington

Afstand: 460 km / 290 mijl || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Als je in Wilmington langs de waterkant loopt, zie je de USS North Carolina aan de overkant liggen. Dit schip uit de Tweede Wereldoorlog is tegenwoordig een museum. Een andersoortig museum is de Bellamy Mansion; een van de mooiste plantagehuizen van North Carolina. Het heeft een Griekse en Italiaanse stijl en telt maar liefst 22 kamers. De Poplar Grove is het tweede plantagehuis dat je kunt bezichtigen. Dit is Amerika's oudste pinda-plantage.

Wilmington North Carolina

Dag 7. Wilmington - Myrtle Beach

Afstand: 120 km / 70 mijl || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Myrtle Beach is een typisch Amerikaanse badplaats die wordt geroemd om zijn stranden. Langs die stranden vind je hotels, resorts, restaurants en niet te vergeten: enorm veel golfbanen. Uiteraard is een bezoek aan het strand en de pier een populaire activiteit in Myrtle Beach. Wil je meer vermaak dan alleen strandpret? Overweeg dan een bezoekje aan Myrtle Waves (met veel waterattracties), Family Kingdom (achtbanen en waterpret), Wild Water and Wheels (waterpark voor jonge bezoekers), NASCAR SpeedPark (geavanceerd karten), of maak een ritje in het SkyWheel dat overal bovenuit steekt.

Bezienswaardigheden Myrtle Beach

Dag 8. Myrtle Beach - Charleston

Afstand: 160 km / 100 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Charleston, de oudste stad in South Carolina, kent een bewogen geschiedenis. Zo speelde het een belangrijke rol in de Onafhankelijkheidsoorlog en werd er het eerste schot van de Burgeroorlog gelost. Aan de Museum Mile in het Historic District bevinden zich mooie musea, historische huizen en kerken. Om deze locaties te bezoeken kun je tickets kopen in een bezoekerscentrum. In de wijk South Broad staan elegante, vorstelijke huizen uit de achttiende eeuw.

Charleston, South Carolina

Dag 9. Charleston - Savannah

Afstand: 230 km / 140 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Savannah is een populaire toeristenstad, dankzij de Amerikaanse Antebellum-architectuur met plantages en landhuizen, de lange geschiedenis en haar charmante gastvrijheid. De binnenstad van Savannah is gekroond tot National Historic Landmark. Vele bezoekers bewonderen de meer dan twintig oude pleinen met een rustieke sfeer en de omringende gebouwen. Een leuke plek is Forsyth Park, met een prachtige fontein, monumenten en tuinen.

Savannah Georgia

Dag 10. Savannah

In Savannah ontkom je bijna niet aan de ‘donkere’ kant van de stad. Verhalen over geesten, spookhuizen en behekste begraafplaatsen maken Savannah ‘America’s Most Haunted City’. Bijna elk gebouw in het historische stadsdeel heeft wel een spookverhaal, zoals Pirate’s House met zijn geheime gangen en tunnels uit de zeventiende eeuw en Sorrel-Weed House (1840), dat staat op het graf van honderden slachtoffers uit de Siege of Savannah, een van de bloederigste slagen uit de Onafhankelijkheidsoorlog.

Savannah, Georgia

Dag 11. Savannah - Macon

Afstand: 270 km / 170 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Macon is een middelgrote stad in het hart van de Amerikaanse staat Georgia. De stad kent een rijke geschiedenis, die onder andere naar voren komt in de historische huizen zoals Cannonball House. Macon ontstond ooit bij een van de eerste Europese forten in de regio. Enkele bezienswaardigheden zijn het High Falls State Park, Ocmulgee National Monument en het Museum of Arts and Sciences. Macon staat bekend als de zuidelijke toegangspoort van de Antebellum Trail. Deze scenic route omvat zeven historische stadjes van Athens naar Macon.

Macon Georgia

Dag 12. Macon - Athens

Afstand: 150 km / 90 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Athens is een gezellige collegestad met een enorm populair American football-team: de Georgia Bulldogs. De Universiteit van Georgia bepaalt de sfeer en de cultuur. Veel studenten hebben het zo naar hun zin in Athens, dat ze er niet meer weggaan. Het kleine stadscentrum biedt hippe eettenten, bars en winkels. Oud en nieuw gaan hand in hand: de vooroorlogse panden en het Victoriaanse stadscentrum bieden onderdak aan instellingen voor moderne kunst en een kroegen met een bruisend nachtleven. Athens is de geboorteplaats van de bands R.E.M. en de B-52s. Athens ligt aan de Antebellum Trail, een scenic route van Athens naar Macon.

Athens, Georgia

Dag 13. Athens - Atlanta

Afstand: 110 km / 70 mijl || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Je levert 's ochtends de camper in en reist terug naar huis.

Atlanta, Georgia State Capitol

Dag 14. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag weer thuis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Pas deze reis aan

Totale afstand: 2234 kilometer / 1388 mijl
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan