Vraag offerte

  Explore the Capital Region

Tijdens deze autoreis kom je meer te weten over de geschiedenis van de Capital Region, de wieg van de huidige Verenigde Staten. Je maakt kennis met Washington DC en historisch belangrijke steden als Philadelphia, Gettysburg, Williamsburg en Charlottesville. Verder bezoek je de rustige Amish-dorpen, de kusten van Maryland en het natuurschoon van de Blue Ridge Mountains in Shenandoah National Park.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Reis van dag tot dag

Dag 1. Washington

Je reis begint in Washington.

Washington DC is de hoofdstad van Amerika en is een stad vol publiekstrekkers. Niet te missen zijn het Capitoolgebouw (met zijn hoge koepel) en het Witte Huis (waar de president en de First Family wonen). Washington bezit de belangrijkste monumenten en gedenktekens van Amerika, ze liggen voornamelijk aan de National Mall. Hier vind je bijvoorbeeld het Washington Monument (een 170 meter hoge obelisk), het Roosevelt Memorial en Jefferson Memorial.

Washington DC

Dag 2. Washington

Washington DC biedt een scala aan (gratis) musea, zoals de National Gallery of Art, het National Museum of American History en het National Museum of Natural History. Ben je geïnteresseerd in ruimte- en luchtvaart, bezoek dan het National Air and Space Museum. Een museumtocht kun je het beste beginnen bij het Smithsonian Instution Building, aan de National Mall. Geen fan van musea? Bezoek dan Smithsonian's National Zoo, Jefferson Memorial of het Washington Monument.

Washington DC

Dag 3. Washington - Gettysburg

Afstand: 140 km / 80 mijl || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Je haalt de auto op in Washington en vervolgt je weg naar Gettysburg.

Tijdens de Burgeroorlog, in 1863, veranderde Gettysburg voorgoed. National Military Park neemt je mee terug in die tijd. Begin je bezoek in het bezoekerscentrum en het bijbehorende museum, waar je een rondleiding kunt aanvragen. Wandel over de Soldiers’ National Cemetery, de grote begraafplaats waar president Abraham Lincoln zijn toespraak ‘Gettysburg Address’ hield. In Gettysburg zijn veel musea over de Burgeroorlog, zoals het National Civil War Museum en het Gettysburg Diorama. Ten oosten van Gettysburg ligt Lancaster County, het gebied van de traditionele Amish gemeenschap.

Gettysburg, Pennsylvania

Dag 4. Gettysburg - Lancaster

Afstand: 90 km / 60 mijl || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Het gebied van Lancaster wordt bewoond door de Amish. Deze strenge kerkgemeenschap gelooft in de letterlijke interpretatie en uitvoering van het woord van God. De Bijbelse geboden houdt men streng in acht. Je zult in de Amish gemeenschap nauwelijks mobiele telefoons of televisies tegenkomen, paard en wagen zijn daarentegen geen vreemd verschijnsel. De Amish bedrijven landbouw en huisnijverheid. Wist je trouwens dat James Buchanan, de vijftiende president van de VS, uit Lancaster komt? Zijn voormalige woonhuis, Wheatland, is nog altijd te bezoeken.

Lancaster Pennsylvania

Dag 5. Lancaster - Philadelphia

Afstand: 130 km / 80 mijl || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

De stad Philadelphia speelde een belangrijke rol in de Amerikaanse koloniale geschiedenis en de Onafhankelijkheidsoorlog. De historische gebouwen, parken en musea vormen een mooi contrast met de moderne wolkenkrabbers in het centrum. 'Old city' heeft als publiekstrekkers de Independence Hall en het Liberty Bell Center. Beiden symboliseren tegenwoordig de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten. Bezoek ook het Philadelphia Museum of Art of de University of Pennsylvania.

Philadelphia Pennsylvania

Dag 6. Philadelphia - Annapolis

Afstand: 200 km / 130 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

De hoofdstad van de staat Maryland is Annapolis. Met haar koloniale architectuur en straten vol kinderkopjes heeft de stad iets weg van een Dickens-decor. In Annapolis kun je diverse gebouwen uit de achttiende eeuw bewonderen, denk bijvoorbeeld aan het Maryland State House en de historische waterkant. In Annapolis zul je bovendien regelmatig geüniformeerde studenten van de US Naval Academy tegenkomen. Tegen een kleine vergoeding kun je de universiteit bezoeken en een militaire mars bijwonen. Een gratis alternatief is het Naval Academy Museum.

Annapolis Maryland

Dag 7. Annapolis - Ocean City

Afstand: 180 km / 110 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

De badplaats Ocean City doet zijn naam eer aan. De promenade, die bijna vijf kilometer langs de kust loopt, is een ideale route om te fietsen of te wandelen terwijl de wind langs je wangen strijkt. Ook is het heerlijk om een vers visje of een andere lekkernij te eten, met uitzicht op het water. Rondom Ocean City vind je diverse natuurgebieden, zoals het Assateague State Park en de Assateague National Seashore waar wilde paarden en vogels leven tussen de zoutmoerassen en naaldwouden. Verder vind je in Ocean City diverse pretparken, die vermaak bieden voor jong en oud.

Ocean City Maryland

Dag 8. Ocean City - Virginia Beach

Afstand: 230 km / 140 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Met vijftig kilometer zandstrand, (staats)parken binnen handbereik, een gezellige boardwalk en spelende dolfijnen in de zee is het niet verrassend dat Virginia Beach een populaire badplaats is. Langs de boardwalk vind je veel vermaak, zoals straatartiesten, restaurants en een pier. Een groot standbeeld van Neptunus heet alle bezoekers hartelijk welkom. In het zuiden van Virginia Beach strekt het strand zich nog kilometers uit. Geen promenade en hotels, maar luxe strandvilla’s en zandduinen sieren de rustige familiestranden.

Virginia Beach Virginia

Dag 9. Virginia Beach - Williamsburg

Afstand: 100 km / 60 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Een van Amerika's leukste historische steden is Williamsburg. Het koloniale verleden en de Onafhankelijkheidsoorlog kleurden dit (studenten)stadje. Authentieke straten en statige monumenten nemen je mee terug in de tijd. Het achttiende-eeuwse centrum van Williamsburg is als een groot openluchtmuseum, met mensen in klederdracht, een oude kruidenierswinkel, een smederij en een weverij. Wil je deelnemen aan een rondleiding, een museum bezoeken of een theatervoorstelling bijwonen, dan is een 'Revolutionary City'-ticket het overwegen waard.

Williamsburg Virginia

Dag 10. Williamsburg - Charlottesville

Afstand: 200 km / 120 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Charlottesville is een van de grote toeristische trekpleisters van de staat Virginia. Dat heeft alles te maken met voormalig president Thomas Jefferson. Hij speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van de stad. Zo richtte hij in 1819 de University of Virginia op. De universiteit behoort tegenwoordig tot de meest prestigieuze universiteiten van de Verenigde Staten. De belangrijkste bezienswaardigheid op de campus is de Rotunda, dat gebaseerd is op het Pantheon in Rome. Er vinden dagelijks rondleidingen onder leiding van studenten plaats.

Charlottesville, Virginia

Dag 11. Charlottesville - Shenandoah National Park

Afstand: 70 km / 40 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Het smalle, langgerekte Shenandoah National Park kun je bewonderen via de Skyline Drive. Deze toeristische route kronkelt 170 kilometer van noord naar zuid en laat je kennis maken met lokale plant- en diersoorten. Onderweg heb je weidse uitzichten over het heuvelachtige en bosrijke gebied. Je rijdt langs uitzichtpunten en wandelpaden die dieper het park in gaan. Langs en op de weg tref je regelmatig herten en beren. Shenandoah is op zijn allermooist tijdens de herfst.

Shenandoah National Park

Dag 12. Shenandoah National Park - Washington

Afstand: 200 km / 120 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Je levert de auto in en reist terug naar huis.

Washington DC

Dag 13. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag weer thuis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan