Vraag offerte

  Noord-Californië en Oregon

Tekst van Hans.

Reis van dag tot dag

Dag 1. San Francisco

Je reis begint in San Francisco.

San Francisco is beroemd vanwege typische kenmerken als de lange Golden Gate Bridge, de kabeltrams en de steile straten die in een recht patroon over de heuvels golven. Leuke bezienswaardigheden zijn het gevangeniseiland Alcatraz en Fisherman's Wharf.

Cable car

Dag 2. San Francisco

Er zijn verschillende manieren om een citytour door San Francisco te maken. Bijvoorbeeld met de fiets. Maak een tocht over de Golden Gate Bridge naar Sausalito, een kunstzinnige stad aan de overkant. Ook leuk is een boottocht rond Alcatraz en onder de Golden Gate Bridge door. Wil je Alcatraz bezoeken, reserveer dan ruim van tevoren!

Golden Gate Bridge

Dag 3. San Francisco - Sutter Creek

Afstand: 210 km / 130 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Sutter Creek

Dag 4. Sutter Creek - Lake Tahoe

Afstand: 130 km / 80 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Lake Tahoe is een zoetwatermeer op de grens van Californië en Nevada. Het wordt omringd door bergen en (staats)parken. Je kunt Lake Tahoe te voet of per fiets verkennen, maar ook via Lake Tahoe Scenic Byway. Deze autoroute voert je langs de oever naar uitzichtpunten en Lake Tahoe - Nevada State Park. Sand Harbor is een hoogtepunt, met helder water, parelwitte stranden en rotsachtige inhammen.

Sand Harbor Lake Tahoe

Dag 5. Lake Tahoe - Lassen Volcanic National Park

Afstand: 360 km / 220 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Lassen Volcanic National Park is bijna geheel door vulkanische activiteit gevormd en bevat het meest intacte netwerk van hydrothermale verschijnselen ten westen van Yellowstone. Een bezoek aan Lassen is niet compleet zonder een bezoek aan Bumpass Hell, een gebied met gekleurde modderpoelen, stoomgaten en hete bronnen. Let op! De weg door het park is meestal geopend van juli t/m september. Buiten deze maanden zijn de meeste bezienswaardigheden niet toegankelijk.

Lassen Volcanic Bumpass Hell

Dag 6. Lassen Volcanic National Park - Klamath Falls

Afstand: 290 km / 180 mijl || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

In het zuiden van de Amerikaanse staat Oregon ligt Klamath Falls. Vooral de natuur trekt veel bezoekers naar deze plaats. Niet gek, als je in de nabije omgeving woestijn, bergen, meren en bossen vindt. Ten noorden van Klamath Falls ligt het Upper Klamath Lake, waarin de Williamson River uitmondt. Met name vissen is hier populair. Ongeveer een uur rijden ten zuiden van Klamath Falls, over de grens met Californië, ligt het Lava Beds National Monument. Dit ruige landschap met vulkanische elementen is de laatste half miljoen jaar ontstaan. Er zijn meer dan zevenhonderd grotten en twaalf wandelroutes.

Klamath Falls Oregon

Dag 7. Klamath Falls - Bend

Afstand: 230 km / 140 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Bend ligt aan de Deschutes River, waar dennenbossen en besneeuwde bergtoppen plaatsmaken voor woestijnlandschap. Vooral de omgeving maakt een overnachting in Bend de moeite waard. Een half uur rijden ten zuiden van Bend ligt het vulkanische Newberry National Volcanic Monument. Een half uur ten noorden van de plaats is het ruige Smith Rock State Park een aanrader. Je kunt deze bezienswaardigheden bezoeken op de weg van/naar Bend.

Bend Oregon

Dag 8. Bend

Voor een schitterend uitzicht over Bend en de natuurrijke omgeving, bezoek je Pilot Butte Scenic Viewpoint. Vanaf deze 155 meter hoge sintelkegel zie je de woestijn en negen besneeuwde bergtoppen. In het stadscentrum kun je de Bend Ale Trail Beer Tour langs veertien ambachtelijke bierbrouwerijen volgen, of de Roundabout Art Route langs twintig kunstwerken, verspreid door de stad. Voor een schitterende wandeling bezoek je het Smith Rock State Park, waar je door een diep rivierdal met spitse rotskliffen wandelt.

Bend Oregon

Dag 9. Bend - Portland

Afstand: 260 km / 160 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

The City of Roses. Stumptown. Beervana. Portland heeft veel bijnamen. Naast rozen en bier is de vrijzinnige sfeer kenmerkend voor de stad. Portland is een stad van creatievelingen. Er zijn veel (alternatieve) bands, kunstgalerijen, boetiekjes en winkeltjes die handgemaakte spullen verkopen. Voor een prachtig uitzicht op de stad en Mount Hood bezoek je de Pittock Mansion.

Portland Pittock Mansion

Dag 10. Portland

Ook voor natuurliefhebbers is Portland een waardevolle bestemming. De Columbia River Gorge, die zich uitstrekt tussen Portland en de plaats The Dalles, is de droom van elke fotograaf. Aan de panoramische route langs de rivierkloof liggen talloze watervallen en hooggelegen uitzichtpunten.

Portland

Dag 11. Portland - Pacific City

Afstand: 150 km / 100 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Pacific City

Dag 12. Pacific City - Coos Bay

Afstand: 230 km / 150 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Golven, duinen en een niet-aflatende wind: dat is Coos Bay. Wandel door de parken Shore Acres State Park of Cape Arago State Park, die worden omgeven door een ruige kustlijn. Kijk goed of je walvissen of zeeleeuwen ziet. De kust ten noorden van Coos Bay is schitterend. Hier ligt het grootste duingebied van Noord-Amerika.

Coos Bay Oregon

Dag 13. Coos Bay - Eureka

Afstand: 350 km / 220 mijl || Reistijd: ongeveer 4½ uur  

Eureka ligt in de zogenaamde Redwood Empire (ook wel Redwood Coast genoemd), met rotsachtige stranden en torenhoge kustmammoetbomen. Anders dan in veel andere Californische steden is het verleden goed bewaard gebleven. Je ziet hiervan het meest tijdens een bezoek aan Old Town. Ten noorden van Eureka voert Highway 101 (en de paralel lopende Scenic Parkway) je dwars door het Redwood National Park met zijn torenhoge mammoetbomen.

Eureka Californie

Dag 14. Eureka - Redcrest

Afstand: 60 km / 40 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Redcrest

Dag 15. Redcrest - Lakeport

Afstand: 220 km / 140 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Lakeport

Dag 16. Lakeport - Napa Valley

Afstand: 120 km / 80 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

In het uitgestrekte, vruchtbare Napa Valley draait alles om wijn. Bezoek een van de vele wijngaarden, zoals Mondavi of Sterling, en neem deel aan een wijnproeverij of een rondleiding. Je zult met open armen worden ontvangen. Je kunt ook de stadjes Napa en St. Helena verkennen, of je vergapen aan luxueuze restaurants, boetiekjes en kunstgalerieën in Yountville.

Napa Valley bezienswaardigheden

Dag 17. Napa Valley

In en rondom Napa Valley zijn diverse paden aangelegd. De meeste stadjes worden met elkaar verbonden via de Napa Valley Wine Trail, die alleen toegankelijk is voor fietsers en wandelaars. Stebbins Cold Canyon Trail ligt verder van deze stadjes af. Deze route is 6,4 km (roundtrip) en voert je langs Lake Berryessa, de dam en de omringende rotsen.

Napa Valley bezienswaardigheden

Dag 18. Napa Valley - San Francisco

Afstand: 80 km / 50 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Je levert de motor in.

Vanaf Fisherman’s Wharf vertrekken boten naar het gevangeniseiland Alcatraz. Je kunt zelf in de gevangenis rondwandelen, maar de meerderheid van de bezoekers kiest voor een audiotour, die ook beschikbaar is in het Nederlands. Naast de gevangenis biedt het eiland prachtige natuur en bijzondere vogels.

Golden Gate Bridge

Dag 19. San Francisco

Je reist terug naar huis.

Coit Tower

Dag 20. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag weer thuis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!