Vraag offerte

  Northwest & California

Met deze afwisselende route slinger je zowel langs de kust als door het binnenland van Noordwest Amerika en bezoek je ongerepte natuurparken en de schitterende kustlijn. Je reist via de uitgedoofde vulkanen van Crater Lake en de kloven en watervallen bij de Columbia River Gorge. Verwonder je over bijzondere nationale parken als Redwood en Lassen Volcanic en blaas uit op de stranden bij Cannon Beach. Je eindigt in de geliefde stad San Francisco.

VROEGBOEKKORTING 2025
Boek uiterlijk 9 januari 2025 een autorondreis met vertrek in 2025 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Reis van dag tot dag

Dag 1. Seattle

Je reis begint in Seattle.

Seattle, bijgenaamd ‘Emerald City’, is de thuishaven van Boeing, de espressomachine en Starbucks. De stad werd begin jaren negentig wereldwijd bekend toen bands als Nirvana, Pearl Jam en Alice in Chains er de basis voor de grunge rock legden. De muziek komt tot leven in het gerenommeerde museum Experience Music Project, waar ook veel aandacht is voor Jimi Hendrix, die opgroeide in Seattle.

Seattle Experience Music Project

Dag 2. Seattle

De beroemdste attractie van Seattle is de 184 meter hoge Space Needle. Bovenin heb je een geweldig uitzicht over de stad. Wist je dat Seattle in de negentiende eeuw een stuk lager lag? Een bijzondere belevenis is een rondleiding door de nu ondergrondse stad. Bezoek bovengronds de Pike Place Market, de oudste boerenmarkt van de VS. Sluit je dat af met een kop koffie in de Original Starbucks; het eerste koffiehuis van de beroemde keten.

Seattle Space Needle

Dag 3. Seattle - Cannon Beach

Afstand: 320 km / 200 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Je haalt de auto op in Seattle en vervolgt je weg naar Cannon Beach.

Het charmante Cannon Beach is een van de populairste badplaatsen aan de kust van Oregon. De grote publiekstrekkers liggen aan de kust: de glorieuze Haystack Rock, Ecola State Park en de witte zandstranden die zich mijlenver uitstrekken. Vanuit Cannon Beach kun je de Three Capes Scenic Route rijden om een goed beeld te krijgen van de Oregon Coast.

Je overnacht in bijvoorbeeld Seaside, Warrenton of Astoria

Cannon Beach

Dag 4. Cannon Beach

Cannon Beach is een populaire bestemming in de zomer, maar het hele jaar door de moeite waard. De kuststrook van Oregon biedt je de mogelijkheid om eindeloos te wandelen. Een waardevolle bezienswaardigheid in Cannon Beach is de gigantische Haystack Rock die uit de zee oprijst. Maar met eb kan je hier naar toe wandelen en de indrukwekkende Monoliet van dichtbij onderzoeken. Vanuit Cannon Beach kun je ervoor kiezen om door te rijden naar Ecola State Park of Hug Point State Park.

Cannon Beach

Dag 5. Cannon Beach - Portland

Afstand: 130 km / 80 mijl || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

The City of Roses. Stumptown. Beervana. Portland heeft veel bijnamen. Naast rozen en bier is de vrijzinnige sfeer kenmerkend voor de stad. Portland is een stad van creatievelingen. Er zijn veel (alternatieve) bands, kunstgalerijen, boetiekjes en winkeltjes die handgemaakte spullen verkopen. Voor een prachtig uitzicht op de stad en Mount Hood bezoek je de Pittock Mansion.

Portland Pittock Mansion

Dag 6. Portland - The Dalles

Afstand: 140 km / 90 mijl || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

In The Dalles startte in de negentiende eeuw de Oregon Trail. Pioniers en handelaren laadden in The Dalles hun vrachten over op vloten om vervolgens de Columbia-rivier af te varen. Bij The Dalles begint de prachtige Columbia River Gorge, die doorloopt tot aan Portland. Highlights zijn het uitzicht vanaf Women's Forum Viewpoint over de rivierkloof en de wandeling naar de 186 meter hoge Multnomah Falls. Oneonta Gorge kan niet bezocht worden, wel kan de trail gelopen worden.

Columbia River Gorge Vista House

Dag 7. The Dalles - Bend

Afstand: 210 km / 130 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Bend ligt aan de Deschutes River, waar dennenbossen en besneeuwde bergtoppen plaatsmaken voor woestijnlandschap. Vooral de omgeving maakt een overnachting in Bend de moeite waard. Een half uur rijden ten zuiden van Bend ligt het vulkanische Newberry National Volcanic Monument. Een half uur ten noorden van de plaats is het ruige Smith Rock State Park een aanrader. Je kunt deze bezienswaardigheden bezoeken op de weg van/naar Bend.

Bend Oregon

Dag 8. Bend - Crater Lake National Park

Afstand: 180 km / 110 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Crater Lake is een prachtig blauw meer in een oude vulkaankrater. Je kunt eromheen rijden via de 53 kilometer lange Rim Drive. De oever van Crater Lake bereik je via Cleetwood Trail. In de zomer vertrekken daar rondvaartboten. In het water liggen vulkanische formaties, zoals Wizard Island en Phantom Ship. De zuidkant is het hele jaar door bereikbaar en de West Rim Drive (ingang noordkant) vanaf eind mei of juni. De gehele Rim Drive opent in juli en sluit in oktober of november, wanneer de eerste sneeuw valt.

Je overnacht in het park of in de plaats Prospect. Als daar geen hotels meer beschikbaar zijn, kun je uitwijken naar een andere handige plaats op je route en Crater Lake onderweg bezoeken.

Crater Lake, Oregon, Wizard Island

Dag 9. Crater Lake National Park

Het vulkanische Wizard Island, een eilandje aan de westelijke kant van het meer, is ontstaan door vulkanische activiteit na de grote uitbarsting. De sintelkegel steekt 234 meter boven het wateroppervlak uit. Wizard Island is niet de enige vulkanische formatie in Crater Lake: aan de zuidelijke oever ligt namelijk Phantom Ship. Hoewel het grillig gevormde eilandje zo hoog is als een gebouw van zestien verdiepingen, is er iets geks mee aan de hand; het is niet altijd zichtbaar. Plaikni Falls zijn fraaie watervallen aan de zuidkant van Crater Lake.

Crater Lake, Oregon, Wizard Island

Dag 10. Crater Lake National Park - Coos Bay

Afstand: 310 km / 190 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Golven, duinen en een niet-aflatende wind: dat is Coos Bay. Wandel door de parken Shore Acres State Park of Cape Arago State Park, die worden omgeven door een ruige kustlijn. Kijk goed of je walvissen of zeeleeuwen ziet. De kust ten noorden van Coos Bay is schitterend. Hier ligt het grootste duingebied van Noord-Amerika.

Coos Bay Oregon

Dag 11. Coos Bay - Redwood National and State Parks

Afstand: 270 km / 170 mijl || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Redwoodbomen behoren tot de hoogste boomsoorten ter wereld. In Redwood National & State Parks staan veel van deze reuzen. De meeste bomen bereiken een leeftijd tussen de 500 en 700 jaar. Het parklandschap is gevarieerd: van kuststroken met getijdenpoelen, steile kliffen en lagunes tot oerbossen met rivieren. Er leeft een bonte verzameling dieren in de parken van Redwood, waaronder zeeleeuwen, walvissen, pelikanen, arenden en elanden.

Redwood NP, groene megabomen in Californie

Dag 12. Redwood National and State Parks

De naam 'Redwood National & State Parks' zegt het al: het gaat hier om meerdere aaneengesloten State Parks én een National Park. Onder andere Jedediah Smith Redwoods State Park en Redwood National Park behoren tot het beschermde natuurgebied. Een van de beste plaatsen om elanden te zien is langs Davison Road. Hoogtepunten langs de weg zijn Gold Bluffs Beach en niet te vergeten de prachtige Fern Canyon, die bestaat uit steile wanden die geheel begroeid zijn met varens.Via de Enderts Beach Road bereik je onder andere Crescent Beach Overlook. Hier heb je prachtige uitzichten op de Grote Oceaan. Als je geluk hebt, zie je walvissen!

Redwood National Park is een groene oase, zoals deze Fern Canyon

Dag 13. Redwood National and State Parks - Lassen Volcanic National Park

Afstand: 410 km / 260 mijl || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Lassen Volcanic National Park is bijna geheel door vulkanische activiteit gevormd en bevat het meest intacte netwerk van hydrothermale verschijnselen ten westen van Yellowstone. Een bezoek aan Lassen is niet compleet zonder een bezoek aan Bumpass Hell, een gebied met gekleurde modderpoelen, stoomgaten en hete bronnen. Let op! De weg door het park is meestal geopend van juni t/m oktober. Buiten deze maanden zijn veel bezienswaardigheden niet toegankelijk.

Lassen Volcanic Bumpass Hell

Dag 14. Lassen Volcanic National Park

De bijna vijftig kilometer lange Lassen Volcanic National Park Highway is de parkweg in Lassen. Lassen Peak is het hoogste punt dat met de auto bereikt kan worden (2.594 meter). Vanwege deze hoge ligging is de weg door sneeuwval vaak alleen in de zomer open. De route is onderdeel van de Volcanic Legacy Scenic Byway All American Road. Deze 800 kilometer lange weg loopt langs allerlei vulkanen en vulkanische landschappen, van Lake Almanor in Californië, door Lassen Volcanic naar Crater Lake National Park in Oregon.

Lassen Volcanic Oregon

Dag 15. Lassen Volcanic National Park - Lake Tahoe

Afstand: 360 km / 220 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Lake Tahoe is een zoetwatermeer op de grens van Californië en Nevada. Het wordt omringd door bergen en (staats)parken. Je kunt Lake Tahoe te voet of per fiets verkennen, maar ook via Lake Tahoe Scenic Byway. Deze autoroute voert je langs de oever naar uitzichtpunten en Lake Tahoe - Nevada State Park. Sand Harbor is een hoogtepunt, met helder water, parelwitte stranden en rotsachtige inhammen.

Sand Harbor Lake Tahoe

Dag 16. Lake Tahoe - San Francisco

Afstand: 300 km / 190 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Je levert de auto in.

San Francisco is beroemd vanwege typische kenmerken als de lange Golden Gate Bridge, de kabeltrams en de steile straten die in een recht patroon over de heuvels golven. Leuke bezienswaardigheden zijn het gevangeniseiland Alcatraz en Fisherman's Wharf.

Cable car

Dag 17. San Francisco

Er zijn verschillende manieren om een citytour door San Francisco te maken. Bijvoorbeeld met de fiets. Maak een tocht over de Golden Gate Bridge naar Sausalito, een kunstzinnige stad aan de overkant. Ook leuk is een boottocht rond Alcatraz en onder de Golden Gate Bridge door. Wil je Alcatraz bezoeken, reserveer dan ruim van tevoren!

Golden Gate Bridge

Dag 18. San Francisco

Je reist terug naar huis.

Golden Gate Bridge

Dag 19. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag weer thuis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan