Vraag offerte

  Tex-Mex to Colorado

Deze camperreis biedt het beste van Texas, New Mexico en Colorado. Je verkent de cowboysteden Dallas en Austin en gaat op culturele ontdekkingsreis in San Antonio, Albuquerque en Mesa Verde. Ook staan er typische Wild West-landschappen op het programma, waaronder Arches National Park en Black Canyon of the Gunnison. Deze camperreis eindigt in Denver, de Mile High City.

GRATIS GEPERSONALISEERD ROADBOOK
Boek bij ons een camper- of autorondreis en krijg een gepersonaliseerde reisgids cadeau.

Reis van dag tot dag

Dag 1. Dallas

Je reis begint in Dallas.

De moderne en veelzijdige stad Dallas verrijst uit de glooiende prairie van Noord-Texas. Dallas werd in één klap wereldnieuws toen president John F. Kennedy op 22 november 1963 werd doodgeschoten tijdens een parade over Dealey Plaza. De vermeende schutter bevond zich in de boekenopslag, op de zesde etage. Daar kun je tegenwoordig het Sixth Floor Museum bezoeken: de tentoonstelling leert je alles over het leven, de dood en nalatenschap van JFK. Dealey Plaza behoort tegenwoordig tot een Historic District, hier vind je ook een monument voor de oud-president.

Je kunt overnachten in Dallas of in Fort Worth

Dallas, Texas

Dag 2. Dallas

Je haalt 's middags de camper op in Dallas.

Ook de Reunion Tower van Dallas is een bezoek waard. Het observatieplatform op 143 meter hoogte biedt je (op heldere dagen) zelfs uitzicht op Fort Worth. Fort Worth is een grote voorstad van Dallas en is zeker een bezoek waard. Tussen de saloons, steakhouses en wild west-winkeltjes in Fort Worth waan je jezelf direct een cowboy. Tweemaal per dag is er een 'cattle drive' en wordt het vee (voornamelijk langhoornkoeien) over Exchange Avenue gedreven. Een Walking of Biking Tour raden wij absoluut aan. Ook zijn er regelmatig rodeo's en Wild West-shows.

Je kunt overnachten in Dallas of in Fort Worth

Dallas, Texas

Dag 3. Dallas - Austin

Afstand: 320 km / 200 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Austin is de hoofdstad van de staat Texas en draagt met trots de bijnaam 'Live Music Capital of the World'. Het kloppend hart is Sixth Street, waar je een scala aan clubs, bars en muziektentjes vindt. Een mooie bezienswaardigheid in Austin is het roze granieten Texas State Capitol, het op één na grootste capitoolgebouw van Amerika. Je kunt op eigen gelegenheid door het gebouw wandelen. Als thuishaven van de University of Texas is Austin bovendien een ware studentenstad. Er heerst een alternatieve, liberale en artistieke cultuur. De tekst 'Keep Austin Weird' zul je regelmatig tegenkomen op bumperstickers en t-shirts.

Austin Texas

Dag 4. Austin - San Antonio

Afstand: 130 km / 80 mijl || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Spaanse en Mexicaanse invloeden maken San Antonio tot een exotische en kleurrijke stad. San Antonio kent een lange geschiedenis en is een smeltkroes van culturen. Ooit telden de straatnaamborden drie talen: Spaans, Engels en Duits. Proef de sfeer op El Mercado: de grootste Mexicaanse markt buiten Mexico. Struin of vaar daarna langs de gezellige River Walk en strijk neer in een van de gezellige bars of restaurants. Ongeveer een kwartier rijden buiten het centrum liggen historische missieposten die resteren uit de Spaanse overheersing.

San Antonio River Walk

Dag 5. San Antonio

De River Walk brengt je naar allerlei historische bezienswaardigheden. Een attractie die je zeker niet mag missen in San Antonio is The Alamo, een missiekerk die later werd omgetoverd tot fort. Hier verklaarde Texas zich in 1836 zijn onafhankelijk van Mexico. Bezoek ook het Missions National Historical Park, dat driehonderd jaar aan geschiedenis herbergt. Je kunt verschillende missieposten bekijken. Mission San Jose heeft een oude molen en een irrigatiesysteem met dam en aquaduct, Mission San Juan draaide juist om agricultuur en had naast een kerk en klooster ook een boerderij met graanschuur. Sluit zeker aan bij een rondleiding door een parkranger om meer te leren over deze historische plekken.

San Antonio Missions Park

Dag 6. San Antonio - San Angelo

Afstand: 340 km / 210 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

San Angelo was ooit het decor voor gok- en drankpartijen. Schimmige types en dwalende cowboys overspoelden het plaatsje. Tegenwoordig is San Angelo uitgegroeid tot een grote, bloeiende stad met ruim 90.000 inwoners. Er is altijd water in de buurt voor recreatie en vogels spotten: San Angelo ligt aan de drie meren Lake Nasworthy, Twin Buttes Reservoir en OC Fisher Lake.

San Angelo Texas

Dag 7. San Angelo - Carlsbad

Afstand: 410 km / 260 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

De attractie van Carlsbad (New Mexico) is het Carlsbad Caverns National Park, dat op de Werelderfgoedlijst staat. Hier ligt een indrukwekkend grottenstelsel met een van de grootste grotkamers ter wereld. Een leuke bovengrondse attractie is het Living Desert Zoo & Gardens State Park. Je ziet er adelaars, leeuwen, bizons en de grijze wolf. Wandelen, watersporten en zwemmen kan in het Lake Carlsbad Beach Park.

Carlsbad New Mexico

Dag 8. Carlsbad - White Sands National Park

Afstand: 260 km / 160 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

In het hart van het Tularosa Basin in New Mexico schitteren de witte zandduinen van White Sands National Park. De witte woestijn heeft iets weg van een sneeuwlandschap en is (letterlijk) oogverblindend. Je kunt het fotogenieke duingebied per voertuig verkennen, maar meer zie je als je te voet of per slee (!) een eindje het landschap in trekt.

White Sands National Park

Dag 9. White Sands National Park - Albuquerque

Afstand: 360 km / 220 mijl || Reistijd: ongeveer 3½ uur  

Albuquerque is de grootste stad van New Mexico. Het historische stadshart wordt gevormd door Old Town, dat rijk is aan musea, mooie (adobe) gebouwen, restaurants en winkels. Neem zeker een kijkje bij de indrukwekkende San Felipe de Neri Church. Langs Albuquerques Central Avenue vind je uithangborden van de Route 66, de historische route die dwars door het centrum loopt. Een (letterlijk) hoogwaardig uitzicht heb je vanaf de Sandia Peak Tramway.

Albuquerque bezienswaardigheden

Dag 10. Albuquerque - Santa Fe

Afstand: 120 km / 80 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

'The City Different', zo luidt de bijnaam van Santa Fe. Hier, in de hoofdstad van New Mexico, bepaalt men zijn eigen regels. Bezoek in het historische stadscentrum van Santa Fe zeker het Barrio de Analco Historic District. Struin door de kleurrrijke straatjes, gluur in winkeltjes met inheemse kunst en sieraden en sla zeker de San Miguel-kapel niet over. Voor een ijsje of lunch kun je terecht op Santa Fe Plaza, waar de San Franciscus-basiliek staat die de stad kenmerkt.

Santa Fe, New Mexico

Dag 11. Santa Fe - Durango

Afstand: 390 km / 240 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Durango werd in 1880 gesticht om het San Juan-mijngebied van spoorwegen te voorzien. In het centrum van Durango proef je de sfeer van het oude Wilde Westen; je vindt er western-kunst, winkels met cowboy-attributen en historische cafés, restaurants en hotels. De populairste attractie is de Durango & Silverton Narrow Gauge Railroad. De treinrit van circa 3,5 uur brengt je over een van Amerika's mooiste spoorwegen naar het historische mijnstadje Silverton. Terwijl je tuft langs de Animas-rivier en vruchtbare landerijen, leer je alles over het roerige mijnverleden.

Durango Colorado

Dag 12. Durango - Mesa Verde National Park

Afstand: 60 km / 40 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Mesa Verde National Park geeft een fascinerende indruk van de levenswijze van de Native Americans die er tot de dertiende eeuw woonden. Op beschutte plekken in ravijnen liggen oude nederzettingen, die goed bewaard zijn gebleven. Doordat de Native Americans dichter bij elkaar gingen wonen naarmate hun aantal toenam, ontstonden er gelaagde complexen van soms wel vijf verdiepingen hoog. Sommige woningen kun je zelfstandig bezoeken, voor andere ga je mee met een rondleiding van een parkranger. Mesa Verde is het enige National Park dat niet om natuur, maar om cultuur draait.

Mesa Verde

Dag 13. Mesa Verde National Park - Canyonlands National Park

Afstand: 260 km / 160 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Een kleurrijk landschap met ontelbare canyons, tafelbergen en grillige rotsformaties: dat is Canyonlands National Park. Het meest bezochte parkdeel is Island in the Sky; een 300 meter hoge tafelberg met diepe afgronden. Via de parkweg bereik je indrukwekkende uitzichtpunten. Neem op de terugweg van Island in the Sky een kijkje in het aangrenzende Dead Horse Point State Park, waar de rivier een diepe, bochtige kloof heeft uitgesleten.

Canyonlands Island in the Sky

Dag 14. Canyonlands National Park - Arches National Park

Afstand: 60 km / 30 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Rode rotsen, prachtige bogen, grillige vormen: Arches National Park lijkt op een door architecten nauwkeurig uitgedachte droomplek. Nergens ter wereld liggen zoveel natuurlijk gevormde bogen zo dicht bij elkaar. In Arches vind je meer dan 2.000 exemplaren, in alle soorten en maten. De meest bezochte bezienswaardigheden van het nationale park zijn de Delicate Arch, de Balanced Rock en de Landscape Arch. In verband met drukte raden we je aan om vóór 09:00 in Arches te arriveren of juist later in de middag.

Arches National Park

Dag 15. Arches National Park

De beroemdste boog van het park is de Delicate Arch. De wandeling erheen is even een flinke klim, maar de aanblik van de vijftien meter hoge boog aan het eind is zeer de moeite waard. Kun of wil je niet zo ver lopen, of heb je weinig tijd, rijd dan naar het Delicate Arch Viewpoint. Het kan trouwens best zijn dat de boog je bekend voorkomt: het is het staatssymbool en is onder andere te zien op alle kentekenplaten in de staat Utah.

Delicate Arch

Dag 16. Arches National Park - Colorado National Monument

Afstand: 160 km / 100 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Vlak bij de plaatsen Grand Junction en Fruita ligt een prachtige bezienswaardigheid: het Colorado National Monument. Rijd hier de Rim Rock Drive, een 37 kilometer lange weg die zowel voor voertuigen als fietsers toegankelijk is. Rijdend op deze weg, die veel S-bochten kent, kijk je uit over kloven en fascinerende rotsformaties. Misschien zie je wel dikhoornschapen of adelaars.

Colorado National Monument in Colorado

Dag 17. Colorado National Monument - Black Canyon of the Gunnison National Park

Afstand: 140 km / 90 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

Black Canyon of the Gunnison is een van de langste, diepste en smalste kloven ter wereld. De donkere wanden vangen weinig zonlicht, waardoor de kloof nog eens extra zwart lijkt. De hoogste rotswand van het park (en van heel Colorado) is de Painted Wall. Deze 685 meter hoge rotswand is doorspekt met lichtere rotsen. De South Rim Road, de belangrijkste route door dit nationale park, volgt de zuidelijke kloofrand. Langs de weg liggen uitkijkpunten en het South Rim Visitor Center met informatie en tentoonstellingen over de kloof.

Black Canyon Gunnison

Dag 18. Black Canyon of the Gunnison National Park - Denver

Afstand: 420 km / 260 mijl || Reistijd: ongeveer 5 uur  

'Mile High City' Denver ligt precies op één mijl hoogte, in de schaduw van de Rocky Mountains. Denver, ooit een goudzoekersnederzetting, combineert de charme van een bedrijvige stad met het mysterie van het Wilde Westen. Opvallend is het Colorado State Capitol met zijn gouden koepel. In het gebouw is een museum gevestigd, doordeweeks zijn er gratis tours. Lower Downtown Denver, LoDo voor ingewijden, heeft gezellige straten met historische gebouwen. Larimer Square is dé ontmoetingsplaats.

Denver Colorado

Dag 19. Denver

Je levert 's ochtends de camper in.

Breng in Denver een bezoek aan het History Museum, het Denver Art Museum, het Black American Museum of maak een dagtocht door de omgeving. Erg mooi is de Mount Blue Sky Scenic Byway, de hoogst gelegen verharde autoweg in Amerika. Op de 4.348 meter hoge top van Mount Blue Sky heb je een mooi uitzicht op de Front Range van de Rocky Mountains. Let op: deze Highway is heel 2025 dicht wegens werkzaamheden.

Denver, Mount Blue Sky

Dag 20. Denver

Je reist terug naar huis.

Denver bezienswaardigheden

Dag 21. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag weer thuis.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan