Vraag offerte

  Atlantic Canada

Ontdek de maritieme provincies Newfoundland en Nova Scotia vanuit Halifax. Maak kennis met kleine vissersdorpjes, torenhoge fjorden en drijvende ijsbergen. Bezoek de oostkust van Newfoundland om walvissen te spotten en kolonies papegaaiduikers en jan-van-gents. Op Nova Scotia voelen tuimelende dolfijnen zich thuis. Kortom, tijdens deze rondreis draait het om de grootsheid van de natuur!

VROEGBOEKKORTING 2022
Boek uiterlijk 31 december 2021 een autorondreis met vertrek in 2022 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Reis van dag tot dag

Dag 1. Halifax

Je reis begint in Halifax. Na aankomst haal je meteen de auto op op het vliegveld.

Halifax is het culturele en economische hart van Nova Scotia en ligt aan een grote natuurlijke haven. Kenmerkend voor de haven zijn de Historic Properties: oude opslagplaatsen en werven die een belangrijke rol speelden in het bedrijvige zeeleven. Een stervormig verdedigingswerk op Citadel Hill beschermde de haven van Halifax in de achttiende eeuw. Aan de rand van de heuvels is de Old Town Clock niet te missen.

Halifax Nova Scotia

Dag 2. Halifax - Liscomb Mills

Afstand: 170 km / 110 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Liscomb Mills ligt aan een kleine baai in de monding van de Liscomb River. De omgeving is rijk aan meren en andere mooie natuur. Je kunt er prachtige wandelingen maken over diverse (aangelegde) paden. Liscomb Mills ligt aan de Marine Drive, de toeristische route die je langs witte zandstranden en vissersdorpen voert.

Liscomb Mills

Dag 3. Liscomb Mills - North Sydney ('s avonds nachtboot naar Argentia)

Dit traject reis je per ferry.

Dit traject bevat een ferry van Sydney naar Argentia.

Vandaag zou je op weg naar de havenplaats North Sydney, een bezoek kunnen brengen aan het fort van Louisbourg. Het Louisbourg National Historic Site werd rond 1700 gesticht door de Fransen en bestaat uit schattige straatjes met historische gebouwen. In de omgeving van Louisburg kun je mooie kustwandelingen maken en een bezoek brengen aan de vuurtoren. Ook kun je alvast doorrijden naar North Sydney, het vertrekpunt van de nachtboot.
Eind van de dag rij je naar de ferryhaven van North Sydney om aan boord te gaan van de nachtboot. De 16 uur durende overtocht vertrekt om 17.30 uur (o.v.) en brengt je comfortabel van North Sydney naar Argentia op Newfoundland.

Sydney Nova Scotia

Dag 4. Vanaf de boot naar Saint John's

Afstand: 560 km / 340 mijl || Reistijd: ongeveer 10½ uur  

Dit traject bevat een ferry van Sydney naar Argentia.

De nachtboot komt om circa 09:00 aan in de haven van Argentia. Met je huurauto rijd je in ongeveer anderhalf uur naar Saint John's. Dat maakt de totale reistijd vandaag zo'n 10,5 uur, waarvan het grootste gedeelte op de boot. Saint John’s, de hoofdstad van de provincie Newfoundland, is een levendige havenstad. Je vindt er een natuurlijke haven, bontgekleurde houten huizen en smalle straatjes die over de heuvels golven. Het (historische) centrum van St. John's is goed te voet te verkennen. Bezoek in ieder geval Signal Hill, een groot historisch park met een heuvel waar je een schitterend uitzicht hebt over de haven.

St. Johns Newfoundland

Dag 5. Saint John's

Ook de natuurrijke omgeving van Saint John's is prachtig. Bewandel (een deel van) de East Coast Trail en breng een bezoek aan Cape Spear, het oostelijkste punt van Noord-Amerika. Op de rotsachtige kliffen staat een vuurtoren, die vaak in mist is gehuld. Ook kun je vlakbij de stad een grote kolonie papegaaiduikers bewonderen. Wil je meer te weten komen over het verleden van Saint John's? Breng dan een bezoek aan The Rooms (een cultureel centrum) of het Railway Coastal Museum.

St. Johns Newfoundland

Dag 6. Saint John's - Trinity

Afstand: 270 km / 170 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Een van de bekendste dorpjes op het Bonavista-schiereiland is Trinity. Vanuit Trinity kun je een walvisexcursie maken of kajakken langs kliffen en ijsbergen. De piek van het ijsbergseizoen is in mei en juni. In het oude centrum van de vissersplaats vind je historische panden. Kenmerkend zijn de zogenaamde root cellars, traditionele opslagplaatsen in de groene heuvels.

Trinity Newfoundland

Dag 7. Trinity - Twillingate

Afstand: 310 km / 190 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Twillingate ligt in het noordoosten van Newfoundland en bestaat uit twee eilanden: North Twillingate Island en South Twillingate Island. Twillingate hoort bij de Notre Dame Bay en is, niet verrassend, omringd door water. Met name in de lente en de vroege zomer is Twillingate een bezoek waard. Dan ontdek je waarom de plaats ook wel 'Iceberg Capital of the World' genoemd wordt: er drijven ijsschotsen voorbij die soms duizenden jaren oud zijn. Daarbij is Twillingate een aanrader voor liefhebbers van wandelingen, rustige natuur en reizigers die hun ogen openhouden voor wildlife!

Twillingate Newfoundland

Dag 8. Twillingate - Gros Morne National Park

Afstand: 430 km / 270 mijl || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Gros Morne National Park is vernoemd naar de berg Gros Morne. Het park bestaat uit kliffen, fjorden, watervallen, zandstranden en enkele vissersdorpjes met kleurige huisjes. Er zijn mooie wandelroutes en er vertrekken boottochten door de fjorden. Vanuit de plaats Western Brook Pond kun je een 2 uur durende boottocht maken om deze spectaculaire fjorden vanaf het water te bewonderen. In het Gros Morne Wildlife Museum en het Bonne Bay Marine Station kom je meer te weten over het dierenleven in Newfoundland.

Gros Morne National Park Newfoundland

Dag 9. Gros Morne National Park

Sinds 1988 staat het Gros Morne National Park op de Werelderfgoedlijst. De Long Range Mountains worden beschouwd als het oudste gebergte van de wereld en tornen hoog boven de fjorden uit. Gros Morne vormt het leefgebied van elanden, rendieren, vossen en zeearenden. Ook wordt de zwarte beer geregeld gespot. Vlakbij de plaats Rocky Harbour ligt een van de oudste vuurtorens van Newfoundland, de Lobster Cove Lighthouse.

Gros Morne National Park Newfoundland

Dag 10. Gros Morne National Park - Channel-Port aux Basques

Afstand: 340 km / 210 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

In het uiterste zuidwesten van het eiland Newfoundland ligt Channel-Port aux Basques. De (houten) huizen in dit vissersdorp zijn eenvoudig en in pasteltinten geschilderd. Verken Port aux Basques te voet door de harbour boardwalk te volgen. De route wordt gemarkeerd door gekleurde vlaggen in de vorm van zeilen en schepen. Een uitstapje maken in de omgeving? Ga dan naar Cape Ray Lighthouse. Het museum herinnert aan de tijd dat hier inheemse volken op zeehonden jaagden.

Channel-Port Aux Basques Newfoundland

Dag 11. Channel-Port aux Basques › › Cape Breton Highlands National Park

Afstand: 350 km / 210 mijl || Reistijd: ongeveer 11 uur  

Dit traject bevat een ferry van Channel-Port aux Basques naar Sydney.

Vandaag stap je op de zeven uur durende ferryboot (vertrek 11.45 uur o.v.) van Channel-Port aux Basques naar North Sydney op Nova Scotia. Op jouw eigen tempo rij je door naar Cape Breton National Park. Cape Breton Island combineert Iers-Schotse tradities met oud-Franse Acadische gewoonten. De driehonderd kilometer lange Cabot Trail over het noordelijke deel van het eiland is een absoluut hoogtepunt. De autoroute brengt je in driehonderd kilometer naar onder andere Baddeck, St. Ann’s, Cape Breton Highlands National Park en Chéticamp. Onderweg zie je zandstranden, steile kliffen en met dichte bossen omgeven meren. Tel daarbij op de schilderachtige vissersdorpen, ingeklemd tussen de bergen en de zee, en je hebt een van 's werelds mooiste routes. Je overnacht in Ingonish of Chéticamp.

Cape Breton

Dag 12. Cape Breton Highlands National Park

Een derde van de Cabot Trail loopt door het Cape Breton Highlands National Park, een beschermd natuurgebied met spectaculaire hooglanden, rivierdalen en oceaankust. Hier leven zeearenden, dolfijnen en elanden. Langs de route starten meer dan twintig wandelroutes, vaak met panoramische uitzichten. Rond Pleasant Bay ligt het meest spectaculaire deel van de Cabot Trail. Na een tocht door de hooglanden doemen aan de kust steile kliffen en rotsformaties op. In Pleasant Bay is het Whale Interpretive Centre gevestigd, met een aquarium en meer informatie over de walvissoorten van Nova Scotia.

Cape Breton

Dag 13. Cape Breton Highlands National Park - Truro

Afstand: 350 km / 220 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

De grootste publiekstrekker in Truro is Victoria Park. De Lepper Brook-rivier stroomt in een kloof tussen heuvels en bossen. Je kunt verschillende wandelroutes volgen naar de watervallen die hieruit ontspringen: Waddel en Joseph Howe Falls. Truro staat in verbinding met de Cobequid Bay. Bekijk de grote getijdenverschillen die hierin ontstaan bij de Marchlands Section. De Cobequid Trail (16 km) leidt je over een voormalige spoorlijn door de mooie omgeving.

Truro bezienswaardigheden

Dag 14. Truro - Digby

Afstand: 300 km / 180 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

In een beschermde inham van de Fundy-baai ligt het plaatsje Digby. Deze baai heeft enorme getijdenstromen en heeft een van de grootste walvispopulaties ter wereld met vinvissen, bultruggen en zelfs orka's. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich ten noordoosten van Digby, rond de plaats Annapolis Royal. Bezoek Fort Anne National Historic Site, met oude vestingwerken en een museum, en Port-Royal National Historic Site. Meer geschiedenis vind je bij de nabijgelegen Melanson Settlement National Historic Site, dat de overblijfselen van een Acadische nederzetting bevat.

Nova Scotia

Dag 15. Digby - Lunenburg

Afstand: 170 km / 100 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Lunenburg is een grote vissersplaats aan de zuidkust van Nova Scotia. De gekleurde houten huizen in Old Town zijn werelderfgoed. Een rondwandeling langs deze achttiende- en negentiende-eeuwse bouwwerken is een aanrader. Een andere mooie bezienswaardigheid is de St. John's Anglican Church. In het Fisheries Museum of the Atlantic staat de visserijtraditie centraal. In het Knaut-Rhuland House Museum nemen gekostumeerde gidsen je mee terug in de tijd. Vlakbij Lunenburg vind je de meest gefotografeerde vuurtoren van Canada: Peggy's Cove!

Lunenburg Nova Scotia

Dag 16. Lunenburg - Halifax

Afstand: 100 km / 60 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Je levert de auto in en reist terug naar huis.

Halifax Nova Scotia

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!