Vraag offerte

  The Maritimes & Newfoundland

Deze comfortabele autorondreis door Atlantisch Canada wordt genieten geblazen. Op Nova Scotia en Newfoundland bezoek je kleurrijke vissersdorpjes, ruige kustlijnen en markante vuurtorens. Volg de scenic Cabot Trail en spot elanden in het werkelijk schitterende Cape Breton National Park. Ook Newfoundland met haar ongerepte natuur is adembenemend! Bewonder fjorden, drijvende ijsbergen, walvissen en grote kolonies papegaaiduikers en jan-van-genten.

VROEGBOEKKORTING 2023
Boek nu uiterlijk 31 december 2022 een autorondreis met vertrek in 2023 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Reis van dag tot dag

Dag 1. Saint John's

Je reis begint in Saint John's. Na aankomst haal je meteen de auto op op het vliegveld.

Saint John’s is de hoofdstad van de provincie Newfoundland en is een levendige havenstad. Je vindt er een natuurlijke haven, bontgekleurde houten huizen en smalle straatjes die over de heuvels golven. Het (historische) centrum van Saint John's is goed te voet te verkennen. Bezoek in ieder geval Signal Hill, een groot historisch park met een heuvel waar je een schitterend uitzicht hebt over de haven.

St. Johns Newfoundland

Dag 2. Saint John's

Ook de natuurrijke omgeving van Saint John's is prachtig. Bewandel (een deel van) de East Coast Trail en breng een bezoek aan Cape Spear, het oostelijkste punt van Noord-Amerika. Op de rotsachtige kliffen staat een vuurtoren, die vaak in mist is gehuld. Ook kun je vlakbij de stad een grote kolonie papegaaiduikers bewonderen. Wil je meer te weten komen over het verleden van Saint John's? Breng dan een bezoek aan The Rooms (een cultureel centrum) of het Railway Coastal Museum.

St. Johns Newfoundland

Dag 3. Saint John's - St Brides

Afstand: 170 km / 100 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur  

St.Brides is een vissersplaats aan de zuidwestkust van het schiereiland Avalon. De prachtige natuur is de belangrijkste reden om St.Brides en omgeving te bezoeken. Op een kwartiertje rijden ligt Cape St.Mary's Ecological Reserve. Dit is een uniek natuurreservaat met een van de grootste vogelkolonies van Newfoundland. De schatting is dat ruim 20.000 jan-van-genten en vele andere zeevogels zich nestelen op de kaap. Naast de vele vogels heb je grote kans bultruggen in zee te zien zwemmen.

stbrides newfoundland

Dag 4. St Brides - Trinity

Afstand: 260 km / 160 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Een van de bekendste dorpjes op het Bonavista-schiereiland is Trinity. Vanuit Trinity kun je een walvisexcursie maken of kajakken langs kliffen en ijsbergen. De piek van het ijsbergseizoen is in mei en juni. In het oude centrum van de vissersplaats vind je historische panden. Kenmerkend zijn de zogenaamde root cellars, traditionele opslagplaatsen in de groene heuvels.

Trinity Newfoundland

Dag 5. Trinity

Vlakbij Trinity vind je "Puffin Paradise". Volg op weg naar Dungeon Provincial Park Route 238 naar Elliston. Hier vind je de best bereikbare papegaaiduikerskolonie van Newfoundland. Trinity is een pittoresk, filmwaardig, dorpje. Meerdere films zijn hier opgenomen, waaronder “The Shipping News” met Julianne Moore en Kevin Spacey.

Trinity Newfoundland

Dag 6. Trinity - Twillingate

Afstand: 310 km / 190 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Twillingate ligt in het noordoosten van Newfoundland en bestaat uit twee eilanden: North Twillingate Island en South Twillingate Island. Twillingate hoort bij de Notre Dame Bay en wordt omringd door water. Met name in de lente en de vroege zomer is Twillingate een bezoek waard. Dan ontdek je waarom de plaats ook wel 'Iceberg Capital of the World' genoemd wordt: er drijven ijsschotsen voorbij die soms duizenden jaren oud zijn. Daarbij is Twillingate een aanrader voor liefhebbers van wandelingen, rustige natuur en reizigers die hun ogen openhouden voor wildlife!

Twillingate Newfoundland

Dag 7. Twillingate

Twillingate is een historisch plaatsje aan de Iceberg Alley route. De ruige kustlijn met ijsbergen en wildlife is de grote aantrekkingskracht van Twillingate. Hier heb je in het late voorjaar en de zomer een grote kans om verschillende walvissoorten te spotten. Het Long Point Lighthouse is gebouwd in 1876 en is nog altijd in gebruik. De vuurtoren is niet alleen een mooi gebouw om te bezoeken, het is ook een prachtig uitkijkpunt. In het pittoreske centrum is het leuk rondsnuffelen en er zijn goede visrestaurants met dagelijks verse aanvoer.

Twillingate Newfoundland

Dag 8. Twillingate - Gros Morne National Park

Afstand: 430 km / 270 mijl || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Gros Morne National Park is vernoemd naar de berg Gros Morne. Het park bestaat uit kliffen, fjorden, watervallen, zandstranden en enkele vissersdorpjes met kleurige huisjes. Er zijn mooie wandelroutes en er vertrekken boottochten door de fjorden. Vanuit de plaats Western Brook Pond kun je een 2 uur durende boottocht maken om deze spectaculaire fjorden vanaf het water te bewonderen. In het Gros Morne Wildlife Museum en het Bonne Bay Marine Station kom je meer te weten over het dierenleven in Newfoundland.

Gros Morne National Park Newfoundland

Dag 9. Gros Morne National Park

Sinds 1988 staat het Gros Morne National Park op de Werelderfgoedlijst. De Long Range Mountains worden beschouwd als het oudste gebergte van de wereld en tornen hoog boven de fjorden uit. Gros Morne vormt het leefgebied van elanden, rendieren, vossen en zeearenden. Ook wordt de zwarte beer geregeld gespot. Vlakbij de plaats Rocky Harbour ligt een van de oudste vuurtorens van Newfoundland, de Lobster Cove Lighthouse.

Gros Morne National Park Newfoundland

Dag 10. Gros Morne NP (Deer Lake) - Halifax

Dit traject reis je per vliegtuig.

Vandaag maak je een korte autorit van Gros Morne National Park naar de luchthaven van Deer Lake. Nadat je je auto ingeleverd hebt vlieg je in 1,5 uur van Newfoundland naar Halifax op Nova Scotia. Je haalt je huurauto op de luchthaven op.

Halifax is het culturele en economische hart van Nova Scotia en ligt aan een grote natuurlijke haven. Kenmerkend voor de haven zijn de Historic Properties: oude opslagplaatsen en werven die een belangrijke rol speelden in het bedrijvige zeeleven. Een stervormig verdedigingswerk op Citadel Hill beschermde de haven van Halifax in de achttiende eeuw. Aan de rand van de heuvels is de Old Town Clock niet te missen.

Halifax Nova Scotia

Dag 11. Halifax

Dat in de haven van Halifax in de twintigste eeuw veel immigranten arriveerden, wordt herdacht in het Canadian Museum of Immigration (op Pier 21). In Halifax wordt daarnaast aandacht besteed aan de Titanic-ramp. De stad stuurde in 1912 twee reddingsschepen naar het gebied waar het onzinkbare schip op een ijsschots voer. Veel Titanic-slachtoffers zijn begraven op Fairview Lawn Cemetery. In het Maritime Museum of the Atlantic vind je de belangrijkste collecties over deze scheepsramp en over de Halifax Explosion (1917).

Halifax Nova Scotia

Dag 12. Halifax - Lunenburg

Afstand: 100 km / 60 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur  

Lunenburg is een grote vissersplaats aan de zuidkust van Nova Scotia. De gekleurde houten huizen in Old Town zijn werelderfgoed. Een rondwandeling langs deze achttiende- en negentiende-eeuwse bouwwerken is een aanrader. Een andere mooie bezienswaardigheid is de St. John's Anglican Church. In het Fisheries Museum of the Atlantic staat de visserijtraditie centraal. In het Knaut-Rhuland House Museum nemen gekostumeerde gidsen je mee terug in de tijd. Vlakbij Lunenburg vind je de meest gefotografeerde vuurtoren van Canada: Peggy's Cove!

Lunenburg Nova Scotia

Dag 13. Lunenburg - Digby

Afstand: 170 km / 100 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

In een beschermde inham van de Fundy-baai ligt het plaatsje Digby. Deze baai heeft enorme getijdenstromen en heeft een van de grootste walvispopulaties ter wereld met vinvissen, bultruggen en zelfs orka's. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich ten noordoosten van Digby, rond de plaats Annapolis Royal. Bezoek Fort Anne National Historic Site, met oude vestingwerken en een museum, en Port-Royal National Historic Site. Meer geschiedenis vind je bij de nabijgelegen Melanson Settlement National Historic Site, dat de overblijfselen van een Acadische nederzetting bevat.

Nova Scotia

Dag 14. Digby

Digby is een uitstekende uitvalsbasis om het nabij gelegen Kejimkujik National Park te bezoeken. Ook kun je via een mooie route over de Digby Neck, een 74 kilometer lange landtong, naar Long Island en Brier Island. Onderweg geniet je van mooie stranden, adembenemende vergezichten en uitkijkpunten waar je zeevogelkolonies, zeehonden en walvissen kunt spotten.

Kejimkujik National Park

Dag 15. Digby - Truro

Afstand: 300 km / 180 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

De grootste publiekstrekker in Truro is Victoria Park. De Lepper Brook-rivier stroomt in een kloof tussen heuvels en bossen. Je kunt verschillende wandelroutes volgen naar de watervallen die hieruit ontspringen: Waddel en Joseph Howe Falls. Truro staat in verbinding met de Cobequid Bay. Bekijk de grote getijdenverschillen die hierin ontstaan bij de Marchlands Section. De Cobequid Trail (16 km) leidt je over een voormalige spoorlijn door de mooie omgeving.

Truro bezienswaardigheden

Dag 16. Truro - Charlottetown

Afstand: 240 km / 150 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Via de 13 kilometer lange Confederation Bridge bereik je het sfeervolle Prince Edward Island. Charlottetown is de charmante hoofdstad van Prince Edward Island (PEI) en heeft een gezellige haven met restaurantjes. De stad was cruciaal voor de eenwording van Canada, veel gebouwen herinneren daar nog aan. Struin door de sfeervolle straten met hoge bomen en verken het centrum te voet. Bezienswaardigheden zijn het Province House en de Founders Hall. Beaconsfield Historic House is volgens velen het mooiste Victoriaanse landhuis van Canada, met prachtuitzicht vanaf de veranda.

Charlottetown bezienswaardigheden

Dag 17. Charlottetown

Vanuit Charlottetown kun je diverse autoroutes volgen. Rijd bijvoorbeeld de Central Coastal Drive naar de noordkust. Na veertig minuten bereik je de Green Gables Shore Region; het decor van de boekenserie Anne van het groene huis. Bezoek hier ook Prince Edward Island National Park en Cabot Beach Provincial Park. De Points East Coastal Drive brengt je naar Oost-PEI. Je bereikt al snel het Orwell Corner Historic Village, waar het negentiende-eeuwse landbouwleven van Schotse kolonisten centraal staat. Verder rijd je langs vuurtorens en mooie parken, waaronder het Northumberland Provincial Park in het zuidoosten en Red Point Provincial Park in het oosten.

Charlottetown bezienswaardigheden

Dag 18. Charlottetown - Antigonish

Afstand: 160 km / 100 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Antigonish is de thuishaven van de oudste Highland Games van Noord-Amerika. Elk jaar in juli trekken mensen uit alle windstreken naar Antigonish om deze spelen, die in het teken staan van de Schotse en Keltische cultuur, mee te maken. Andere leuke bezienswaardigheden zijn het Antigonish Heritage Museum, Cape George Lighthouse en de boerenmarkt Antigonish Farmers' Market. Een mooie wandeling kun je maken over de Cape George Hiking Trail (33 km) of door Arisaig Provincial Park.

Antigonish bezienswaardigheden

Dag 19. Antigonish - Cape Breton Highlands National Park

Afstand: 240 km / 150 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur  

Cape Breton Island combineert Iers-Schotse tradities met oud-Franse Acadische gewoonten. De driehonderd kilometer lange Cabot Trail over het noordelijke deel van het eiland is een absoluut hoogtepunt. De autoroute brengt je in driehonderd kilometer naar onder andere Baddeck, St. Ann’s, Cape Breton Highlands National Park en Chéticamp. Onderweg zie je zandstranden, steile kliffen en met dichte bossen omgeven meren. Tel daarbij op de schilderachtige vissersdorpen, ingeklemd tussen de bergen en de zee, en je hebt een van 's werelds mooiste routes.

Cape Breton

Dag 20. Cape Breton Highlands National Park

Een derde van de Cabot Trail loopt door het Cape Breton Highlands National Park, een beschermd natuurgebied met spectaculaire hooglanden, rivierdalen en oceaankust. Hier leven zeearenden, dolfijnen en elanden. Langs de route starten meer dan twintig wandelroutes, vaak met panoramische uitzichten. Rond Pleasant Bay ligt het meest spectaculaire deel van de Cabot Trail. Na een tocht door de hooglanden doemen aan de kust steile kliffen en rotsformaties op. In Pleasant Bay is het Whale Interpretive Centre gevestigd, met een aquarium en meer informatie over de walvissoorten van Nova Scotia.

Cape Breton

Dag 21. Cape Breton Highlands National Park - Liscomb Mills

Afstand: 320 km / 200 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Liscomb Mills ligt aan een kleine baai in de monding van de Liscomb River. De omgeving is rijk aan meren en andere mooie natuur. Je kunt er prachtige wandelingen maken over diverse (aangelegde) paden. Liscomb Mills ligt aan de Marine Drive, de toeristische route die je langs witte zandstranden en vissersdorpen voert.

Liscomb Mills

Dag 22. Liscomb Mills - Halifax

Afstand: 170 km / 110 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Je levert de auto in en reist terug naar huis.

Halifax Nova Scotia

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

Vraag offerte

 

In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Infodag 15 oktober: Special Guests uit Utah en extra presentaties
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!