Northwest USA & Alaska-cruise

Sail & Drive: met deze unieke rondreis maak je een combinatie van een spectaculaire cruise langs de ruige kust van Alaska en een autotrip door Noordwest-Amerika. Na een nacht in Seattle, scheep je in op het cruiseschip van de Holland America Line voor een bijzondere cruise door schitterende baaien en langs de beroemde gletsjers van Alaska. Na deze indrukwekkende achtdaagse tocht ga je een roadtrip maken van Seattle, via Glacier en Yellowstone National Park, naar Salt Lake City.

Deze reis is standaard 24 dagen lang. De route voor (of na!) de cruise kan naar wens worden aangepast. Geef je wensen aan in het offerteformulier.

VROEGBOEKKORTING 2020
Boek uiterlijk 31 december een autorondreis met vertrek in 2020 en ontvang 10% vroegboekkorting op de hotels.
(Niet geldig voor losse hotelovernachtingen)

Pas deze reis aan

Rondreis met een van Seattle naar Salt Lake City in 24 dagen
Totale afstand: 2500 kilometer / 1554 mijl

Reis van dag tot dag

Dag 1. Europa - Seattle

Je vertrekt vanuit Europa en komt aan in Seattle.

Seattle, bijgenaamd ‘Emerald City’, is de thuishaven van Boeing, de espressomachine en Starbucks. De stad werd begin jaren negentig wereldwijd bekend toen bands als Nirvana, Pearl Jam en Alice in Chains er de basis voor de grunge rock legden. De muziek komt tot leven in het gerenommeerde museum Experience Music Project, waar ook veel aandacht is voor Jimi Hendrix, die opgroeide in Seattle.

Seattle Experience Music Project

Dag 2. Seattle - Op zee (kust van British Columbia)

Dit traject reis je per cruise.

Vertrek Seattle: 16:00
Schip ahoy, jouw droomcruise gaat van start! In Seattle ga je aan boord van het cruiseschip de Oosterdam van Holland America Line en begint je avontuur op zee. Je vaart vandaag richting de Inside Passage; een beschermd netwerk van waterwegen tussen majestueuze bergen, ijsschotsen en fjorden. Houd je ogen open voor bultruggen en orka's die langs het schip zwemmen en Amerikaans zeearenden hoog in de lucht. Langs de ruige kustlijn zie je soms beren.

Cruise vanuit Vancouver

Dag 3. Op zee (kust van British Columbia) - Op zee (Inside Passage)

Dit traject reis je per cruise.

Vandaag breng je door op zee. De Inside Passage strekt zich maar liefst 1.500 kilometer uit tussen de Puget Sound in de Amerikaanse staat Washington tot Zuidoost-Alaska. Je vaart langs spectaculaire fjorden die zijn uitgesleten door gletsjers. Ook zie je weelderige regenwouden langs de ruige rotskusten. De Inside Passage wordt regelmatig genoemd als een van de mooiste waterwegen ter wereld.

Inside Passage, British Columbia

Dag 4. Op zee (Inside Passage) - Juneau

Dit traject reis je per cruise.

Aankomst Juneau: 13:00, vertrek: 21:00
Je vaart vandaag de bedrijvige haven van Juneau binnen. Juneau is een van Alaska's mooiste steden en dankt zijn bestaan aan de negentiende-eeuwse goudkoorts. Het afgelegen stadje wordt omringd door water en wouden. Het historische centrum ligt tegen de bergen aan en wordt gevormd door smalle straatjes. Juneau is de toegangspoort tot veel natuurlijke attracties. Je kunt een excursie maken naar de Mendenhall Glacier; bereid je voor op een reis vol ijsschotsen, gletsjers en walvissen. Ook kun je een boottochtje maken naar Auke Bay, waar walvissen zijn.

Juneau cruise

Dag 5. Juneau - Hubbard Glacier

Dit traject reis je per cruise.

Aankomst Hubbard Glacier: 14:00, vertrek: 18:00
De enorme Hubbard Glacier is een van de grootste getijdewatergletsjers ter wereld. Een bekend fenomeen is het afkalven van het gletsjerijs in zee. De metershoge brokken ijs donderen met flink kabaal het ijskoude water in. In de baai zwemmen zeehondjes en soms ook orka's voorbij.

Hubbard Glacier

Dag 6. Hubbard Glacier - Sitka

Dit traject reis je per cruise.

Aankomst Sitka: 8:00, vertrek: 16:00
Tussen 1741 en 1867 was Sitka het hoofdkwartier van de Russische overheersing in Alaska. Zowel de Russische als de inheemse invloeden zijn goed bewaard gebleven. Sitka ligt voor een decor van dichte bossen, waterwegen en de slapende vulkaan Mount Edgecumbe. In de omgeving heb je veel kans om beren, walvissen en zeeotters te spotten. Deze dag kun je een aantal mooie excursies maken. Boek een zeekajaktocht of ga op avontuur met een expeditieboot.

Sitka cruise

Dag 7. Sitka - Ketchikan

Dit traject reis je per cruise.

Aankomst Ketchikan: 7:00, vertrek: 13:00
Vandaag leg je aan in het langgerekte plaatsje Ketchikan. Dit sprookjesachtige stadje ligt op het poëtisch klinkende Revillagigedo Island en is een populaire bestemming voor cruiseschepen. De gekleurde houten huizen in Creek Street staan op steigers in het water en zijn heel fotogeniek. Proef verse vis of duik in de inheemse geschiedenis. Totempalen en bijzonder houtsnijwerk vind je in Totem Heritage Center. In elke plaats waar je aanmeert, kun je kiezen uit een heel scala aan excursies (betaald). Een van de leukste excursies vanuit Ketchikan is de vaart of vlucht langs het sprookjesachtige Misty Fjords National Monument.

Ketchikan Alaska

Dag 8. Ketchikan - Victoria

Dit traject reis je per cruise.

Aankomst Victoria: 18:00, vertrek: 23:30
Het charmante Victoria is de hoofdstad van de provincie British Columbia en ligt op Vancouver Island. Deze vriendelijke stad heeft een Europese uitstraling en claimt zelfs Engelser te zijn dan Engeland. Zo rijden er rode dubbeldekkers rond, zijn veel huizen in tudorstijl gebouwd en vind je er verzorgde tuinen die de stad de bijnaam ‘City of Gardens’ hebben bezorgd. De Butchart Gardens, met planten en dieren van over de hele wereld, is er een voorbeeld van.

Victoria Canada

Dag 9. Victoria - Seattle

Dit traject reis je per cruise.

Aankomst Seattle: 7:00
Je vaart vandaag de haven van Seattle binnen, helaas zit de cruise erop. Deze hele dag is gereserveerd voor sightseeing in de hippe stad Seattle. De beroemdste attractie van Seattle is de 184 meter hoge Space Needle. Bovenin heb je een geweldig uitzicht. Wist je dat Seattle in de negentiende eeuw een stuk lager lag? Een bijzondere belevenis is een rondleiding door de nu ondergrondse stad. Bezoek bovengronds de Pike Place Market, de oudste boerenmarkt van de VS. Sluit je dag af met een kop koffie in de Original Starbucks; het eerste koffiehuis van de beroemde keten.

Seattle Space Needle

Dag 10. Seattle - Mount Rainier

Afstand: 160 km / 100 mijl || Reistijd: ongeveer 2½ uur  

Je haalt de auto op in Seattle en vervolgt je weg naar Mount Rainier.

Het hart van Mount Rainier National Park is de 4.392 meter hoge vulkaan Mount Rainier. Hoewel hij al 150 jaar niet is uitgebarsten, verraden rookpluimen dat hij nog niet is uitgedoofd. Het centrum van het park heet 'Paradise'. Hier zijn uitgestrekte weides met wilde bloemen, ruisende watervallen en rivierkloven, met zicht op de reus Mount Rainier. Vanuit de westingang is Paradise altijd bereikbaar. Het parkdeel Sunrise is alleen bereikbaar van juli/begin augustus tot eind september/begin oktober.

Je overnacht in het park of bijvoorbeeld in Ashford/Eatonville (west) of Yakima

Mount Rainier Washington

Dag 11. Mount Rainier - North Cascades

Afstand: 360 km / 230 mijl || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Groene bergruggen, besneeuwde toppen, watervallen, meren, toendra's en oerbossen: North Cascades National Park biedt je alle natuurpracht die je je wensen kan. Met wat geluk spot je ook wat wildlife, zoals een wolf of lynx. De hoofdweg is de circa 85 kilometer lange North Cascades Scenic Highway (#20), die langs de Skagit-rivier slingert. Langs de weg vind je verschillende uitkijkpunten en er starten wandelroutes. Houd er rekening mee dat North Cascades een wildernisgebied is en dat de voorzieningen beperkt zijn. De parkweg is geopend van eind april/begin mei t/m eind november.

Je overnacht buiten North Cascades National Park, bijvoorbeeld in Mount Vernon/Burlington (westkant) of in Mazama/Winthrop (oostkant)

North Cascades bezienswaardigheden

Dag 12. North Cascades

Enkele hoogtepunten aan de North Cascades Scenic Highway zijn het indrukwekkend groenblauwe Gorge Lake en Diablo Lake. Je kunt een bezoek aan North Cascades het beste beginnen bij het bezoekerscentrum in Newhalem. Hier starten ook diverse (wandel)paden, zoals Rock Shelter Trail en River Loop Trail. Een ander mooi meer is Ross Lake (voor wandelen, varen en kanoën).

Je overnacht buiten North Cascades National Park, bijvoorbeeld in Mount Vernon/Burlington (westkant) of in Mazama/Winthrop (oostkant)

North Cascades bezienswaardigheden

Dag 13. North Cascades - Sandpoint

Afstand: 520 km / 320 mijl || Reistijd: ongeveer 6 uur  

Sandpoint is een klein stadje dat ligt aan het bijna zeventig kilometer lange Lake Pend Oreille. Het is een vakantiebestemming met een levendige kunstgemeenschap, een volle evenementenkalender en veel restaurants en winkels. Bij het meer zijn verschillende recreatiemogelijkheden, je kunt een cruise maken, vissen, bootvaren, surfen, zwemmen en wandelen. City Beach is een bewaakt zandstrand met de mogelijkheid om te sporten en barbecueën.

Sandpoint Idaho

Dag 14. Sandpoint

Sandpoint kreeg in 2011 erkenning als 'Nation's Most Beautiful Small Town' van Rand McNally en USA Today. Het pittoreske Sandpoint wordt omgeven door bergketens met bijzondere namen als Bitterroot en Selkirk waar je veel outdoor activiteiten kunt ondernemen. In de winter is het een geliefd skigebied. Leuke bestemmingen in de omgeving zijn het Coeur D'Alene National Forest en Kaniksu National Forest.

Sandpoint Idaho

Dag 15. Sandpoint - Glacier National Park

Afstand: 330 km / 200 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Glacier National Park beschermt bossen, bergweiden, meren en ruige bergpieken. Het meest kenmerkend zijn de door gletsjers uitgesleten valleien en de gletsjers uit de ijstijd van 10.000 jaar geleden. Je verkent Glacier via de Going-to-the-Sun Road. Topbezienswaardigheden zijn St. Mary Lake in het oostelijke parkdeel en Lake McDonald in het westen. Wegens sneeuw en lawinegevaar is de Sun Road geopend van eind juni/begin juli tot half/eind september.

Glacier Montana

Dag 16. Glacier National Park

Er zijn zo'n tweehonderd watervallen in Glacier National Park. Een van de indrukwekkendste is de 152 meter hoge Bird Woman Falls. Vane en heel ander kaliber is de Weeping Wall: een huilende muur waar je een gratis carwash krijgt. Een letterlijk hoogtepunt van Glacier is de Logan Pass; een geschikte plaats voor wandelroutes en wildlife spotten. Als je gletsjers wil spotten, ga je naar Jackson Glacier Overlook.

Logan Pass in Glacier National Park

Dag 17. Glacier National Park - Helena

Afstand: 350 km / 220 mijl || Reistijd: ongeveer 4 uur  

Tijdens het goudzoekerstijdperk ontstond Helena, tegenwoordig de hoofdstad van Montana. Bezoek hier het Capitoolgebouw of vaar over de Missouri-rivier naar de Rocky Mountains. Bezoek ook eens het ExplorationWorks Museum of een van de spookstadjes uit het mijnverleden zoals Elkhorn of Marysville. Helena dient vaak als overnachtingsplaats tussen Glacier en Yellowstone National Parks.

Helena, Montana

Dag 18. Helena - Yellowstone National Park

Afstand: 360 km / 220 mijl || Reistijd: ongeveer 5 uur  

Warmwaterbronnen in alle kleuren van de regenboog, pruttelende poelen, zwaveldampen en geisers; Yellowstone National Park bestaat uit een indrukwekkende verzameling geologische verschijnselen. Je kunt alle bezienswaardigheden bereiken via de 229 kilometer lange Grand Loop Road, deze loopt in een 8-vorm door het park. Een bezoek aan Yellowstone is extra bijzonder als je een zwarte beer, grizzly, bizon of wolf ziet. Een vaak geziene inwoner is de elk (wapitihert). In Yellowstone leven maar liefst 35.000 herten; het is de grootste populatie elks ter wereld.

Yellowstone bizons

Dag 19. Yellowstone National Park

Yellowstone National Park bevat de helft van de geisers op aarde. De meeste geisers vind je in het parkdeel 'Geyser Country'. Hier liggen 150 stuks op anderhalve vierkante kilometer. Old Faithful is de beroemdste. Hij laat ongeveer elk anderhalf uur een krachtige stroom water en stoom de lucht in spuiten. Je kunt er letterlijk op wachten. Naast geisers en warmwaterbronnen heeft Geyser Country aardspleten waaruit gassen ontsnappen en modderpoelen.

Old Faithful Yellowstone

Dag 20. Yellowstone National Park

Een bijzonder gezicht vormen de heetwaterbronnen die travertin naar boven brengen, een zachte witte substantie. De bronnen zorgen ervoor dat er dagelijks twee ton gesteente aan de tientallen meters hoge kalkstenen terrassen bij Mammoth Hot Springs wordt toegevoegd. Een andere opvallende verschijning in Yellowstone National Park is de felgekleurde Grand Prismatic Spring. Dit is de grootste warmwaterbron van het park, met een diameter van 113 meter en een diepte van 37 meter.

Grand Prismatic Spring

Dag 21. Yellowstone National Park - Grand Teton

Afstand: 90 km / 50 mijl || Reistijd: ongeveer 1½ uur  

Vlak onder Yellowstone ligt een ander natuurwonder: Grand Teton National Park. In het oosten van dit gevarieerde landschap slingert de Snake-rivier door het brede Jackson Hole-dal. In het westen zie je de besneeuwde toppen van de steile Teton Range. Mormon Row is het fotograferen waard: deze twee schuren uit 1880 vormen in het ochtendlicht een prachtig plaatje. Je kunt dit park prima per auto of camper verkennen via de Inner – en Outer Park Road, maar vergeet niet onderweg te stoppen voor een verbluffend uitzicht of een stevige wandeling.

Je overnacht in een plaats vlakbij het park, bijvoorbeeld Jackson Hole.

Grand Teton National Park

Dag 22. Grand Teton - Salt Lake City

Afstand: 490 km / 310 mijl || Reistijd: ongeveer 5½ uur  

Salt Lake City is de hoofdstad van de staat Utah. Ook is Salt Lake City het centrum van de mormoonse kerk, met Temple Square als hoofdkwartier. Op een oppervlakte van 40.000 vierkante meter bevinden zich verschillende mormoonse gebouwen, waaronder de Salt Lake Temple. Een andere bezienswaardigheid is het Salt Lake Tabernacle, dat een van de grootste orgels ter wereld herbergt. Met wat geluk kun je hier het enorme Tabernacle-koor horen zingen.

Salt Lake City Utah

Dag 23. Salt Lake City

Je levert de auto in en vliegt terug naar Europa.

Salt Lake City, zoutmeer Great Salt Lake

Dag 24. Thuiskomst

Door het tijdsverschil kom je vandaag aan in Europa.

Vertrekdata

Vertrek van huis en afvaarten

Vertrek van huis

Op zaterdagen in 2020:

 • Mei: 2, 9, 16, 23, 30
 • Juni: 6, 13, 20, 27
 • Juli: 4, 11, 18, 25,
 • Augustus: 1, 8, 15, 22, 29
 • September: 5, 12, 19

Klik een van deze data aan in het tabblad 'Reisschema' en je ziet precies wanneer welk onderdeel van je reis gepland is.

Data van de cruise

Wil je de route voor (of na) de cruise helemaal op maat (laten) maken? Houd dan rekening met de vertrekdatum van de cruise vanuit Seattle. De cruises vertrekken in 2020 op elke zondag van 3 mei t/m 20 september. Het ontschepen is steeds de volgende zondag.

Informatie

De route wordt gevaren met het schip Oosterdam. Goed om te weten: De route is onder voorbehoud en afhankelijk van het weer onderweg.

Veelgestelde vragen

 • Wil je alvast weten wat er aan boord te doen is, wat voor reisdocumenten vereist zijn en hoe bijvoorbeeld de inscheping gaat? Kijk bij Veelgestelde vragen over Cruises

Faciliteiten en activiteiten aan boord

 • diverse restaurants en bars: ontbijt, lunch, diner zijn inbegrepen. Bij enkele restaurants aan boord betaal je een toeslag of dineer je a la carte. Er is altijd ruime keus aan gratis maaltijden.
 • winkels
 • (film)theater
 • club
 • bibliotheek
 • casino
 • twee buitenzwembaden
 • basket/volleybalveld
 • kookshows
 • workshops
 • spa-behandelingen
 • fitnesscentrum met machines, yoga- en pilates-lessen
 • activiteiten voor jongeren en tieners in de Club HAL (3-17 jaar)

Gratis extra's

Alle suites en staterooms hebben:

 • gratis 24-uurs maaltijden-roomservice
 • dagelijkse housekeeping
 • elke avond wordt het bed opengeslagen
 • royale bergruimte
 • kluisjes voor waardevolle voorwerpen
 • Elemis Aromapure toiletartikelen
 • luxe badjassen
 • gratis vers fruit
 • gratis schoenenpoets-dienst
 • gratis ijs

Niet inbegrepen

 • dineren in speciale restaurants
 • excursies in de plaatsen waar je aanmeert
 • fooien p.p.p.d. (automatisch via je boordrekening/creditcard)

Suites en Staterooms

Je kunt op de Ms Oosterdam kiezen voor verschillende soorten hutten. Ze verschillen in luxe en in het uitzicht dat je hebt. Heb je eenmaal gekozen voor een hut, dan kun je nog kiezen of je een hut aan de voorzijde, achterzijde of het midden van het schip wilt en op welk deck. Dit kan van invloed zijn op de prijs. Onze reisadviseurs zoeken - afhankelijk van jouw wensen - de beste en/of voordeligste optie voor je!

Op de Ms Oosterdam zijn de volgende hutten:

 • Interior: De Interior is de goedkoopste hut: het is een simpele binnenhut zonder uitzicht op zee. De twee bedden zijn om te vormen tot een queen-size bed. Badkamer met douche aanwezig. Ongeveer 151-233 vierkante voet (14-22 m²).
 • Ocean-view: Qua grootte en faciliteiten redelijk vergelijkbaar met Interior, maar met uitzicht op zee. Er zijn hutten voor 2 personen en enkele voor maximaal 4 personen. Ongeveer 174-180 vierkante voet (14-15 m²).
 • Verandah: Groter dan Interior/Ocean View, en badkamer met bad en douche. Ook een zithoek, privé-veranda en ramen van plafond tot vloer. 212-359 vierkante voet inclusief veranda (20-33 m²).
 • Signature Suites: Weer iets groter en luxer: badkamer met dubbele wastafel, grote jacuzzi en extra douchehokje. Ook aanwezig: een eenpersoons-slaapbank. Ongeveer 372-384 vierkante voet inclusief veranda (35-36 m²).
 • Neptune Suites: Nog grotere hut met twee bedden die zijn om te vormen tot een kingsize-bed, grote zithoek, kleedkamer en slaapbank voor 2 personen. Ongeveer 500-712 vierkante voet inclusief veranda (46-66 m²). Vele extra's, zoals: koffie- en espressoautomaat, gratis was- strijk- en stoomservice, voorrang bij inscheping in drukke aanleghavens plus toegang tot de Neptune Lounge, een exclusieve ruimte voor gasten.
 • Pinnacle Suites: De grootste hutten zijn de Pinnacle Suites. Hier heb je een aparte eetkamer, magnetron, koelkast en apart toilet. Ongeveer 1.150 vierkante voet (100 m²).

Alle categorieën zijn voor maximaal 4 personen mogelijk, de Interior, Ocean View en Verandah hutten echter beperkt.

De indeling van het meubilair en/of de voorzieningen zijn niet in alle staterooms van elke categorie hetzelfde. Alle informatie is onderhevig aan wijzigingen.

Reisschema

In onderstaand reisschema kun je snel zien op welke dag je waar bent. De gekleurde balken geven acties aan. Kies eerst je vertrekdatum:


Prijzen

Onze tarieven

Wij zijn een maatwerkspecialist. Dit houdt in dat we de reizen helemaal laten aansluiten op je wensen. Daarom staan er geen prijzen op onze website. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen. Binnen 1 werkdag weet je dan wat de reis kost. Uiteraard doen we ons best om je een scherpe prijs te geven en je te helpen met je ideale reis.

 

Pas deze reis aan

Rondreis met een van Seattle naar Salt Lake City in 24 dagen
Totale afstand: 2500 kilometer / 1554 mijl
Zondag 17 november @ Zwolle
infodag XL met twee campers, muziek & bbq
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan