5 keer goed nieuws voor reizigers

door Lisa Huis in 't Veld za 28 mei 2016 9:00

De nationale parken in Amerika en Canada maken zich op voor het zomerseizoen. Wegen en wandelpaden worden sneeuwvrij gemaakt, voorzieningen krijgen een opknapbeurt en bezoekerscentra openen hun deuren. Met smeltende sneeuw, bloeiende bomen en zomerse zon helpt de natuur een handje mee. De volgende bezienswaardigheden zijn na een lange winterstop eindelijk weer bereikbaar!

1. Moraine Lake, Banff National Park

In de Rocky Mountains van Canada wordt 's winters fanatiek geskied. Toeristische bestemmingen zijn dan alleen op sneeuwscooters, op (langlauf)ski's of op sneeuwschoenen bereikbaar. Goed nieuws: een van de mooiste plekken van Banff National Park is sinds enkele dagen weer per auto of camper te bereiken. Aanschouw het schilderachtige Moraine Lake!

Meer over Moraine Lake en Banff

Moraine Lake in Banff National Park

2. Tioga Road, Yosemite National Park

Dikke dekens sneeuw dalen 's winters neer in Yosemite National Park. In de vroege lente wordt begonnen met het sneeuwvrij maken van de Tioga Road, de belangrijkste weg door het park. Op 18 mei was het zo ver: de Tioga Pass - het hoogste punt op de route, op 3.031 meter - was sneeuwvrij. Omdat het weer op drie kilometer hoogte onvoorspelbaar is, sluit men de weg tijdelijk af als er een sneeuwstorm op komst is. Kijk op www.nps.gov/yose of bel 209-372-0200 voor de actuele wegcondities.

Lees verder over Yosemite National Park

Tioga Pass in Yosemite National Park

3. Yellowstone National Park

Alle wegen in Yellowstone zijn open! Bezoek je Yellowstone de komende tijd? Houd dan rekening met oponthoud rond de Grand Prismatic Spring. Men legt er een nieuw uitzichtpunt aan. Onderstaande foto is genomen vanaf een illegaal uitzichtpunt op een heuvel. Hoewel het streng verboden is, banen toeristen zich een weg naar boven, dwars door de begroeiing. Nadat er enkele ongelukken gebeurden, besloot de National Park Service toch een uitzichtpunt aan te leggen. Binnenkort kun je dus legaal én veilig genieten van dit fenomenale uitzicht op de Grand Prismatic Spring!

Lees verder over Yellowstone

Grand Prismatic Spring in Yellowstone National Park

4. The Narrows, Zion National Park

The Narrows is de naam van de smalle rivierkloof in Zion National Park. De Narrows begint waar de verharde Riverside Walk langs de rivieroever ophoudt. Durfallen waden verder door de rivier. De lagere waterstand maakt een tocht door de Narrows sinds kort weer mogelijk. Het kan voorkomen dat rangers de Narrows tijdelijk afsluiten, bijvoorbeeld bij slecht weer. Het is dan te gevaarlijk om door de rivier te waden.

Informatie over Zion National Park

Wandelen door de Narrows in Zion National Park

5. Trail Ridge Road, Rocky Mountain National Park

De Trail Ridge Road, de hoogst gelegen geasfalteerde weg van de VS, is ongeveer zes maanden per jaar bedolven onder een flinke laag sneeuw. De weg kan ieder moment open gaan (maar ook weer tijdelijk sluiten in verband met sneeuwval!). Onderweg geniet je van het uitzicht op 3.700 meter hoogte. Alhoewel, in de eerste weken is dít je uitzicht: metershoge sneeuwmuren!

Informatie over Rocky Mountain National Park

Sneeuw langs de Trail Ridge Road in Rocky Mountain National Park, Colorado

Andere nationale parken

Ook in andere nationale parken in de VS en Canada zijn veel toeristische routes en bezienswaardigheden weer geopend. Ben je op reis en wil je weten of een bepaald park of specifieke route open is? Kijk dan op www.nps.gov (nationale parken VS) of www.parkscanada.ca (nationale parken Canada). Ook staatsparken en andere natuurgebieden hebben hun eigen website waarop de actuele wegcondities staan.

Superaanbieding camperhuur Canadream
Bekijk de Voorjaarsspecial
Kom naar de Reizigersbeurs op 19 maart in Hilversum
Meld je gratis aan
Wegbrengspecial nieuwe campers Cruise America
Info en prijzen