6 keer belangrijk wegennieuws

door Lisa Huis in 't Veld za 28 mei 2016 9:00 bijgewerkt op ma 12 jun. 2017 9:00

De nationale parken in Amerika en Canada maken zich op voor het zomerseizoen. Wegen en wandelpaden worden sneeuwvrij gemaakt, voorzieningen krijgen een opknapbeurt en bezoekerscentra openen hun deuren. Met smeltende sneeuw, bloeiende bomen en zomerse zon helpt de natuur een handje mee. Helaas is er in sommige gebieden zo veel sneeuw gevallen, dat nog niet alle belangrijke wegen zijn geopend. Lees de updates hieronder.

1. Yosemite: Tioga Road gesloten, Glacier Point Road open

De Glacier Point Road is open. Reizigers die de Tioga Road door het park willen rijden, hebben helaas pech. Het ziet er naar uit dat de weg pas eind juni of begin juli open gaat. Het heeft deze winter uitzonderlijk veel gesneeuwd en men is nog druk bezig met sneeuwschuiven.

De Tioga Road is de snelste route tussen Yosemite Valley en Mono Lake. Een alternatieve route voert over de Sonora Pass, die sinds 13 juni open is. Ga je van/naar Las Vegas, Death Valley of Utah en heb je geen reserveringen gemaakt? Dan kun je er eventueel voor kiezen om Mono Lake over te slaan. Je rijdt dan via het zuiden om Yosemite heen en kunt overnachten in bijvoorbeeld Visalia, Lake Isabella of Barstow. Actuele informatie over de Tioga Road vind je op de website van Yosemite National Park. Ben je onderweg? Bel 209-372-0200 voor de actuele wegcondities.

Lees verder over Yosemite National Park

Tioga Pass in Yosemite National Park

2. Yellowstone National Park - meeste wegen open

Op het moment van schrijven zijn alle wegen naar en in Yellowstone National Park open. Eén kleinigheidje: er zijn enkele wegwerkzaamheden en sommige uitzichtpunten rond de Yellowstone Canyon zijn dicht. Op de website van Yellowstone National Park staat een handig en actueel overzicht.

Lees verder over Yellowstone

Morning Glory Pool in Yellowstone National Park

3. Trail Ridge Road, Rocky Mountain NP - open!

De Trail Ridge Road, de hoogst gelegen geasfalteerde weg van de VS, is ongeveer zes maanden per jaar bedolven onder een flinke laag sneeuw. De National Park Service liet op 31 mei weten dat de weg open is. Aan het begin en eind van het seizoen kan hij weer tijdelijk sluiten in verband met sneeuwval. Onderweg geniet je van het uitzicht op 3.700 meter hoogte. Alhoewel, in de eerste weken is dít je uitzicht: metershoge sneeuwmuren!

Informatie over Rocky Mountain National Park

Sneeuw langs de Trail Ridge Road in Rocky Mountain National Park, Colorado

4. Moraine Lake, Banff National Park - weg open

In de Rocky Mountains van Canada wordt 's winters fanatiek geskied. Toeristische bestemmingen zijn dan alleen op sneeuwscooters, op (langlauf)ski's of op sneeuwschoenen bereikbaar. Goed nieuws: een van de mooiste plekken van Banff National Park is weer per auto of camper te bereiken. Aanschouw het schilderachtige Moraine Lake! De Icefields Parkway tussen Jasper en Banff is overigens ook goed begaanbaar.

Meer over Moraine Lake en Banff

Moraine Lake in Banff National Park

5. The Narrows (Zion National Park) soms open, soms gesloten

Omdat deze hike zo populair is, willen we 'm toch even noemen. The Narrows is de naam van de smalle rivierkloof in Zion National Park. De Narrows begint waar de verharde Riverside Walk langs de rivieroever ophoudt. Durfallen waden verder door de rivier. Het kan voorkomen dat het te gevaarlijk is door de rivier te waden vanwege de snelle waterstroming. De Narrows wordt dan afgesloten. Zodra de stroming 24 uur lang acceptabel is, opent de National Park Service de kloof weer voor fanatieke wandelaars. Kijk op de website van Zion National Park voor de laatste info over de Narrows. Als de Narrows dicht is, staat er een 'Alert'.

Informatie over Zion National Park

Wandelen door de Narrows in Zion National Park

6. Wegafsluiting Highway 1 - Californië

Misschien heb je het al gehoord. Een deel van Highway 1 aan de Californische kust is afgesloten. Door hevige regenval en aardverschuivingen is de weg iets ten noorden van San Simeon, tussen Ragged Point en Mud Creek, afgesloten. De weg gaat waarschijnlijk pas na 30 juni 2018 weer open. Tot die tijd kun je Highway 1 niet in zijn geheel rijden. Het goede nieuws is dat de 17-Mile Drive bij Carmel/Monterey en de Bixby Creek Bridge nog wel toegankelijk zijn. Lees alle details in onze blog over de wegafsluitingen op Highway 1.

Highway1 Californie Bixby Creek Bridge

Andere nationale parken

Ook in andere nationale parken in de VS en Canada zijn veel toeristische routes en bezienswaardigheden weer geopend. Ben je op reis en wil je weten of een bepaald park of specifieke route open is? Kijk dan op www.nps.gov (nationale parken VS) of www.parkscanada.ca (nationale parken Canada). Ook staatsparken en andere natuurgebieden hebben hun eigen website waarop handige bezoekersinformatie staat.

Kom langs op de infodag in Zwolle op zaterdag 21 april!
Meer info en aanmelden
Boek nu al je Cruise America of Cruise Canada-camper voor 2019!
Profiteer van 15% vroegboekkorting!
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Relocation Special van Canadream!
Bekijk prijzen & voorwaarden
10% korting op de huurdagen en all inclusive-pakket bij El Monte RV!
Bekijk prijzen & voorwaarden
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden