Bizarre plaatsnamen in Amerika

door Irene Hummel do 10 aug. 2017 20:05

Boring, Why, No name en Slaughter Beach. Denk jij ook aan drankjes, bloederige gebeurtenissen of bijzondere gerechten? Nee, dit zijn bizarre plaatsnamen die je tijdens je rondreis door Amerika zomaar tegen kunt komen.

Vreemde plaatsnamen

Hygiene, Colorado

Het kleine dorpje Hygiene bestaat uit een postkantoor en een kerkelijke gemeenschap. Het dankt haar naam aan de tijd dat er een sanatorium in het plaatsje zat waar tuberculose patiënten behandeld werden.

Boring, Oregon

Laten we iets negatiefs omzetten in iets positiefs moeten ze in Boring gedacht hebben. Hun toepasselijke slogan luidt namelijk: ‘The most exciting place to live!’

Yum Yum, Tennessee

Van de naam Yum Yum loopt het water je bijna in de mond. Het ligt op een uurtje rijden van Memphis. Het verhaal gaat dat het plaatsje is genoemd naar snoep uit de 19e eeuw. Toen senator Kenneth McKeller in de 19e eeuw aan winkelier John Garnett vroeg hoe hij het nieuwe postkantoor moest noemen, antwoordde hij: “Noem het maar simpelweg Yum Yum. Er is vast geen andere plaats met die naam.” En zo geschiedde.

Why, Arizona

Plaatsje ‘waarom’ had eigenlijk Y moeten heten omdat de twee belangrijkste snelwegen bij het dorpje samen een y vormen. Omdat een plaatsnaam jammer genoeg uit tenminste drie letters moest bestaan volgens de wetgeving werd het met twee letters aangevuld. Sindsdien gaat Y als Why door het leven.

No Name, Colorado

Beter Why dan helemaal geen naam zou je denken. Maar No Name aan Interstate 70 in Colorado wordt omgeven door meer plekken zonder naam: No Name Creek, No Name Canyon, No Name tunnel én No Name Lake.

Truth or Consequences, New Mexico

Het dorpje Hot Springs in New Mexico werd oorspronkelijk vernoemd naar de heetwaterbronnen in de omgeving. In de jaren ‘50 voelden de inwoners zich geroepen haar naam te veranderen in Trutch or Consequences, naar een beroemd radioprogramma uit die tijd.

Uncertain, Texas

Een ding is zeker: dit onzekere plaatsje in Texas mag dan in een identiteiscrisis verkeren, er worden zeker weten kano’s verhuurd waarmee je over het mysterieuze Caddo Lake in Texas kunt peddelen!

Slaughter Beach, Delaware

Er doen tenminste drie verschillende verhalen de ronde hoe de plaats aan de omstreden naam komt. Het eerste zegt dat het vernoemd zou zijn naar William Slaughter, de postmeester. Het tweede verhaal gaat dat het vernoemd is naar krabben die ieder jaar aanspoelen en sterven. Het derde verhaal draait om de legende van een man die Brabant heette en in de 18e eeuw vermoord werd om daarmee een massaslachting te voorkomen.

Santa Claus, Georgia

In dit plaatsje in Georgia houden ze blijkbaar zoveel van kerst dat ze niet alleen het plaatsje Santa Claus hebben genoemd, maar zelfs de straatnamen namen hebben als Rudolph Way, December Drive en Candy Cane Road. Waarom? Santa Claus is simpelweg ‘The city that loves children’.

Bizarre plaatsnamen Amerika

Deel jouw plaatsnamenbord(en)

We zijn ongetwijfeld heel veel bijzondere plaatsnamen vergeten. Ben jij wel eens een vreemde naam tegengekomen tijdens je roadtrip én heb je een foto van het plaatsnamenbord? Deel deze dan met ons op je instagram-account door middel van #tiogatours. We zijn benieuwd!

Kom langs op de infodag in Zwolle op zaterdag 21 april!
Meer info en aanmelden
Boek nu al je Cruise America of Cruise Canada-camper voor 2019!
Profiteer van 15% vroegboekkorting!
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Relocation Special van Canadream!
Bekijk prijzen & voorwaarden
10% korting op de huurdagen en all inclusive-pakket bij El Monte RV!
Bekijk prijzen & voorwaarden
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden