Coronavirus Noord-Amerika

door Onze redactie do 12 mrt. 2020 10:34 bijgewerkt op vr 27 mrt. 2020 16:25

De Verenigde Staten en Canada hebben een inreisverbod ingesteld voor 26 Europese landen, inclusief Nederland. De noodmaatregel is bedoeld om de uitbraak van het coronavirus in Noord-Amerika te beperken. In de VS blijft het verbod dertig dagen van kracht (t/m zondag 12 april). De Canadese overheid heeft nog geen officiële einddatum aangekondigd, al wordt 30 juni als voorlopige einddatum genoemd.

Info Corona-virus Noord-Amerika

Nu in de VS en Canada

Al onze reizigers zijn weer veilig thuis. Ons team heeft heel hard gewerkt om dit mogelijk te maken.

Vertrek tussen tussen 12 maart en 30 april (VS en Canada)

De VS heeft een inreisverbod ingesteld t/m 12 april. Voor Canada geldt eveneens een inreisverbod, met als ‘voorlopige’ einddatum 30 juni. Ook de Nederlandse overheid raadt reizen naar het buitenland de komende tijd af. Om deze redenen hebben wij besloten om alle reizen met vertrek tot en met 30 april 2020 te annuleren. Wij vinden dit heel erg jammer voor alle reizigers en we willen er samen met hen alles aan doen om hen toch de reis van hun leven te bezorgen.
Reizigers van wie de reis niet kan doorgaan, krijgen van ons daarom de Corona-voucher met dekking van Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Zo kan de reis op een later moment toch nog plaatsvinden én heeft de reissom SGR-dekking. De voucher heeft een geldigheid van één jaar, de reis moet plaatsvinden voor 31 december 2021. De voucher heeft de waarde van de aan ons betaalde reissom op het moment van annuleren.

Vertrek vanaf 1 mei

We verwachten in de week van 30 maart hierover meer duidelijk te kunnen geven.

We antwoorden op basis van vertrekdatum

We begrijpen dat de situatie rond het Coronavirus tot veel zorgen en onduidelijkheid leidt met betrekking tot je geplande reis. Op dit moment krijgen we zo veel telefoontjes en e-mails, dat het ons tot onze grote spijt niet lukt om alle vragen direct te beantwoorden.

Wij beantwoorden alle vragen op volgorde van vertrekdatum.

De zorg voor reizigers die t/m 30 april zouden vertrekken heeft onze prioriteit. We rekenen op je begrip hiervoor. We snappen heel goed dat je je zorgen maakt en veel vragen hebt over de SGR-voucher, annuleren en omboeken. Hieronder lees je wat op dit moment de geldende regels zijn indien je na 30 april vertrekt. Als het inreisverbod wordt verlengd, wij de reis annuleren en reizen voor jou onmogelijk is, zijn er andere voorwaarden dan onderstaande van toepassing. In dat geval krijg je bericht van ons.

Omboeken: Uiteraard stellen we alles in het werk om je de vakantie van je leven te bezorgen. Maak je je ongerust en wil je niet afwachten? Je kunt jouw reis dan omboeken tegen de geldende voorwaarden. Hieraan kunnen omboekingskosten en meerkosten verbonden zijn. Je zult bijvoorbeeld begrijpen dat in het voorseizoen andere tarieven gelden dan in een ander seizoen.
Annuleren: Dit kan volgens de standaard-annuleringsvoorwaarden van de ANVR, zie daarvoor https://www.anvr.nl/reizigersvoorwaarden.pdf
Zie ook de aanvullende annuleringsvoorwaarden

We willen benadrukken dat je op dit moment nog geen keuze hoeft te maken uit bovenstaande twee opties.

We snappen dat je wilt weten waar je aan toe bent. Hoe vervelend het ook is, op dit moment moeten we je nog even vragen om je geduld en je begrip. Je kunt erop vertrouwen dat we er alles aan doen om je zo snel en goed mogelijk te helpen.

Zodra wij meer informatie hebben, hoor je direct van ons.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan