Pacific Coast Highway

door Emma Broekhuizen do 29 okt. 2015 10:00

Met de Grote Oceaan aan je ene zijde en de beboste en rotsachtige heuvels van de Californische kust aan de andere, is Highway One een droom voor iedere reiziger. Highway One, ook bekend als de Pacific Coast Highway, strekt zich in Californië uit tussen San Francisco en Los Angeles. Het mooiste stuk van de route ligt tussen Carmel/Monterey en Morro Bay. We zetten de highlights voor je op een rijtje!

  • Waar: Carmel/Monterey - Morro Bay, Californië (VS)
  • Lengte: 198 kilometer
  • Beste reistijd: Altijd

1. Carmel & Monterey

In het historische stadje Monterey vind je sporen van het Spaanse koloniale verleden. Vanaf Fisherman’s Wharf kun je zeeleeuwen spotten en aan Cannery Row barst het van de eettentjes en (souvenir)winkels. Voor een ontmoeting met haaien, vissen en inktvissen koop je een ticket voor Amerika’s bekendste aquarium: Monterey Bay Aquarium. In het kunstzinnige Carmel vullen kleurrijke huisjes, schilders en kunstgalerieën de straten. De populairste attractie is de 17-Mile Drive over het Monterey-schiereiland. De rondrit duurt ongeveer twee uur en brengt je onder andere naar de fotogenieke Lone Cypress; een mooie plek om je selfiestick tevoorschijn te halen. De toegangsprijs tot het schiereiland is $10 per voertuig.

bezienswaardigheden Monterey Californie Mission Church in Carmel

2. Big Sur

Let op! Tot en met 31 juli 2018 kun je helaas niet het hele stuk rijden tussen Carmel/Monterey en San Simeon. Meer daarover lees je in deze blog over de wegafsluiting op Highway 1. Highway One voert je normaal gesproken zuidwaarts door Big Sur; een uitgestrekt natuurgebied waar de fabelachtige kustlijn de ruige zee ontmoet en kolonies zonnende zeeleeuwen de stranden bevolken. De veel gefotografeerde Bixby Bridge is gewoon bereikbaar. Helaas kun je niet bij het Julia Pfeiffer Burns State Park komen. Dit kleine, tropische paradijs bewonder je vanaf 30 juni 2018 weer vanaf een uitkijkpunt aan de weg. Een korte wandeling biedt prachtig uitzicht op de McWay Falls, het azuurblauwe water in de baai en een haast Caribisch wit zandstrand. Alvast een tip voor reizigers met een camper: parkeer voor het staatspark en loop de laatste 500 meter. De weg naast het park is te smal om er een camper te parkeren.

Big Sur, Highway One Julia Pfeiffer Burns State Park

3. San Simeon

Na ongeveer 145 kilometer bereik je San Simeon en versmelt het rotslandschap met bossen vol torenhoge redwoods. Hier trekt het bizarre Hearst Castle de meeste toeristen aan. De 56 slaapkamers, 61 badkamers, een privé-dierentuin en twee zwembaden zijn nog maar een greep uit de collectie van dit ‘museum’. Hearst Castle werd gebouwd in opdracht van de steenrijke krantenmagnaat William Randolph Hearst, die er tot aan zijn dood in 1951 aan sleutelde. Ook een leuke bestemming is Piedras Blancas, waar je kennismaakt met een bende zeeolifanten.

Hearst Castle San Simeon San Simeon, zeeolifanten

Laatste tips

Het eindpunt van de lange kustweg is Morro Bay, dat eenvoudig te herkennen is aan Morro Rock. De tulband-vormige vulkanische rots ligt pardoes in het kleine haventje, is miljoenen jaren oud en lacht je toe vanuit de baai.

Er is zo veel te zien en te doen aan de Pacific Coast Highway dat je je er gemakkelijk een aantal dagen vermaakt. De meeste toeristen trekken twee dagen uit voor de rit van San Francisco naar Los Angeles. Een laatste tip: rijd Highway One bij voorkeur van noord naar zuid. Je kunt dan het makkelijkst de weg op en af draaien naar uitkijkpunten en parken langs de weg. Goede reis!

California Highway One Morro Bay Highway One
Vragen voor je vertrekt? Kom naar de Presentatiedag in Zwolle op 16 juni!
Info & aanmelden
Boek nu al je hotelrondreis voor 2019 met korting!
Vraag vrijblijvend een offerte aan en profiteer van 10% vroegboekkorting!
Boek nu al je Cruise America of Cruise Canada-camper voor 2019!
Profiteer van 15% vroegboekkorting!
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden