El Monte RV Wegbrengspecial Middlebury

Hieronder vind je extra informatie over de Wegbrengspecial van El Monte RV vanuit Middlebury, Indiana. Lees de informatie zorgvuldig door en zorg ervoor dat je minstens 29(!) dagen voor het ophalen van je camper online incheckt én factory@elmonterv.com mailt om een afspraak te maken voor de ophaaltijd.

Wat is een Wegbrengspecial?

Een Wegbrengspecial wordt door verhuurders gezien als een testrit. Deze gloednieuwe campers gaan voor het eerst de weg op en worden door jou van de fabriek naar een van de verhuurlocaties in het land gebracht. Het kan dus zijn dat je mankementen aan de camper ontdekt. De verhuurder verwacht van jou dat je mankementen en dergelijke aan hen doorgeeft. Hierover krijg je bij het ophalen verdere instructies.

Welke camper krijg ik mee?

Een camper uit de Run of Fleet 5: dit zijn campers van minimaal 22 en maximaal 34 feet. Maximaal 4 volwassenen en 1 kind per camper. El Monte bepaalt het model, je kunt geen voorkeur aangeven.

Wat is inbegrepen?

 • 2500 mijl
 • Preparation fee
 • VIP-verzekering (meer info over verzekeringen)
 • Gebruik generator
 • One way-kosten
 • Transfer naar de luchthaven na het inleveren van de camper

Wat kan ik bijboeken?

 • 500-mijl pakketten. Extra gereden mijlen betaal je ter plekke. Dit kost $ 0,34 per mijl (excl. tax).
 • Transfer Chicago-Middlebury (zie hieronder)
 • Persoonlijk inventaris
 • Camperinventaris
 • GPS
 • SLI- of Eigenrisicoverzekering (meer info over verzekeringen)
 • Campingstoelen, $12 per stuk (alleen ter plaatse, cash)

Ter plaatse te betalen bedragen zijn exclusief lokale sales tax.

Het is bij de wegbrengspecial niet mogelijk om een tuintafel, koffiemachine en broodrooster bij te huren. Je kunt deze wel ter plekke aanschaffen in een grotere supermarkt.

Inventarissen

De persoonlijke inventarissen van El Monte bevatten onder andere twee dekens per persoon. Vanwege mogelijk (zeer) winterse omstandigheden onderweg adviseert El Monte RV om zelf een warme slaapzak mee te nemen of ter plekke te kopen, bijvoorbeeld bij een Walmart of andere (grote) supermarkt. Zorg ook voor voldoende warme kleding en eventueel handschoenen, sjaal en muts.

Vooraf regelen: online inchecken én mailen

 • Online inchecken: Je moet bij El Monte uiterlijk 29 dagen voor het ophalen van je camper online inchecken via http://myelmonterv.com/check-in om je persoonlijke informatie door te geven.
 • Mailen voor ophaaltijd: Direct daarna (ook uiterlijk 29 dagen voor ophalen) moet je mailen naar factory@elmonterv.com om een ophaaltijd voor de camper af te spreken. Dit zal doorgaans tussen 13:00 en 16:00 zijn.

Doe je het bovenstaande niet, dan heb je geen garantie dat de camper op de afgesproken dag op tijd voor je klaarstaat.

Let op: Houd er rekening mee dat het een poos kan duren voor je een bevestiging krijgt, vaak worden de afspraken voor het shuttlevervoer en ophaaltijd van de camper in de fabriek pas eind februari of zelfs begin maart ingepland. Doorgaans krijg je 14 dagen voor vertrek de tijden door via de mail. Heb je één week voor vertrek nog geen reactie gehad? Neem dan contact op met El Monte via factory@elmonterv.com of bel vanaf 1 februari naar 1-574-326-9477 of 1-888-337-2204.

Het is verstandig om vooraf ook vast de instructievideo te bekijken of de handleiding van de camper door te nemen.

Camper ophalen

Tijd en locatie

 • Ophaallocatie: Elkhart County KOA, 52867 Indiana 13, Middlebury, IN 46540
 • Ophaaldtijd: El Monte bepaalt de tijd, meestal is dit tussen 13:00 en 16:00

Check uiterlijk 29 dagen voor vertrek online in en mail El Monte, anders wordt er geen tijd voor je gereserveerd (zie kopje hierboven).

El Monte raadt aan om de eerste nacht op de KOA-camping te verblijven. Je kunt dan op je gemak boodschappen doen en wennen aan de camper. Ter plaatse kun je voor slechts $23 de camping boeken.

Vervoer naar de ophaallocatie

Er zijn verschillende manieren om bij de ophaallocatie te komen:

 1. Boek een transfer. Dan word je opgehaald bij het Comfort Suites O'Hare Airport Hotel (4200 N. River Road, Schiller Park, IL 60176) en naar de ophaallocatie gebracht. De kosten hiervoor zijn $50 per persoon. De tijd waarop je wordt opgehaald door de shuttlebus, krijg je ongeveer 14 dagen voor de pick-up te horen indien je online hebt ingecheckt en El Monte hebt gemaild/gebeld. Houd er rekening mee dat de pick-up doorgaans vroeg in de ochtend plaatsvindt. De reistijd is tweeënhalf à drie uur en er is één uur tijdsverschil. Voor baby's/kinderen zijn geen autostoeltjes beschikbaar, daar zorg je zelf voor. Volwassenen, kinderen en baby's betalen hetzelfde tarief voor deze transfer.

 2. Autohuur. Hiervoor heb je twee bestuurders nodig. Huur een auto en rijd naar de ophaallocatie bij Middlebury. Als je de camper hebt opgehaald, brengt de tweede bestuurder de auto naar een verhuurlocatie in de buurt.

De reistijd van Chicago naar Middlebury is 2,5 tot 3 uur. Er kan in de ochtend, net als bij ons, sprake zijn vertraging in de spits. Houd er rekening mee dat het in Middlebury één uur later is dan in Chicago! Als het 08:00 is in Chicago, is het 09:00 in Middlebury.

Wat heb ik nodig voor het ophalen?

Bij het ophalen van de camper heb je nodig:

 • geldig rijbewijs van alle bestuurders
 • geldig paspoort van alle bestuurders
 • creditcard die op naam staat van de hoofdbestuurder (geen prepaidkaart), voor betaling van $1000 borg
 • de voucher laten die je van ons hebt gekregen

Alle bestuurders moeten bij het ophalen van de camper aanwezig zijn om zich te legitimeren. El Monte raadt aan om kopieën van je rijbewijs en paspoort mee te nemen. De administratie bij het ophalen van de camper zal dan vlotter verlopen.

Waar overnacht ik?

De shuttlebus vertrekt vanaf het Comfort Suites Hotel. Het adres: Comfort Suites O'Hare Airport
4200 N. River Road
Schiller Park, IL 60176
(847) 233-9000

Op circa 10 minuten rijden liggen ook de volgende overnachtingsmogelijkheden:

 • Best Western Hotel O'Hare, 10300 W Higgins Rd, Rosemont
 • Hyatt Place Chicago/O'Hare Airport, 6810 Mannheim Rd, Rosemont
 • Holiday Inn & Suites Chicago-O'Hare/Rosemont, 10233 W. Higgins Rd, Rosemont
 • Sheraton Gateway Suites Chicago O'Hare, 6501 N. Mannheim Road, Rosemont
 • Wyndham Chicago O'Hare, 1450 E Touhy Ave, Des Plaines
 • Comfort Inn O'Hare - Convention Center, 2175 E Touhy Ave, Des Plaines
 • Hampton Inn & Suites Rosemont Chicago O’Hare, 9480 W Higgins Rd, Rosemont
 • Hilton Garden Inn Chicago OHare Airport, 2930 S River Rd, Des Plaines

Je kunt per taxi/Uber van/naar het Comfort Suites O'Hare Airport (op eigen kosten), waar de shuttlebus vertrekt

Borg

Bij het ophalen van de camper wordt $1.000 borg belast op je creditcard. Houd er dus rekening mee dat de bestedingsruimte op je creditcard wellicht kleiner is dan je denkt. Je kunt deze vooraf verhogen of zorgen dat een tweede persoon in het reisgezelschap ook een creditcard heeft. De borg zal worden teruggestort wanneer je de camper schoon en schadevrij inlevert op de afgesproken inleverlocatie.

Winterized

Als je de camper ophaalt in Middlebury is deze 'winterized'. Dat wil zeggen dat alle watertanks gevuld zijn met anti-vries, omdat deze kunnen bevriezen bij flinke (nacht)vorst. Je kunt het watersysteem dus niet gebruiken: voor afwassen, douchen en het toilet moet je gebruikmaken van de watervoorzieningen op campings, totdat de temperaturen boven het vriespunt zijn. Gebruik je de watertanks toch en ontstaat er schade aan de leidingen of tanks? Dan worden daarvoor kosten in rekening gebracht. Zodra de temperaturen boven het vriespunt zijn, moet je de camper 'dewinterizen' voordat je het watersysteem kunt gebruiken. Je krijgt hierover uitleg bij het ophalen van de camper.

Contactgegevens El Monte

 • Mailen naar factory@elmonterv.com
 • Bellen vanaf 1 februari naar 1-574-326-9477 of 1-888-337-2204
 • Het Comfort Suites O'Hare Airport is bereikbaar op (847) 233-9000

Eerste overnachting

El Monte RV raadt aan om na het ophalen van de camper te overnachten op de KOA-camping waar je de camper ophaalt. Er is een speciaal tarief van $23 per camper per nacht. Hoewel de camping officieel alleen van 1 april tot 1 oktober open is, is deze in maart al toegankelijk voor klanten van El Monte RV. Je kunt er plaatse reserveren en gebruikmaken van de douches en de campingwinkel. Kijk voor meer informatie op: KOA-camping in Elkhart

Problemen/klachten onderweg

Bij een Wegbrengspecial ben jij de eerste die in de gloednieuwe camper rijdt en hem dus 'test'. Als er onderweg technische of mechanische storingen optreden, bel je de 'road assistance' van de verhuurder (zie huurcontract) om te bespreken hoe de problemen het snelst opgelost kunnen worden. Het kan voorkomen dat de reis kort onderbroken moet worden om de problemen te verhelpen. El Monte vergoedt maximaal $40 per nacht voor 'down time'. El Monte behoudt zich het recht voor om de camper te vervangen voor een ouder model, mocht daartoe noodzaak zijn. Ook zal de verhuurder je voor vertrek vragen om andere zaken die niet in orde zijn aan hen te melden, zodat zij deze kunnen verhelpen voordat de camper verder verhuurd gaat worden. De verhuurder neemt geen klachten in behandeling over de indeling en kwaliteit van de camper.

Camper inleveren

Nadat je de camper hebt ingeleverd is er een gratis transfer naar het internationale vliegveld.

Hoe is het weer?

In maart/april is het in en om Middlebury nog winter. Het is vaak nog onder nul, zelfs overdag. Ook kan er sneeuw vallen. Houd er rekening mee dat sommige wegen, campings, bezienswaardigheden en andere toeristische voorzieningen nog niet zijn geopend. Bekijk dus voor je boekt wat een geschikte route is voor deze reisperiode.

Vragen?

Heb je vragen over de wegbrengspecial? Dan kun je contact opnemen met factory@elmonterv.com of (vanaf 26 februari 2018) bellen naar 1-562-254-0453 (internationaal) of 1-888-337-2204 (lokaal, gratis met een Amerikaanse telefoon/simkaart).

Plan je route

Gebruik onze handige routeplanner om je camperroute vanuit Middlebury naar de inleverlocatie uit te stippelen. Kies Chicago als aanvliegplaats, kies je inleverplaats en vul de data in. En plannen maar! Tip: klik in de routeplanner rechts onder de plaatsnaam een aantal keer op het eerste symbooltje en de routeplanner geeft suggesties voor plaatsen waar je binnen een dag naartoe kunt rijden.

Verdere praktische informatie

In aanvulling op bovenstaande informatie zijn de Algemene voorwaarden 2018/2019 van toepassing.
Algemene informatie over Verzekeringen, de inventarissen en gebruik van de generator lees je hier:

NIEUW! Voordelige camperwegbrengspecials El Monte en Road Bear maart/april 2019
Info & prijzen (op = op)
Boek nu al je hotelrondreis voor 2019 met korting
Vraag vrijblijvend een offerte aan en profiteer van 10% vroegboekkorting!
Boek nu al je camper voor 2019
Vroegboekkortingen tot 17%
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata