El Monte RV Wegbrengspecial Elkhart

Hieronder vind je extra informatie over de Wegbrengspecial van El Monte RV vanuit Elkhart, Indiana. Lees de informatie zorgvuldig door en zorg ervoor dat je minstens 30(!) dagen voor het ophalen van je camper online incheckt om een afspraak te maken voor de ophaaltijd. Liefst check je zo snel mogelijk na je boeking al in.

Wat is een Wegbrengspecial?

Een Wegbrengspecial wordt door verhuurders gezien als een testrit. Deze gloednieuwe campers gaan voor het eerst de weg op en worden door jou naar een van de verhuurlocaties in het land gebracht. Het kan dus zijn dat je mankementen aan de camper ontdekt. De verhuurder verwacht van jou dat je mankementen en dergelijke aan hen doorgeeft. Ook zijn de campers gewinterized, wat inhoudt dat het watersysteem niet zomaar gebruikt kan worden: de camper moet eerst gedewinterized worden. Hierover krijg je bij het ophalen verdere instructies.

Welke camper krijg ik mee?

Je brengt een spiksplinternieuwe camper naar een van de verhuurlocaties. Bij Run of Fleet bepaalt de camperverhuurder het model dat je meekrijgt (C-model). De lengte kan variëren van 23 t/m 31 ft. Er kunnen maximaal 3 volwassenen en 2 kinderen in de kleinste camper, waardoor dit het maximum aantal personen voor de special is. De camper haal je op bij de fabriek in Elkhart, Indiana

Wat is inbegrepen?

Op je nota en voucher staat alles wat is inbegrepen bij je camper: van het aantal mijlen tot inventarissen en verzekeringen.

De huurprijs is inclusief:

 • specifiek aantal mijlen (zie hieronder)
 • 1 persoonlijke inventaris per persoon
 • camperinventaris
 • preparation fee
 • one-way fee
 • VIP-verzekering (Meer over verzekeringen)

Mijlen, inbegrepen:

 • max. 7 nachten: 2000 mijl
 • max. 14 nachten: 2500 mijl
 • max. 21 nachten: 3000 mijl
 • max. 28 nachten: 3500 mijl
 • 28 nachten tot 100 nachten: 4000 mijl

Het is mogelijk pakketten van 500 mijl bij te kopen. Overige extra gereden mijlen betaal je ter plekke. Dit kost $ 0,47 per mijl (excl. tax).

Wat moet/kan ik bijboeken?

 • Transfer naar de fabriek (aan te raden): Zodra je de camper reserveert, moet je ook de bustransfer van het Wyndham Chicago O'Hare in Chicago (adres: 1450 East Touhy Avenue, Des Plaines, IL 60018) naar de fabriek in Indiana boeken. Je hebt dan gegarandeerd een plek in de bus. Ter plaatse je transfer regelen is niet meer mogelijk, je moet dan op eigen gelegenheid gaan. Ook voor baby's en kinderen moet de transfer gereserveerd en betaald worden. Kinderzitjes zijn niet beschikbaar, deze moet je zelf regelen.
 • Een SLI-verzekering. In plaats van de SLI-verzekering van El Monte, raden wij de eigenrisicoverzekering van a.s.r. aan, dan hoef je ter plaatse geen extra SLI-verzekering meer af te sluiten. (Meer over verzekeringen)

Ter plaatse kun je campingstoeltjes huren voor $10 per stuk. Alleen contant af te rekenen.

Je kunt pakketten van 500 mijl bij kopen. Extra gereden mijlen worden betaald bij het inleveren van de camper ($ 0,47 per mijl excl. tax).

Kinderzitjes en babystoeltjes kun je bij de wegbrengspecial niet huren, deze moet je zelf meebrengen (of ter plekke kopen). Propaangas en brandstof zijn niet inclusief. Je krijgt een volle tank mee en levert deze ook weer vol in.

Ter plaatse te betalen bedragen zijn exclusief lokale sales tax.

Het is bij de wegbrengspecial niet mogelijk om een tuintafel, koffiemachine en broodrooster bij te huren. Je kunt deze wel ter plekke aanschaffen in een grotere supermarkt.

Inventarissen

De persoonlijke inventarissen van El Monte bevatten onder andere lakens, een kussen, hand- en baddoek, bord/bestek/kopjes en twee dekens per persoon. Vanwege mogelijk (zeer) winterse omstandigheden onderweg adviseert El Monte RV om zelf een warme slaapzak mee te nemen of ter plekke te kopen, bijvoorbeeld bij een Walmart of andere (grote) supermarkt. Zorg ook voor voldoende warme kleding en eventueel handschoenen, sjaal en muts.

Vooraf regelen: online inchecken én mailen

 • Online inchecken: Je moet bij El Monte het liefst direct na boeken of uiterlijk 30 dagen voor het ophalen van je camper online inchecken via https://elmonterv.sci.thlonline.com/ om je persoonlijke informatie door te geven. Lees goed de info door die je van El Monte krijgt nadat je online hebt ingecheckt. Deze informatie is leidend.

Het is verstandig om vooraf ook vast de instructievideo te bekijken of de handleiding van de camper door te nemen.

Vervoer naar de ophaallocatie bij de fabriek in Elkhart

Er zijn verschillende manieren om bij de ophaallocatie in Elkhart te komen. Als je de bustransfer hebt geboekt, dan kun je opgehaald worden tussen 06 en 10 uur bij het Wyndham Chicago O'Hare. De exacte tijd wordt vooraf per e-mail aan je bevestigd. Deze e-mail ontvang je ca. een week voor vertrek van El Monte. Zorg dus dat je uiterlijk 30 dagen voor vertrek online incheckt en daarbij het goede e-mailadres doorgeeft! Zorg dat je uiterlijk een kwartier voor vertrek aanwezig bent. De rit naar de fabriek duurt ongeveer 2,5 tot 3,5 uur met de bus. Let op, er komt een uur tijdverschil bij op, want Elkhart ligt in een andere tijdszone dan Chicago. Bij de fabriek teken je de huurovereenkomst.

Kan ik ook op eigen gelegenheid naar de fabriek?

Ja, dan moet je een auto huren op het vliegveld en zelf rijden. Dit kan alleen als er twee mensen in je reisgezelschap een rijbewijs hebben. Je rijdt dan naar de fabriek, haalt de camper op en levert de auto vervolgens in bij een locatie dichtbij (wij kunnen dit voor je uitzoeken). Ga je op eigen gelegenheid, dan moet je eerst online inchecken en vervolgens uiterlijk één week voor vertrek contact opnemen met El Monte om de pick-uptijd bij de fabriek af te spreken. Meestal is de ophaaltijd rond 13:00. Je tekent de huurovereenkomst dan pas ter plaatse. De reistijd van Chicago naar Elkhart is minimaal 2 uur. Er kan in de ochtend, net als bij ons, sprake zijn vertraging in de spits. Houd er rekening mee dat het in Elkhart één uur later is dan in Chicago! Als het 08:00 is in Chicago, is het 09:00 in Elkhart.

Wat is de procedure in de fabriek?

Als je een transfer bijgeboekt hebt word je per shuttle bij de fabriek afgezet. Je wordt gewezen op de namenlijst met tijden waarop de camper voor je klaarstaat. Je tekent de huurovereenkomst en krijgt in een groepje uitleg over de camper. Vooraf krijg je al een video en gebruikershandleiding gemaild. Lees deze alvast goed door! Houd ongeveer één tot drie uur aan voor de gehele procedure bij de fabriek en neem voldoende eten & drinken mee, voor zowel de transfer als de (mogelijke) wachttijd bij het opahlen. Eten/drinken is hier niet of nauwelijks verkrijgbaar.

Lees goed de info door die je van de verhuurder krijgt nadat je online hebt ingecheckt. Deze informatie is leidend.

Wat heb ik nodig voor het ophalen?

Bij het ophalen van de camper bij de fabriek teken je de huurovereenskomt. Hiervoor moet je online zijn ingecheckt. Dit heb je verder nodig:

 • geldig rijbewijs van alle bestuurders
 • geldig paspoort van alle bestuurders
 • creditcard die op naam staat van de hoofdbestuurder (geen prepaidkaart), voor betaling van $1000 borg
 • de voucher laten die je van ons hebt gekregen

Alle bestuurders moeten bij het ophalen van de camper aanwezig zijn om zich te legitimeren. El Monte raadt aan om kopieën van je rijbewijs en paspoort mee te nemen. De administratie bij het ophalen van de camper zal dan vlotter verlopen.

Waar overnacht ik?

De shuttlebus vertrekt vanaf het Wyndham Chicago O'Hare. Het adres is: Wyndham Chicago O'Hare 1450 East Touhy Avenue Des Plaines, IL 60018 +1(847)296-8866

Op circa 10 minuten rijden liggen ook de volgende overnachtingsmogelijkheden:

 • Hyatt Place Chicago/O'Hare Airport, 6810 Mannheim Rd, Rosemont
 • Best Western Hotel O'Hare, 10300 W Higgins Rd, Rosemont
 • Holiday Inn & Suites Chicago-O'Hare/Rosemont, 10233 W. Higgins Rd, Rosemont
 • Sheraton Suites Chicago O'Hare, 6501 N. Mannheim Road, Rosemont
 • Comfort Inn O'Hare - Convention Center, 2175 E Touhy Ave, Des Plaines
 • Hampton Inn & Suites Rosemont Chicago O’Hare, 9480 W Higgins Rd, Rosemont
 • Hilton O'Hare Airport, 2930 S River Rd, Des Plaines
 • Comfort Suites Chicago O'Hare Airport4200 N. River Road, Schiller Park

Je kunt per taxi/Uber van/naar het Wyndham Chicago A'Hare (op eigen kosten), waar de shuttlebus vertrekt.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

 • Minimumbedrag van $100
 • 90-60 dagen voor pick-up: 50% van het totaalbedrag (excl. de transfer)
 • 59-0 dagen voor pick-up: 100% van het tottaalbedrag (incl. de transfer)

Winterized

Als je de camper ophaalt is deze 'de-winterized'. In dit geval wil het zeggen dat de camper deels klaar is voor gebruik, want alle watertanks zijn nog wel gevuld met anti-vries, omdat deze kunnen bevriezen bij flinke (nacht)vorst. Je kunt het watersysteem pas gebruiken als je zeker bent van temperaturen boven nul, dan kun je de anti-vries dumpen (volg de juiste instructies!) en de watersystemen vullen met water. In de tussentijd moet je voor afwassen, douchen en het toilet gebruikmaken van de watervoorzieningen op campings, totdat de temperaturen boven het vriespunt zijn. Gebruik je de watertanks toch en ontstaat er schade aan de leidingen of tanks? Dan worden daarvoor kosten in rekening gebracht. Zodra de temperaturen boven het vriespunt zijn, moet je de camper 'de-winterizen' voordat je het watersysteem kunt gebruiken. Je krijgt hierover uitleg bij het ophalen van de camper. (Meer info over 'winterizen')

Problemen/klachten onderweg

Bij een Wegbrengspecial ben jij de eerste die in de gloednieuwe camper rijdt en hem dus 'test'. Als er onderweg technische of mechanische storingen optreden, bel je de 'road assistance' van de verhuurder (zie huurcontract) om te bespreken hoe de problemen het snelst opgelost kunnen worden. Het kan voorkomen dat de reis kort onderbroken moet worden om de problemen te verhelpen. El Monte behoudt zich het recht voor om de camper te vervangen voor een ouder model, mocht daartoe noodzaak zijn. Ook zal de verhuurder je voor vertrek vragen om andere zaken die niet in orde zijn aan hen te melden, zodat zij deze kunnen verhelpen voordat de camper verder verhuurd gaat worden. De verhuurder neemt geen klachten in behandeling over de indeling en kwaliteit van de camper.

Camper inleveren

Nadat je de camper hebt ingeleverd is er geen transfer naar het internationale vliegveld. Dit geldt voor alle locaties.

Hoe is het weer?

In maart is het in en om Elkhart en Chicago nog winter. Het is vaak nog onder nul, zelfs overdag. Ook kan er sneeuw vallen. Houd er rekening mee dat sommige wegen, campings, bezienswaardigheden en andere toeristische voorzieningen nog niet zijn geopend. Bekijk dus voor je boekt wat een geschikte route is voor deze reisperiode.

Plan je route

Gebruik onze handige routeplanner om je camperroute vanuit Elkhart naar de inleverlocatie uit te stippelen. Kies Chicago als aanvliegplaats, kies je inleverplaats en vul de data in. En plannen maar! Tip: klik in de routeplanner rechts onder de plaatsnaam een aantal keer op het eerste symbooltje en de routeplanner geeft suggesties voor plaatsen waar je binnen een dag naartoe kunt rijden.

Verdere praktische informatie

In aanvulling op bovenstaande informatie zijn de Algemene voorwaarden van toepassing.
Algemene informatie over Verzekeringen, de inventarissen en gebruik van de generator lees je hier:

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan