El Monte RV Wegbrengspecial Middlebury

Hieronder vind je extra informatie over de Wegbrengspecials van El Monte RV vanuit Middlebury, Indiana. Lees de informatie zorgvuldig door en zorg ervoor dat je minstens 29(!) dagen voor het ophalen van je camper online incheckt én factory@elmonterv.com mailt om een afspraak te maken voor de ophaaltijd.

Welke camper krijg ik mee?

Run of Fleet 5: dit zijn campers van minimaal 22 en maximaal 34 feet. Maximaal 4 volwassenen en 1 kind per camper. El Monte bepaalt het model, je kunt geen voorkeur aangeven.

Wat is inbegrepen bij de inleverlocaties Las Vegas, Los Angeles, Denver en San Francisco?

 • 2500 mijl
 • Preparation fee
 • VIP-verzekering (meer info over verzekeringen)
 • Gebruik generator
 • One way-kosten
 • Transfer naar de luchthaven na het inleveren van de camper (m.u.v. Denver, daar regel en betaal je zelf je vervoer)

Wat is inbegrepen bij de inleverlocatie Denver op vertrekdatum 7, 9 en 12 maart?

 • 3000 mijl
 • Preparation fee
 • VIP-verzekering (meer info over verzekeringen)
 • Camper inventaris
 • 2 x Persoonlijke inventaris
 • Gebruik generator
 • One way-kosten
 • Benzine vergoeding t.w.v. $300

Wat kan ik bijboeken?

 • 500-mijl pakket
 • Persoonlijk inventaris
 • Camperinventaris
 • GPS
 • SLI- of Eigen risicoverzekering (meer info over verzekeringen)
 • Campingstoelen, $12 per stuk (alleen ter plaatse, cash)
 • Transfer Chicago-Middlebury (gratis voor kinderen van 0 en 1 jaar), zie hieronder

Ter plaatse te betalen bedragen zijn exclusief lokale sales tax.
Het is bij de wegbrengspecial niet mogelijk om een tuintafel, koffiemachine en broodrooster bij te huren. Je kunt deze wel ter plekke aanschaffen in een grotere supermarkt.

Inventarissen

Inventarissen kun je erbij boeken. Een inventaris wordt meestal onderverdeeld in een camperinventaris (bezem, kookgerei, servies) en een persoonlijke inventaris (beddengoed en handdoeken). De persoonlijke inventarissen van El Monte bevatten onder andere twee dekens per persoon. Vanwege mogelijk (zeer) winterse omstandigheden onderweg adviseert El Monte RV om zelf een warme slaapzak mee te nemen of ter plekke te kopen, bijvoorbeeld bij een Walmart of andere (grote) supermarkt. Zorg ook voor voldoende warme kleding en eventueel handschoenen, sjaal en muts.

Vooraf: online inchecken én mailen

Je moet bij El Monte minimaal 29 dagen voor het ophalen van je camper online inchecken om je persoonlijke informatie door te geven. Direct daarna (ook uiterlijk 29 dagen voor ophalen) moet je mailen naar factory@elmonterv.com om een ophaaltijd voor de camper af te spreken. Dit zal doorgaans tussen 13:00 en 16:00 zijn. Ook als je een transfer hebt bijgeboekt is online inchecken en mailen noodzakelijk. Doe je dit niet, dan heb je geen garantie dat de camper op de afgesproken dag op tijd voor je klaarstaat. Online inchecken kan via:

 • http://myelmonterv.com/check-in
 • Let op: Houd er rekening mee dat het een poos kan duren voor je een bevestiging krijgt, vaak worden de afspraken voor het ophalen van wegbrengspecials pas eind februari of zelfs begin maart ingepland. Doorgaans krijg je 14 dagen voor vertrek een ophaaltijd door via de mail. Heb je één week voor vertrek nog geen reactie gehad? Neem dan contact op met El Monte.

Belangrijk
Om zeker te zijn dat je kunt vertrekken, moet je uiterlijk 29(!) dagen voor het ophalen van de camper online inchecken via http://myelmonterv.com/check-in. Direct daarna moet je mailen naar factory@elmonterv.com om een tijd voor het ophalen af te spreken. Als je de transfer hebt geboekt, krijg je na het online inchecken of uiterlijk 14 dagen voor het ophalen van de camper bericht van El Monte over hoe laat je door de shuttle wordt opgehaald. Het is van het grootste belang dat je ruim op tijd online incheckt.

Het is verstandig om vooraf ook vast de instructievideo te bekijken of de handleiding van de camper door te nemen.

Camper ophalen

Tijd en locatie

Je haalt de camper op de campground Elkhart County KOA op. De camping ligt aan 52867 Indiana 13 in de plaats Middlebury in de staat Indiana. Het ophalen kan op maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 16:00. Om zeker te zijn dat je kunt vertrekken moet je uiterlijk 29(!) dagen voor vertrek online inchecken via http://myelmonterv.com/check-in. Direct daarna moet je mailen naar factory@elmonterv.com om een precieze tijd voor het ophalen af te spreken (ook indien je de transfer hebt geboekt!).

El Monte raadt aan om de eerste nacht op de KOA-camping te verblijven. Je kunt dan op je gemak boodschappen doen en wennen aan de camper. Ter plaatse kun je met korting de camping boeken.

Vervoer naar de ophaallocatie

Er zijn verschillende manieren om bij de ophaallocatie te komen:

 1. Boek een transfer. Dan word je opgehaald bij het Comfort Suite O'Hare Airport Hotel in Schiller Park (Chicago), Indiana en naar de ophaallocatie gebracht. De kosten hiervoor zijn ongeveer $50 per persoon. De tijd waarop je wordt opgehaald door de shuttlebus, krijg je ongeveer 14 dagen voor de pick-up te horen. Houd er rekening mee dat de pick-up doorgaans vroeg in de ochtend plaatsvindt. De reistijd is tweeënhalf à drie uur (tenzij er file is) en er is één uur tijdsverschil. De transfer moet 29 dagen voor vertrek betaald zijn. Kinderen van 0-1 jaar hoeven niet te betalen. Maar geef het wel aan El Monte door, zodat er een plek vrijgehouden kan worden. Er zijn geen autostoeltjes beschikbaar, daar zorg je zelf voor.
 2. Autohuur. Hiervoor heb je twee bestuurders nodig. Huur een auto en rijd naar de ophaallocatie bij Middlebury. Als je de camper hebt opgehaald, brengt de tweede bestuurder de auto naar een verhuurlocatie in de buurt (Elkhart, Goshen of South Bend, one-way kosten: $100). Autohuur kost $30 - $50 en kunnen we ook voor je boeken.

De reistijd van Chicago naar Middlebury is 2,5 tot 3 uur. Er kan in de ochtend, net als bij ons, sprake zijn vertraging in de spits. Houd er rekening mee dat het in Middlebury één uur later is dan in Chicago! Als het 08:00 is in Chicago, is het 09:00 in Middlebury.

Wat heb ik nodig voor het ophalen?

Bij het ophalen van de camper moet je je legitimeren met een geldig rijbewijs, paspoort en een creditcard die op naam staat van de hoofdbestuurder. Ook moet je de voucher laten zien die je van ons hebt gekregen. Alle bestuurders moeten bij het ophalen van de camper aanwezig zijn om zich te legitimeren. El Monte raadt aan om kopieën van je rijbewijs en paspoort mee te nemen. De administratie bij het ophalen van de camper zal dan vlotter verlopen.

Borg

Bij het ophalen van de camper wordt $1.000 borg belast op je creditcard. Houd er dus rekening mee dat de bestedingsruimte op je creditcard wellicht kleiner is dan je denkt. Je kunt deze vooraf verhogen of zorgen dat een tweede persoon in het reisgezelschap ook een creditcard heeft. De borg zal worden teruggestort wanneer je de camper schoon en schadevrij inlevert op de afgesproken inleverlocatie.

Winterized

Als je de camper ophaalt in Middlebury is deze 'winterized'. Dat wil zeggen dat alle watertanks leeg zijn omdat deze kunnen bevriezen bij flinke (nacht)vorst. Je kunt het watersysteem dus niet gebruiken: voor afwassen, douchen en toileteren moet je gebruikmaken van de watervoorzieningen op campings tot de temperaturen boven het vriespunt zijn. Gebruik je de watertanks toch en ontstaat er schade aan de leidingen of tanks? Dan worden daarvoor kosten in rekening gebracht. Je krijgt hierover uitleg bij het ophalen van de camper.

Eerste overnachting

El Monte RV raadt aan om na het ophalen van de camper de eerste overnachting op de camping in Elkhart te doen, waar je de camper ophaalt. Er is een speciaal tarief van $23 per camper per nacht. Hoewel de camping officieel alleen van 1 april tot 1 oktober open is, is deze in maart al toegankelijk voor klanten van El Monte RV. Je kunt dus ook in maart gewoon gebruikmaken van de douches en de campingwinkel. Kijk voor meer informatie op: KOA-camping in Elkhart

Problemen/klachten onderweg

Bij een Wegbrengspecial ben jij de eerste die in de gloednieuwe camper rijdt en hem dus 'test'. Als er onderweg technische of mechanische storingen optreden, bel je de 'road assistance' van de verhuurder (zie huurcontract) om te bespreken hoe de problemen het snelst opgelost kunnen worden. Het kan voorkomen dat de reis kort onderbroken moet worden om de problemen te verhelpen. Je hebt geen recht op compensatie voor dit oponthoud. Ook zal de verhuurder je voor vertrek vragen om andere zaken die niet in orde zijn aan hen te melden, zodat zij deze kunnen verhelpen voordat de camper verder verhuurd gaat worden. De verhuurder neemt geen klachten in behandeling over de indeling en kwaliteit van de camper.

Camper inleveren

Inleveren van de camper

Nadat je de camper hebt ingeleverd is er een gratis transfer naar het internationale vliegveld (m.u.v. Denver, daar regel en betaal je zelf je vervoer). In Seattle/Vancouver gaan de transfers naar het internationale vliegveld van Vancouver.

Hoe is het weer?

In maart/april is het in en om Middlebury nog winter. Het is vaak nog onder nul, zelfs overdag. Ook kan er sneeuw vallen. Houd er rekening mee dat sommige wegen, campings, bezienswaardigheden en andere toeristische voorzieningen nog niet zijn geopend. Bekijk dus voor je boekt wat een geschikte route is voor deze reisperiode.

Vragen?

Heb je vragen over de wegbrengspecial? Dan kun je contact opnemen met factory@elmonterv.com of (vanaf 26 februari 2018) bellen naar 1-562-254-0453 (internationaal) of 1-888-337-2204 (lokaal, gratis met een Amerikaanse telefoon/simkaart).

Plan je route

Gebruik onze handige routeplanner om je camperroute vanuit Middlebury naar de inleverlocatie uit te stippelen. Kies Chicago als aanvliegplaats, kies je inleverplaats en vul de data in. En plannen maar! Tip: klik in de routeplanner rechts onder de plaatsnaam een aantal keer op het eerste symbooltje en de routeplanner geeft suggesties voor plaatsen waar je binnen een dag naartoe kunt rijden.

Verdere praktische informatie

Algemene informatie over Verzekeringen, de inventarissen en gebruik van de generator lees je hier:

Kom langs op de infodag in Zwolle op zaterdag 21 april!
Meer info en aanmelden
Boek nu al je Cruise America of Cruise Canada-camper voor 2019!
Profiteer van 15% vroegboekkorting!
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Relocation Special van Canadream!
Bekijk prijzen & voorwaarden
10% korting op de huurdagen en all inclusive-pakket bij El Monte RV!
Bekijk prijzen & voorwaarden
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden