El Monte RV Wegbrengspecial Middlebury

Hieronder vind je extra informatie over de Wegbrengspecial van El Monte RV vanuit Middlebury, Indiana. Lees de informatie zorgvuldig door en zorg ervoor dat je minstens 29(!) dagen voor het ophalen van je camper online incheckt om een afspraak te maken voor de ophaaltijd. Liefst check je zo snel mogelijk na je boeking al in.

Wat is een Wegbrengspecial?

Een Wegbrengspecial wordt door verhuurders gezien als een testrit. Deze gloednieuwe campers gaan voor het eerst de weg op en worden door jou naar een van de verhuurlocaties in het land gebracht. Het kan dus zijn dat je mankementen aan de camper ontdekt. De verhuurder verwacht van jou dat je mankementen en dergelijke aan hen doorgeeft. Ook zijn de campers gewinterized, wat inhoudt dat het watersysteem niet zomaar gebruikt kan worden: de camper moet eerst gedewinterized worden. Hierover krijg je bij het ophalen verdere instructies.

Welke camper krijg ik mee?

Er zijn verschillende modellen die van de band rollen, van de C-Small tot de grootste A-klasse camper. El Monte bepaalt het model, je kunt geen voorkeur aangeven. Je camper zal tussen de 22 en 34 ft groot zijn. De kleinste camper is geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen: dit is dan ook het maximale aantal personen voor deze special.

Wat is inbegrepen?

Op je nota en voucher staat alles wat is inbegrepen bij je camper: van het aantal mijlen tot inventarissen en verzekeringen.

De huurprijs is inclusief:

 • specifiek aantal mijlen (zie hieronder)
 • 1 persoonlijke inventaris per persoon
 • camperinventaris (bij boekingen vanaf 11 januari)
 • preparation fee
 • one-way fee
 • VIP-verzekering (meer over verzekeringen)
 • GPS
 • sales tax

Mijlen, inbegrepen:

 • max. 7 nachten: 2000 mijl
 • max. 14 nachten: 2500 mijl
 • max. 21 nachten: 3000 mijl
 • max. 28 nachten: 3500 mijl

Je kunt niet vooraf extra mijlen kopen. Extra gereden mijlen betaal je ter plekke. Dit kost $ 0,34 per mijl (excl. tax).

Wat moet/kan ik bijboeken?

 • Transfer naar de fabriek (verplicht): Zodra je de camper reserveert, moet je ook de bustransfer van het Wyndham Chicago O'Hare in Chicago (adres: 1450 East Touhy Avenue, Des Plaines, IL 60018) naar de fabriek in Indiana. Je hebt dan gegarandeerd een plek in de bus. Ter plaatse je transfer regelen is niet meer mogelijk, je moet dan op eigen gelegenheid gaan. Ook voor baby's en kinderen moet de transfer gereserveerd en betaald worden. Kinderzitjes zijn niet beschikbaar, deze moet je zelf regelen.
 • Een SLI-verzekering. In plaats van de SLI-verzekering van Road Bear, raden wij de eigenrisicoverzekering van Europeesche Verzekering aan, dan hoef je ter plaatse geen extra SLI-verzekering meer af te sluiten. (Meer over verzekeringen)
 • WiFi-hotspot, incl. ongelimiteerd datagebruik, tot vijf apparaten toe te voegen aan de hotspot. Bedenk dat ontvangst en bereik beperkt kunnen zijn, afhankelijk van het netwerk.
 • Camperinventaris: serviesgoed, pannen, kookgerei e.d.

Ter plaatse kun je campingstoeltjes huren voor $5 per stuk.

Je kunt geen extra mijlen bijkopen. Extra gereden mijlen worden betaald bij het inleveren van de camper ($ 0,46 per mijl excl. tax). Kinderzitjes en babystoeltjes kun je bij de wegbrengspecial niet huren, deze moet je zelf meebrengen (of ter plekke kopen).

Ter plaatse te betalen bedragen zijn exclusief lokale sales tax.

Het is bij de wegbrengspecial niet mogelijk om een tuintafel, koffiemachine en broodrooster bij te huren. Je kunt deze wel ter plekke aanschaffen in een grotere supermarkt.

Inventarissen

De persoonlijke inventarissen van El Monte bevatten onder andere lakens, een kussen, hand- en baddoek, bord/bestek/kopjes en twee dekens per persoon. Vanwege mogelijk (zeer) winterse omstandigheden onderweg adviseert El Monte RV om zelf een warme slaapzak mee te nemen of ter plekke te kopen, bijvoorbeeld bij een Walmart of andere (grote) supermarkt. Zorg ook voor voldoende warme kleding en eventueel handschoenen, sjaal en muts.

Vooraf regelen: online inchecken én mailen

 • Online inchecken: Je moet bij El Monte het liefst direct na boeken of uiterlijk 29 dagen voor het ophalen van je camper online inchecken via http://myelmonterv.com/check-in om je persoonlijke informatie door te geven.

Het is verstandig om vooraf ook vast de instructievideo te bekijken of de handleiding van de camper door te nemen.

Vervoer naar de ophaallocatie bij de fabriek in Middlebury

Er zijn verschillende manieren om bij de ophaallocatie in Middlebury te komen:

 1. Boek een transfer. Dan word je om 07.00 uur opgehaald bij het Wyndham Chicago O'Hare Hotel (1450 East Touhy Avenue, Des Plaines, IL 60018) en naar de ophaallocatie gebracht. Je moet een kwartier voor die tijd aanwezig zijn. De kosten hiervoor zijn $60 per persoon. De tijd waarop je wordt opgehaald door de shuttlebus, krijg je ongeveer 14 dagen voor de pick-up te horen indien je online hebt ingecheckt en El Monte hebt gemaild/gebeld. De reistijd is tweeënhalf à drie uur en er is één uur tijdsverschil. Voor baby's/kinderen zijn geen autostoeltjes beschikbaar, daar zorg je zelf voor. Volwassenen, kinderen en baby's betalen hetzelfde tarief voor deze transfer.

 2. Autohuur. Hiervoor heb je twee bestuurders nodig. Huur een auto op het vliegveld van aankomst en rijd naar de ophaallocatie bij Middlebury. Als je de camper hebt opgehaald, brengt de tweede bestuurder de auto naar een verhuurlocatie in de buurt; South Bend/Elkhart airport (SBN).

De reistijd van Chicago naar Middlebury is 2,5 tot 3 uur. Er kan in de ochtend, net als bij ons, sprake zijn vertraging in de spits. Houd er rekening mee dat het in Middlebury één uur later is dan in Chicago! Als het 08:00 is in Chicago, is het 09:00 in Middlebury.

Wat heb ik nodig voor het ophalen?

Bij het ophalen van de camper heb je nodig:

 • geldig rijbewijs van alle bestuurders
 • geldig paspoort van alle bestuurders
 • creditcard die op naam staat van de hoofdbestuurder (geen prepaidkaart), voor betaling van $1000 borg
 • de voucher laten die je van ons hebt gekregen

Alle bestuurders moeten bij het ophalen van de camper aanwezig zijn om zich te legitimeren. El Monte raadt aan om kopieën van je rijbewijs en paspoort mee te nemen. De administratie bij het ophalen van de camper zal dan vlotter verlopen.

Waar overnacht ik?

De shuttlebus vertrekt vanaf het Wyndham Chicago O'Hare. Het adres is: Wyndham Chicago O'Hare 1450 East Touhy Avenue Des Plaines, IL 60018 +1(847)296-8866

Op circa 10 minuten rijden liggen ook de volgende overnachtingsmogelijkheden:

 • Hyatt Place Chicago/O'Hare Airport, 6810 Mannheim Rd, Rosemont
 • Best Western Hotel O'Hare, 10300 W Higgins Rd, Rosemont
 • Holiday Inn & Suites Chicago-O'Hare/Rosemont, 10233 W. Higgins Rd, Rosemont
 • Sheraton Gateway Suites Chicago O'Hare, 6501 N. Mannheim Road, Rosemont
 • Comfort Inn O'Hare - Convention Center, 2175 E Touhy Ave, Des Plaines
 • Hampton Inn & Suites Rosemont Chicago O’Hare, 9480 W Higgins Rd, Rosemont
 • Hilton Garden Inn Chicago OHare Airport, 2930 S River Rd, Des Plaines
 • Comfort Suites O'Hare Airport4200 N. River Road, Schiller Park

Je kunt per taxi/Uber van/naar het Wyndham Chicago A'Hare (op eigen kosten), waar de shuttlebus vertrekt en waar je de huurovereenkomst tekent.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

 • Minimumbedrag van $100
 • 90-60 dagen voor pick-up: 50% van het totaalbedrag (excl. de transfer)
 • 59-0 dagen voor pick-up: 100% van het tottaalbedrag (incl. de transfer)

Winterized

Als je de camper ophaalt is deze 'de-winterized'. In dit geval wil het zeggen dat de camper deels klaar is voor gebruik, want alle watertanks zijn nog wel gevuld met anti-vries, omdat deze kunnen bevriezen bij flinke (nacht)vorst. Je kunt het watersysteem pas gebruiken als je zeker bent van temperaturen boven nul, dan kun je de anti-vries dumpen (volg de juiste instructies!) en de watersystemen vullen met water. In de tussentijd moet je voor afwassen, douchen en het toilet gebruikmaken van de watervoorzieningen op campings, totdat de temperaturen boven het vriespunt zijn. Gebruik je de watertanks toch en ontstaat er schade aan de leidingen of tanks? Dan worden daarvoor kosten in rekening gebracht. Zodra de temperaturen boven het vriespunt zijn, moet je de camper 'de-winterizen' voordat je het watersysteem kunt gebruiken. Je krijgt hierover uitleg bij het ophalen van de camper. (Meer info over 'winterizen')

Problemen/klachten onderweg

Bij een Wegbrengspecial ben jij de eerste die in de gloednieuwe camper rijdt en hem dus 'test'. Als er onderweg technische of mechanische storingen optreden, bel je de 'road assistance' van de verhuurder (zie huurcontract) om te bespreken hoe de problemen het snelst opgelost kunnen worden. Het kan voorkomen dat de reis kort onderbroken moet worden om de problemen te verhelpen. El Monte behoudt zich het recht voor om de camper te vervangen voor een ouder model, mocht daartoe noodzaak zijn. Ook zal de verhuurder je voor vertrek vragen om andere zaken die niet in orde zijn aan hen te melden, zodat zij deze kunnen verhelpen voordat de camper verder verhuurd gaat worden. De verhuurder neemt geen klachten in behandeling over de indeling en kwaliteit van de camper.

Camper inleveren

Nadat je de camper hebt ingeleverd is er geen transfer naar het internationale vliegveld. Dit geldt voor alle locaties.

Hoe is het weer?

In maart is het in en om Middlebury en Chicago nog winter. Het is vaak nog onder nul, zelfs overdag. Ook kan er sneeuw vallen. Houd er rekening mee dat sommige wegen, campings, bezienswaardigheden en andere toeristische voorzieningen nog niet zijn geopend. Bekijk dus voor je boekt wat een geschikte route is voor deze reisperiode.

Plan je route

Gebruik onze handige routeplanner om je camperroute vanuit Middlebury naar de inleverlocatie uit te stippelen. Kies Chicago als aanvliegplaats, kies je inleverplaats en vul de data in. En plannen maar! Tip: klik in de routeplanner rechts onder de plaatsnaam een aantal keer op het eerste symbooltje en de routeplanner geeft suggesties voor plaatsen waar je binnen een dag naartoe kunt rijden.

Verdere praktische informatie

In aanvulling op bovenstaande informatie zijn de Algemene voorwaarden van toepassing.
Algemene informatie over Verzekeringen, de inventarissen en gebruik van de generator lees je hier:

Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!