Road Bear RV Wegbrengspecial Middlebury

Hieronder vind je extra informatie over de Wegbrengspecial van Road Bear RV vanuit Middlebury, Indiana (vertrek 4 maart t/m 18 maart 2020). Lees deze informatie zorgvuldig door! Het is van groot belang dat je VIER weken voor het ophalen van je camper online incheckt!

Wat is een Wegbrengspecial?

Een Wegbrengspecial wordt door verhuurders gezien als een testrit. Deze gloednieuwe campers gaan voor het eerst de weg op en worden door jou van de fabriek naar een van de verhuurlocaties in het land gebracht. Het kan dus zijn dat je mankementen aan de camper ontdekt. De verhuurder verwacht van jou dat je mankementen en dergelijke aan hen doorgeeft. Hierover krijg je bij het ophalen verdere instructies.


Welke camper krijg ik mee?

Je kunt een voorkeur aangeven, maar Road Bear bepaalt de camper die je meekrijgt. Dit noemen ze 'Run of Fleet'. Het is in ieder geval een gloednieuwe camper, rechtstreeks uit de fabriek. De volgende modellen doen mee aan de wegbrengspecial:

 • C 21-23ft (geschikt voor max. 4 personen en alleen inleveren in Las Vegas, LA, San Francisco, Denver en Seattle)
 • C 22-24ft (max. 5 personen)
 • C 25-27ft slide-out (max. 5 personen)
 • C 28-30ft slide-out (max. 5 personen)
 • A 30-32ft slide-out (max. 5 personen)
 • Bekijk de modellen hier

Let op! Road Bear geeft nooit de garantie dat je je voorkeurscamper daadwerkelijk meekrijgt. Op het moment van ophalen kan het model groter of kleiner uitvallen of kan de indeling afwijken. Het model is altijd geschikt voor het aantal geboekte personen. Extra kosten als gevolg van een hoger brandstofverbruik e.d. worden niet vergoed.


Wat is inbegrepen?

Op je nota en voucher staat alles wat is inbegrepen bij je camper: van het aantal mijlen tot inventarissen en verzekeringen.

De huurprijs is inclusief:

 • specifiek aantal mijlen (zie hieronder)
 • 1 inventaris per persoon
 • preparation fee
 • one-way fee
 • VIP-verzekering (meer over verzekeringen)
 • GPS
 • sales tax

Mijlen, inbegrepen:

 • max. 7 nachten: 2000 mijl
 • max. 14 nachten: 2500 mijl
 • max. 21 nachten: 3000 mijl
 • max. 28 nachten: 3500 mijl
 • max. 35 nachten: 4000 mijl
 • max. 42 nachten 4500 mijl

Je kunt niet vooraf extra mijlen kopen. Extra gereden mijlen betaal je ter plekke. Dit kost $ 0,45 per mijl (excl. tax).


Wat kan ik bijboeken?

 • Transfer naar de fabriek (verplicht): Zodra je de camper reserveert, moet je ook de transfer van het Edward Hotel (Rosemont, IL) naar de fabriek in Middlebury boeken. Je hebt dan gegarandeerd een plek in de bus. Ter plaatse je transfer regelen is niet meer mogelijk, je moet dan op eigen gelegenheid gaan. Ook voor baby's en kinderen moet de transfer gereserveerd en betaald worden. Kinderzitjes zijn niet beschikbaar, deze moet je zelf regelen.
 • Een SLI-verzekering. Wij raden echter de eigenrisicoverzekering van Europeesche Verzekering aan. (Meer over verzekeringen)
 • WiFi-hotspot (Traveltab): incl. ongelimiteerd datagebruik, verbinding tot 5 apparaten. Bedenk dat ontvangst en bereik beperkt kunnen zijn, afhankelijk van het netwerk. Kijk op de webstie van Traveltab voor meer informatie.

Ter plaatse kun je campingstoeltjes huren voor $5 per stuk.
Je kunt geen extra mijlen bijkopen. Extra gereden mijlen worden betaald bij het inleveren van de camper. Kinderzitjes en babystoeltjes kun je bij de wegbrengspecial niet huren, deze moet je zelf meebrengen (of ter plekke kopen).

Ter plaatse te betalen bedragen zijn exclusief lokale sales tax.


Moet ik online inchecken?

Ja. Check uiterlijk VIER weken van tevoren online in via http://www.roadbearrv.com/check-in. Het liefst doe je dit direct nadat je van ons de reispapieren ontvangt. Gebruik hiervoor het reserveringsnummer van Road Bear, dit staat bovenaan op je campervoucher! Je moet een geldig e-mailadres invullen, zodat Road Bear jou alvast belangrijke informatie kan doorsturen. Lees deze informatie thuis alvast door: dit scheelt veel tijd bij het ophalen. Ook vraagt Road Bear om je vluchtdata en -gegevens door te geven. Heb je al eerder de wegbrengspecial van Road Bear gedaan? Meld dit dan bij het online inchecken en de kans is aanwezig dat het ophaalproces dit keer sneller gaat.


Wat heb ik nodig voor het tekenen van de huurovereenkomst?

 • Het reserveringsnummer van Road Bear (zie voucher)
 • Papierwerk dat je na het online inchecken hebt ontvangen
 • Creditcard van de hoofdbestuurder (naam moet overeenkomen met de naam op de reservering), prepaid-kaarten worden niet geaccepteerd
 • Rijbewijzen en paspoorten van alle bestuurders
 • Kopie van alle rijbewijzen (voor- & achterkant)


Waar overnacht ik en waar vertrekt de shuttlebus?

De shuttlebus vertrekt vanaf het Edward Hotel in Rosemont (Chicago). Hier teken je ook het huurcontract op de dag vóór het ophalen. Het adres:
6600 Mannheim Road,
Rosemont, IL 60018
Telefoonnummer: +1-847-544-7500

Vlakbij liggen ook de volgende overnachtingsmogelijkheden:

 • Best Western Hotel O'Hare, 10300 W Higgins Rd, Rosemont (5 min lopen)
 • Hyatt Place Chicago/O'Hare Airport, 6810 Mannheim Rd, Rosemont (5 min lopen)
 • Holiday Inn & Suites Chicago-O'Hare/Rosemont, 10233 W. Higgins Rd, Rosemont (6 min lopen)
 • Sheraton Gateway Suites Chicago O'Hare, 6501 N. Mannheim Road, Rosemont (7 min lopen)
 • Wyndham Chicago O'Hare, 1450 E Touhy Ave, Des Plaines (5 min rijden / 20 min lopen)
 • Comfort Inn O'Hare - Convention Center, 2175 E Touhy Ave, Des Plaines (5 minuten rijden / 30 min lopen)
 • Hampton Inn & Suites Rosemont Chicago O’Hare, 9480 W Higgins Rd, Rosemont (5 minuten rijden / 30 min lopen)
 • Hilton Garden Inn Chicago OHare Airport, 2930 S River Rd, Des Plaines (5 min rijden / 35 min lopen)

Je kunt lopend of per taxi van/naar Edward Hotel voor teken van het huurcontract en de shuttlebus (op eigen kosten).


Wanneer teken ik de huurovereenkomst?

De dag voor je de camper ophaalt, is het personeel van Road Bear aanwezig in het Edward Hotel aan 6600 Mannheim Road in Rosemont, Illinois (Chicago). Je tekent dan alvast de huurovereenkomst. Informatie hierover staat op de bevestiging die je krijgt bij het online inchecken. Meestal is het personeel aanwezig op zondag t/m donderdag van 06:30-09:30 en 15:00-20:00.

Als het niet gelukt is om de huurovereenkomst een dag voor vertrek van de shuttlebus te tekenen, ga dan 45 minuten voor vertrek van de shuttlebus naar het hotel. Je krijgt de huurovereenkomst zodat je deze vast kunt lezen, maar de extra formaliteiten worden bij de fabriek afgehandeld. Andere reizigers krijgen dan voorrang bij het instappen in de shuttle en bij het ophalen van de camper.


Wanneer vertrekt de transfershuttle?

Als je de Chicago-Middlebury Transfer hebt geboekt, dan staat de shuttlebus om 07:00 's morgens voor je klaar bij het Edward Hotel. Zorg dat je uiterlijk een kwartier voor vertrek aanwezig bent. De rit naar de camperfabriek in Middlebury duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur. Het tijdverschil tussen de fabriek en Chicago is een uur.


Kan ik ook op eigen gelegenheid naar de fabriek?

Ja, dan moet je een auto huren op het vliegveld van Chicago. Dit kan alleen als er twee mensen in je reisgezelschap een rijbewijs hebben. Je rijdt dan naar de fabriek (2,5-3 uur), haalt de camper op en levert de auto vervolgens in op South Bend/Elkhart Airport (SBN). Ga je op eigen gelegenheid, dan moet je eerst online inchecken en vervolgens uiterlijk één week voor vertrek contact opnemen met Road Bear om de pick-uptijd bij de fabriek af te spreken. Meestal is de ophaaltijd rond 08:30. Je tekent de huurovereenkomst dan pas ter plaatse. Het tijdverschil tussen de fabriek en Chicago is een uur.


Wat is de procedure in de fabriek?

Houd de getekende huurovereenkomst paraat. Je krijgt dan een uitleg over de camper. Dit gebeurt in groepjes en duurt ongeveer 45 minuten. Het is slim om thuis vast de gebruikershandleiding te bekijken:


Hoe bereik ik Road Bear?

Je belt Road Bear via +1 (866) 491-9853 of +1 (818) 865-2925 of kunt ze mailen op ord@roadbearrv.com. Houd er rekening mee dat het vaak een dag duurt voor je antwoord krijgt in verband met het tijdsverschil. Voor last minute-vragen kun je bellen naar Road Bear in Chicago, tussen 3 maart en 18 maart: +1 (866) 527-6875. Voor meer informatie kun je (vanaf omstreeks januari) kijken op www.roadbearrv.com/ord.


Is de camper winterized?

Nee, de camper is klaar voor gebruik (de-winterized). Echter: het water- en afvoersysteem is leeg en mag pas gebruikt worden zodra de temperaturen boven het vriespunt zijn. Dit kan - afhankelijk van je bestemming - een aantal dagen duren. Tot die tijd kun je gebruikmaken van de watervoorzieningen op de campings. Zoek dus campings uit met douche- en toiletgebouwen.

Heb je de watersystemen gebruikt, maar dalen de temperaturen daarna weer tot onder het vriespunt? Dan moet de camper weer gewinterized worden. De verhuurder kan je hier meer over vertellen. Schade door bevriezing van de leidingen wordt bij de huurder in rekening gebracht.


Wat doe ik bij problemen/klachten onderweg?

Bij een Wegbrengspecial ben jij de eerste die in de gloednieuwe camper rijdt en hem dus 'test'. Als er onderweg technische of mechanische storingen optreden, bel je de 'road assistance' van de verhuurder (zie huurcontract) om te bespreken hoe de problemen het snelst opgelost kunnen worden. Het kan voorkomen dat de reis kort onderbroken moet worden om de problemen te verhelpen. Je hebt geen recht op compensatie voor dit oponthoud. Ook zal de verhuurder je voor vertrek vragen om andere zaken die niet in orde zijn aan hen te melden, zodat zij deze kunnen verhelpen voordat de camper verder verhuurd gaat worden. De verhuurder neemt geen klachten in behandeling over de indeling en kwaliteit van de camper.


Inleveren van de camper

Je moet de camper inleveren tussen 08:00 en 10:30 (ma-za) op de afgesproken inleverlocatie. Later inleveren kan extra kosten tot gevolg hebben. Bij Road Bear RV zijn transfers per shuttlebus inbegrepen van het verhuurstation naar de luchthaven (in New York alleen Newark) en geselecteerde airport hotels. In Las Vegas zijn er ook transfers mogelijk naar de Strip. De shuttle vertrekt in de regel om 11:00. Zorg dus dat je op tijd op de verhuurlocatie bent om je camper in te leveren. Is er geen transfer mogelijk van de inleverlocatie naar jouw hotel of wil je er geen gebruik van maken? Dan ga je op eigen gelegenheid (en eigen kosten) naar je volgende bestemming.

Bekijk de hotellijst en transfergegevens per inleverlocatie.

Op deze pagina staat ook informatie over online inchecken en ophalen/inleveren: die info geldt voor reguliere boekingen. De regels voor de Wegbrengspecial staan hierboven beschreven.


Hoe is het weer?

In maart is het in en om Middlebury nog winter. Het is vaak nog onder nul, zelfs overdag. Ook kan er sneeuw vallen. Houd er rekening mee dat sommige wegen en voorzieningen in nationale parken nog niet zijn geopend. Informatie daarover vind je op www.nps.gov.


Plan je route

Gebruik onze handige routeplanner om je camperroute vanuit Middlebury naar de inleverlocatie uit te stippelen. Kies Chicago als aanvliegplaats, kies je inleverplaats en vul de data in. En plannen maar! Tip: klik in de routeplanner rechts onder de plaatsnaam een aantal keer op het eerste symbooltje en de routeplanner geeft suggesties voor plaatsen waar je binnen een dag naartoe kunt rijden.


Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

 • Minimum $300
 • 90 tot 60 kalenderdagen voor ophaaldatum: 50% van de rental charge
 • 59 tot 00 kalenderdagen voor ophaaldatum: 100% van de rental charge (incl. bustransfer)


Verdere praktische informatie

Algemene informatie over Verzekeringen, de inventarissen en gebruik van de generator lees je hier:

Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan
{{javascripts}}