Abigail

Abigail Tioga Tours Verandering van spijs doet eten! Na jarenlang op het reguliere reisbureau gewerkt te hebben maakte ik in 2017 een geweldige reis door West-Amerika met mijn gezin. Hierna was ik verkocht en wilde ik mij graag in dit land specialiseren. Bij Tioga Tours heb ik deze kans gekregen en ben ik sinds juni 2018 reisspecialist voor Amerika en Canada en kan ik ù nu enthousiast maken voor de meest fantastische reizen die wij voor u samen kunnen stellen!

Favoriete steden

 1. New York
 2. San Francisco
 3. San Diego

Top 3 nationale parken

 1. Zion National Park
 2. Sequoia National Park
 3. Yosemite National Park

Tips

 • Afspreken met een Big Apple Greeter in New York .De organisatie bestaat uit een groep van vrijwilligers. Mensen die een enorme passie voor hun stad hebben en die dit graag met je delen. (Je moet dit wel ruim van te voren reserveren maar het is een superleuke manier om een bepaald gedeelte van de stad en je gids beter te leren kennen.)
 • Vaar met de gratis Staten Island Ferry langs het vrijheidsbeeld en je hebt ook nog een mooi uitzicht op de skyline van New York. Wat wil je nog meer!
 • Bezoek Alcatraz als je in San Francisco bent. Superleuk als je met kinderen gaat omdat de audiotour ook in het Nederlands is.
 • Eten bij Chucks Steakhouse in Banff als je van goed vlees houdt.
 • Maak een stop in Coombs bij Goats on the roof. Deze plaats ligt op de route van Tofino naar Nanaimo. Kijk naar de geiten die op het dak lopen terwijl je lokale producten shopt en geniet van je ijsje.
Alcatraz

New York

In het voorjaar van 2012 reisde ik af naar New York om er 5 jaar later weer terug te keren. Het is in een paar dagen onmogelijk om alles te zien, maar wat een geweldige stad! Van fietsen door Central Park, de dino's bekijken in het Natural History Museum, de Brooklyn Bridge en de High Line bewandelen tot New York bekijken vanaf het Empire State Building of One World Trade Center. Ik heb nog lang niet alles gezien, dus deze stad blijft op mijn verlanglijstje staan.

Zuidwest-Amerika

In 2017 maakte ik een rondreis door Zuidwest-Amerika met mijn gezin. We begonnen onze reis in New York om daarna door te vliegen naar Las Vegas. Vanuit Sin City reden we via Zion en Bryce Canyon naar Page waar we door de avontuurlijke Lower Antelope Canyon liepen. Vervolgens reisden we af naar de Grand Canyon, waar de helicoptervlucht letterlijk het hoogtepunt was. Ik had het geluk dat ik naast de piloot mocht zitten en zo een fenomenaal uitzicht over de Grand Canyon had. We vervolgden onze weg naar San Diego, waar we onder andere de USS Midway bezochten en genoten hebben van de relaxte sfeer op het strand. Daarna door naar Los Angeles, Sequoia NP, Yosemite NP om onze reis te eindigen in San Francisco. Ik vind West-Amerika een bijzondere bestemming vanwege de weidse omgeving, de bijzondere landschappen, fantastische natuurparken en bruisende steden.

Maak een helicoptervlucht over de Grand Canyon

West-Canada

In mei 2019 ging ik samen met mijn collega Chantal op pad in West Canada. We reden met de camper van Vancouver naar Calgary. We bezochten Vancouver en Vancouver Island waarbij we onder andere de Wild Pacific Lighthouse Trail liepen en continue stil stonden vanwege de grillige kusten en de prachtige natuur. Ook het olympische dorp Whistler konden we niet overslaan. Wanneer je hier bent tijdens het Victoria Day weekend wordt hier een groot outdoor festival gehouden wat de nodige gezelligheid met zich meebrengt. De leukste waterval om te bekijken in Wells Gray NP vond ik de Moul Falls. Het is de enige waterval in het park waar je achterlangs kunt lopen. Het pad is glibberig en smal en komt uit in een grot. En last but certainly not least de Canadese Rockies. Het zien van de besneeuwde bergen, blauwe meren en groene bossen, gletsjers en watervallen, beren en elks maakten deze reis onvergetelijk.

Chantal en Abigail bij de Athabasca Glacier
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan
{{javascripts}}