Bente Bouw

Reisadviseur Bente Amerika en Canada: landen van uitersten! Het avontuur, de gevarieerde landschappen, eindeloze roadtrip mogelijkheden, het gevoel van vrijheid, en de ‘way of life’ spreken mij het meest aan op beide bestemmingen. Ik vind het erg leuk om klanten te helpen bij het samenstellen van hun eigen droomreis.

Favoriete steden

  1. New York
  2. Vancouver
  3. Washington DC

Favoriete parken

  1. Valley of Fire State Park
  2. Grand Canyon National Park
  3. Yosemite National Park

Zuidwest-Amerika

De diversiteit aan landschappen in dit deel van Amerika is onvoorstelbaar. Je moet het gezien hebben om het te geloven! De Grand Canyon was het eerste park wat we aandeden en ik was direct om. De weidse vergezichten bleven me bij ieder uitzichtpunt verbazen. Zelfs als je denkt het park uit te zijn gereden, doemt de Grand Canyon weer naast je op. Ook de volgende parken hebben mij stuk voor stuk verrast. In Monument Valley krijg je een stukje cultuur mee door met een Navajo Indiaan het achterland te ontdekken, Arches is een avontuurlijk park waar je veel sportieve activiteiten kan ondernemen, Capitol Reef is een idyllisch klein park met kleurrijk gesteente, Bryce en Zion zijn onmisbaar op de route en het bosrijke Yosemite is ongekend mooi met alle watervallen. Mijn favoriete park is Valley of Fire state park. Een klein maar verrassend park. Wij verbleven op Arch Rock campground; prachtige rustige plek omgeven door rode rotsen. ’s Nachts was het pikkedonker en luister je naar de geluiden van de natuur bij je kampvuurtje. Er is niets fijners dan de campground af te lopen en middenin de natuur te staan!

Reisadviseur Bente

West-Canada

Ik heb West-Canada mogen ervaren terwijl het gehuld was in sneeuw. Hoewel sommige delen van parken gesloten waren, heb ik genoten van het sprookjesachtige sneeuwlandschap en de winterse activiteiten. Er is al zoveel te bewonderen terwijl je door het landschap rijdt: van bevroren meren waar locals aan het ijsvissen zijn tot machtige besneeuwde bergtoppen en natuurlijk gevormde ijssculpturen. Het geeft een goed beeld hoe indrukwekkend het gebied moet zijn in de andere jaargetijden. Verder is het zeker de moeite waard om Vancouver te verkennen. In het stadspark Stanley park kun je gerust een dag doorbrengen; je kunt hier wandelen, relaxen, totempalen en andere kunst bewonderen en het het Vancouver aquarium bezoeken.

Reisadviseur Bente

New York

Wat een fantastische wereldstad is New York! ‘The city that never sleeps’ moet je gewoon een keer meegemaakt hebben! Of zoals ik: twee keer. Je kunt alle hoogtepunten binnen een paar dagen bekijken, zeker als je de metro neemt. Maar mijn tip is: ga zoveel mogelijk lopen. Op deze manier verken je de kleinere en bijzondere plekjes van de stad. Het Rockefeller center heeft naar mijn mening het beste uitzicht over de stad. Van hieruit heb je vrij zicht op Central Park en alle andere delen van de stad ziet. Het is ook erg leuk om over de Brooklyn bridge naar Brooklyn te lopen en deze wijk te bezoeken. Brooklyn heeft een gemoedelijker sfeer dan Manhattan en dat het een grote multiculturele samenleving heeft, merk je direct aan de diverse restaurantjes in de wijk. Verder heb je het beste uitzicht op de skyline van New York vanuit Brooklyn!

Reisadviseur Bente

Washington

Heb je wat langer de tijd? Neem dan vooral de trein vanaf New York naar Washington. Binnen een paar uur ben je in de hoofdstad van Amerika en kan je ook alle iconische gebouwen in deze stad bezichtigen, zoals het Witte huis.

Reisadviseur Bente
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!
{{javascripts}}