Cleo Sibbald

Reisadviseur Cleo Na 14 jaar op een regulier reisbureau werd het tijd voor een andere uitdaging en deze vond ik bij Tioga Tours. Hier kan ik mijn passie voor Amerika en Canada combineren met werk, de ideale combinatie! Inmiddels ben ik al 6x in Amerika geweest en 1x in Canada en ik ben nog steeds niet uitgekeken. Ik ben zelfs in Las Vegas getrouwd! Florida vind ik als Disneyfanaat natuurlijk geweldig. Maar ook buiten de pretparken om is het een fantastische (gezins)bestemming, mede door de mooie stranden en relatief korte reisduur. West-Amerika blijft door zijn verscheidenheid aan natuur en mooie afwisseling van steden met de Nationale Parken wel mijn favoriete bestemming.

Bezochte gebieden

West-Canada, Las Vegas, Zuidwest-Amerika, New York, Florida, Washington en een rondreis in Capitol Region.

Washington DC

Favoriete steden

 1. New York
 2. Washington DC
 3. Las Vegas

Favoriete parken

 1. Bryce Canyon
 2. Yosemite
 3. Jasper/Banff

Wishlist

 1. Vancouver Island
 2. Deep South
 3. Oost-Canada/ New England

Tips

 • Neem in Washington de Circulator bus. Voor 1 dollar kun je 2 uur lang reizen en kom je langs alle bezienswaardigheden.
 • Ga in Las Vegas aan het begin van de avond naar de oude strip, Fremont Street, daar vind je onder andere het grootste LED-scherm ter wereld.
 • Ga lunchen bij Peggy Sue's 50's Diner in de buurt van Barstow, tussen Las Vegas en Los Angeles, en breng gelijk een bezoek aan Calico ghost town.
 • Dolfijnen spotten vanaf de pier in Naples, Florida.
 • In de zomermaanden kan je elke vrijdagavond een rodeo bijwonen in Kissimmee.
 • Vanaf het strand bij Fort Zachary Taylor State Park kan je snorkelen, als je geluk hebt zie je zelfs roggen. Je kunt een bezoek brengen aan het fort.
 • De Smithsonian musea aan the mall zijn gratis te bezoeken. Net als de dierentuin van Washington en het Steven F. Udvar-Hazy Center (Air and Space museum) in de buurt van het vliegveld.
 • Je kunt mee op een begeleide bustour over 's werelds grootste marinebasis in Norfolk. Deze kosten bedragen $10,00 per persoon. Let op: Alleen contant betalen en op vertoon van paspoort.
 • Assateague State Park, hier sta je met je camper direct achter de duinen, terwijl de wilde paarden om je camper heenlopen.

West-Amerika

Zuidwest-Amerika

Ik heb het zuid westen zowel per auto als camper bezocht en heb zo op verschillende manieren die afwisselende gebied kunnen verkennen. Het mooiste aan het zuid westen vind ik de combinatie van steden, kust en de veelzijdige natuur. In een relatief korte tijd reis je van groene bomen en watervallen in Yosemite naar de rode rosten van Bryce Canyon met de gekte van Las Vegas ligt er tussen in. Onderweg, in de parken zie je veel verschillende dieren van de schattige chipmuncks en herten tot de zeeleeuwen in Fisherman`s wharf en zeeolifanten op het strand bij San Simeon. Met als hoogtepunt voor velen de kans om een beer tegen het lijf te lopen.

Yosemite

Florida

Mede door de relatief korte vliegduur, minder tijdsverschil en kortere afstanden tussen de verschillende plaatsen vind ik Florida De gezinsbestemming bij uitstek. Er is zo veel meer te doen als alleen pretparken bezoeken. Neem je tijd om te genieten van de prachtige stranden aan de westkust. Breng een bezoek aan de eilanden Sanibel en Captiva met de J.N.Ding Darling National Wildlife Refuge. Maak een tocht op een airboat door de Everglades en geniet van de relaxed sfeer van de Keys. Kennedy Space Center is voor zowel voor kinderen als volwassen erg interessant.

New York

Ik vond New York een geweldige stad en had veel langer willen blijven. Ondanks dat het mijn eerste bezoek was voelde het heel bekend/vertrouwd omdat je alles al zo vaak op tv en in films hebt gezien. We hebben natuurlijk alle bekende high lights bezocht zoals Central Park, Broadway, genoten van het uitzicht vanaf de Rockefeller met uitzicht op de Emipre State Building. Ik vond ons bezoek aan Ellis Island erg indrukwekkend.

New York

Washington en Capitol Region

Dit gebied was voor mij voor vertrek nog vrij onbekend. We waren op zoek naar iets nieuws en hadden een relatief korte reisperiode beschikbaar. De route paste precies in de twee weken meivakantie dus voor mijn gezin ideaal. Ik was aangenaam verrast. Het was een erg afwisselende reis vol Amerikaanse geschiedenis van de slagvelden bij Gettysburg tot de eerste nederzettingen van de Britten en de Armish dorpen waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan.

We hebben met de camper in state parks aan het strand geslapen waar we de dolfijnen zagen zwemmen en de wilde paarden om de camper liepen, maar ook midden in Shenandoah National Park. We hebben gebruik gemaakt van het tax free shoppen in Delaware, hebben de badplaatsen Ocean City en Vrigina Beach bezocht. Als afsluiting van de reis hadden wij 2 dagen in Washington waar we hebben genoten van alle musea en monumenten.

Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!
{{javascripts}}