Ellen Brendeke

Reisadviseur Ellen Sinds augustus 2016 werk ik bij Tioga Tours. Na mijn studie Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs was ik op zoek naar een uitdagende functie bij een bedrijf waar ik dagelijks bezig kan zijn met mijn grootste passie: reizen! Tioga Tours biedt mij deze plek. Het helpen van de klant met hun droomreis is namelijk waar ik het liefst mee bezig ben.

Favoriete steden

  1. New York
  2. San Francisco
  3. Washington
Reisadviseur Ellen

Favoriete Parken

  1. Yosemite National Park
  2. Banff National Park
  3. Zion National Park

Op mijn bucketlist

  • Orka's spotten in Canada (gelukt, zie de foto hiernaast)
  • Een helikoptervlucht boven de Grand Canyon
  • Een Broadway-musical

New York

Mijn eerste kennismaking met Amerika was in New York. En wat was dat een goed begin! New York is een stad die je energie geeft. Mijn verblijf hier was kort, maar zeker de moeite waard. Een bezoek aan New York is perfect in te plannen als tussenstop voordat je doorvliegt naar bijvoorbeeld het westen van Amerika. Vergeet hier zeker niet de stad te bekijken vanuit het Empire State Building of vanuit de nieuwste, en hoogste, aanwinst van de stad: het One World Trade Center.

Reisadviseur Ellen

West-Amerika

Met een mooi beschilderde Campervan van Escape ben ik samen met collega Alysa door het westen van Amerika gereisd. We begonnen de reis in Las Vegas en hebben deze afgesloten in Los Angeles. We reden van het ene prachtige landschap naar het andere! Van de uitgestrekte Grand Canyon naar de juiste de smalle Antelope Canyon. Van het rode landschap in Arches ben je zo in het groene Zion National Park. Juiste deze afwisseling maakt een rondreis door West-Amerika zo uniek. Mijn hoogtepunten waren de watervallen in Yosemite en de gezellige stad San Francisco. Maar eigenlijk is enkel het rijden door alle prachtige landschappen al heel bijzonder!

Reisadviseur Ellen

West-Canada

In het westen van Canada heb ik nummer één van mijn bucketlist af kunnen strepen; het spotten van orka's! Tijdens mijn reis in juni 2018 was dit zeker een van de hoogtepunten. Daarnaast heb ik er ontzettend van genoten met de camper over de Icefields Parkway te rijden. Wat een prachtige weg! Van alle meren die in West-Canada te vinden zijn vond ik Peyto Lake en Moraine Lake het meest indrukwekkend. Zo blauw dat het water is! Wat mij enorm verrast heeft, is Kootenay National Park. Met name door Marble Canyon en de grizzlybeer aan de kant van de weg, maar ook het badderen in de hot springs was absoluut geen straf.

Reisadviseur Ellen
Infodag met presentaties en camper, zaterdag 26 januari (Zwolle)
Meld je aan, vol = vol
€100 korting op camperhuur bij Cruise America
Boek t/m 17 januari
{{javascripts}}