Ellen Brendeke

Reisadviseur Ellen Sinds augustus 2016 werk ik bij Tioga Tours. Na mijn studie Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs was ik op zoek naar een uitdagende functie bij een bedrijf waar ik dagelijks bezig kan zijn met mijn grootste passie: reizen! Tioga Tours biedt mij deze plek. Het helpen van de klant met hun droomreis is namelijk waar ik het liefst mee bezig ben.

Favoriete steden

  1. New York
  2. San Francisco
  3. Washington
Reisadviseur Ellen

Favoriete parken

  1. Bryce National Park
  2. Kootenay National Park
  3. Zion National Park

Op mijn bucketlist

  • Orka's spotten in Canada (gelukt, zie de foto hiernaast)
  • Een helikoptervlucht boven de Grand Canyon
  • Een Broadway-musical

New York

Mijn eerste kennismaking met Amerika was in New York. En wat was dat een goed begin! New York is een stad die je energie geeft. Mijn verblijf hier was kort, maar zeker de moeite waard. Een bezoek aan New York is perfect in te plannen als tussenstop voordat je doorvliegt naar bijvoorbeeld het westen van Amerika. Vergeet hier zeker niet de stad te bekijken vanuit het Empire State Building of vanuit de nieuwste, en hoogste, aanwinst van de stad: het One World Trade Center.

Reisadviseur Ellen

West-Amerika

Met een mooi beschilderde Campervan van Escape ben ik samen met collega Alysa door het westen van Amerika gereisd. We begonnen de reis in Las Vegas en hebben deze afgesloten in Los Angeles. We reden van het ene prachtige landschap naar het andere! Van de uitgestrekte Grand Canyon naar de juiste de smalle Antelope Canyon. Van het rode landschap in Arches ben je zo in het groene Zion National Park. Juiste deze afwisseling maakt een rondreis door West-Amerika zo uniek. Mijn hoogtepunten waren de watervallen in Yosemite en de gezellige stad San Francisco. Maar eigenlijk is enkel het rijden door alle prachtige landschappen al heel bijzonder!

Reisadviseur Ellen

West-Canada

In het westen van Canada heb ik nummer één van mijn bucketlist af kunnen strepen; het spotten van orka's! Tijdens mijn reis in juni 2018 was dit zeker een van de hoogtepunten. Daarnaast heb ik er ontzettend van genoten met de camper over de Icefields Parkway te rijden. Wat een prachtige weg! Van alle meren die in West-Canada te vinden zijn vond ik Peyto Lake en Moraine Lake het meest indrukwekkend. Zo blauw dat het water is! Wat mij enorm verrast heeft, is Kootenay National Park. Met name door Marble Canyon en de grizzlybeer aan de kant van de weg, maar ook het badderen in de hot springs was absoluut geen straf.

Reisadviseur Ellen

Winterreis naar Edmonton en Jasper

Na de prachtige reis in het westen van Canada in de zomer stond ik te springen om de prachtige bergtoppen te bekijken in de winter! De reis begon in de stad Edmonton. Breng hier zeker een bezoek aan de ijskastelen in Hawrelak Park. Je waant je echt in een winter wonderland! Ook het Royal Alberta Museum en de West Edmonton Mall waren zeker een bezoek waard. Extra leuk, maak een helikopter vlucht over de stad en bekijk alle hoogtepunten vanuit de lucht! Vanuit Edmonton reden we in vier uur naar Jasper waar we langzaam de bergtoppen zagen verschijnen. Het skiën in Jasper is niet te vergelijken met Europa. Je hebt de hele piste voor jou alleen en wachtrijen bij de lift kennen ze niet. Vanuit Marmot Basin heb je daarnaast een prachtig uitzicht over de bergen en de plaats Jasper. Mijn absolute hoogtepunt was hier de wandeling door de Maligne Canyon! Onder begeleiding van een ervaren gids loop je op de bodem van de rivier. Waar in juni hier het water nog met volle vaart doorheen stroomt is deze in de winter volledig bevroren.

Reisadviseur Ellen
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!
{{javascripts}}