Emma Broekhuizen

Emma Tioga Tours Het gevoel dat je krijgt als je met een camper over de Tioga Road rijdt, tussen de hoodoos in Bryce Canyon wandelt of uitkijkt over de Virgin-rivier vanaf de Angels Landing in Zion: het laat zich moeilijk beschrijven. Schijnbaar eindeloze highways leiden je van het ene "wauw"-landschap naar het andere. Van hoge, beboste bergen tot woestijnen vol rode rotsen en bruisende steden als San Francisco en Las Vegas: de ene plaats is nog mooier dan de andere. Onlangs mocht ik de ongerepte, overdonderend mooie Yukon aan mijn lijstje toevoegen en sloot ik deze wild west road trip af in het levendige Toronto.

Bezochte gebieden

Zuidwest-Amerika, Yukon, Toronto + Niagara Falls

Tip Tioga Tours

Favoriete steden

 1. San Francisco
 2. Toronto
 3. Dawson City

Favoriete natuurgebieden

 1. Zion National Park
 2. Arches National Park
 3. Tombstone Territorial Park, Yukon
Tip Tioga Tours

Reistips

 • Wie sportief is aangelegd en geen hoogtevrees heeft, moet beslist de beroemde en beruchte Angels Landing in Zion National Park wandelen. Je moet flink klimmen en klauteren en staat soms oog in oog met diepe afgronden, maar het uitzicht aan de top is waanzinnig.
 • Verken San Francisco te fiets. Het is leuk om over de brug te fietsen en een rondje te maken door Sausalito. Ook kun je eenvoudig een rondje maken langs de vele parken. Het scheelt je kilometers lopen en je went vast aan het verkeer.
 • Struin in Toronto door de leuke wijken Kensington Market, Little Italy en over de campus van Toronto University. Hier vind je mooie, oude gebouwen en gemoedelijke parkjes. Bovendien vind je in Kensington Market de beste koffiehuizen, eettentjes en biercafés.
 • Rijd in Yukon de Dempster Highway als de weersomstandigheden het toelaten. Je hoeft niet helemaal tot het einde; Tombstone Territorial Park (tot 117 km van het beginpunt) is al indrukwekkend!
 • Ga in Skagway mee met de White Pass & Yukon Railroad: een meer dan indrukwekkende "historische" treinreis over gammele bruggen, langs afgronden en door de bergen.
reistip adviseur Emma

Zuidwest-Amerika

Zuidwest-Amerika is een gebied vol afwisseling. De wereldsteden als pittoresk San Francisco en bombastisch Las Vegas zijn absoluut een bezoek waard, maar het meest verbluffend is toch de natuur. Dat je na drie uur rechtdoor rijden over een kaarsrechte highway opeens in een landschap vol rode rotsen staat. Of je de camper over bergen en bochten stuurt en ziet hoe dikke watervallen van de grijze rotswanden in Yosemite druipen. Dat je twee uur lang klimt, klautert, zweet en stapt en dan vanaf 350 meter hoogte mag uitkijken over de Zion Canyon. Dat gevoel laat zich moeilijk beschrijven. Zuidwest-Amerika is indrukwekkend en biedt iedereen wat: of je nu dol bent op natuur, steden, wandelen of fotograferen: je zult je geen dag vervelen. En zelfs als je niet gek bent van wandelen en natuur: wees niet bang, dat komt vanzelf. En als je er eenmaal bent, wil je eigenlijk nooit meer naar huis.

Grand Canyon zien met Tioga Tours

Yukon

De Yukon heeft mijn verwachtingen ruimschoots overtroffen. Wat voelde ik me bevoorrecht om met een truckcamper door dit ongerepte, overweldigend mooie gebied te mogen rijden! In de Canadese territory Yukon kun je urenlang rijden zonder iemand tegen te komen. Besneeuwde bergen, onverharde wegen, watervallen, toendra, kristalheldere meren: je hebt ze helemaal voor jezelf. Tussen alle natuurpracht (met wildlife!) zijn leuke goudzoekersstadjes, zoals Dawson City en Skagway. In Skagway maakte ik een indrukwekkende treinreis over de White Pass. De onverharde Dempster Highway door de ruige wildernis van Tombstone Territorial Park was het hoogtepunt van mijn reis.

Yukon campereis met Tioga Tours

Toronto & Niagara Falls

Toronto is een karakteristieke stad waar oude huizen, industriële bierbrouwerijen en kerkjes aan dezelfde straat staan als glanzende wolkenkrabbers en moderne kantoorpanden. Het is heerlijk om hier rond te struinen, in winkeltjes te kijken en vanaf de levendige Water Front over Lake Ontario te turen. Ik maakte bovendien een treinreis naar Niagara Falls, een overdonderend grote waterval. Hoewel de Canadese zijde behoorlijk bombastisch is, vond ik de Amerikaanse zijde met haar groene park een verademing.

Toronto Tioga Tours

Boekjes vol inspiratie

Om jouw reis naar Amerika of Canada onvergetelijk te maken, krijg je van ons praktische informatieboekjes over toeristische trekpleisters, de reisvoorbereiding en bijvoorbeeld het rijden met een camper. Die boekjes maak ik samen met mijn collega Lisa. Voor een extra dosis reisinspiratie produceren we ook jaarlijks een Tioga Tours-magazine vol met reistips, prachtige routes ter inspiratie en leuke achtergrondinformatie. Ook organiseren we de Reizigersbeurs; een uniek evenement voor én door reizigers waarbij je veel handige reistips kunt inwinnen.

Tip Tioga Tours
Kom langs op de infodag in Zwolle op zaterdag 21 april!
Meer info en aanmelden
Boek nu al je Cruise America of Cruise Canada-camper voor 2019!
Profiteer van 15% vroegboekkorting!
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Relocation Special van Canadream!
Bekijk prijzen & voorwaarden
10% korting op de huurdagen en all inclusive-pakket bij El Monte RV!
Bekijk prijzen & voorwaarden
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden