Emma Burgers

Emma Ik ben sinds september 2018 werkzaam op de redactie van Tioga Tours. Hier mag ik me de hele dag verdiepen in onze bestemmingen. Door de grote diversiteit binnen de USA en Canada is dat heel leuk. Het varieert van kleine tot grote plekken, van Alaska tot Hawaii. Maar ik leer ook over de manieren van reizen, of belangrijke informatie voor onderweg. Hierdoor ontdek ik vrijwel iedere dag iets nieuws over een plek of reis en dat bezorgt me ontzettend veel plezier.

Wat doe ik zoal?

We schrijven en redigeren blogs op de redactie en we werken aan informatieboekjes. We zorgen er ook voor dat de informatie en tips van klanten op de juiste plek komt. Tot slot beheren we de social media. Mijn favoriete kanaal bij Tioga Tours is Instagram, want het cliché is soms zo waar: een plaatje zegt meer dan duizend woorden.

De zonsondergang in Bryce

Waar ben ik geweest?

Op mijn veertiende ben ik voor het eerst meegenomen door mijn ouders naar West-Canada. Het was een vakantie die veel indruk maakte en ik was dan ook erg gelukkig toen ik terugkeerde voor de wintervariant, als eerste reis voor Tioga Tours. En in het najaar van 2019 mocht ik ook nog eens drie weken rondtoeren door Zuidwest-USA aan die lijst toevoegen!

Persoonlijke tips

  • Struin in San Francisco rustig door Chinatown of maak je persoonlijke gelukskoekje in de oudste gelukskoekjesfabriek. Leuk souvenir voor iemand thuis!
  • Boek een walvisexcursie vanuit Monterey. Het moment dat je ook maar één vin te zien krijgt, vergeet je echt nooit meer.
  • Bekijk in de prachtige kleuren van Bryce Canyon National Park tijdens de zonsondergang. Met een beetje geluk zie je onderweg ook nog wat wildlife tijdens de schemering.
  • Eén van de Grand Canyon's best bewaarde geheimen: wandel naar Shoshone Point. Een relatief onbekende wandelroute, dus rustig, met spectaculair uitzicht als je de rand bereikt.
  • Weinig tijd in een stad én geen eigen vervoersmiddel? Uber your way through the USA. Het is in mijn ervaring toch het snelste vervoersmiddel in een stad, plus dat je onderweg nog wat ziet.
Lekker door Chinatown in San Francisco struinen

Winter in Edmonton-Jasper

In februari 2019 vertrok ik samen met collega Ellen naar Canada voor de ultieme wintersportervaring. De eerste helft van de week bevonden we ons in Edmonton, een hele fijne stad met meer dan genoeg te beleven. Hier mochten we onder andere mee met een helicoptervlucht. Met -22°C over de hele stad en compleet ongesneeuwde omgeving. Zo bijzonder om vanuit de lucht de huisjes, maar bijvoorbeeld ook dierensporen in de sneeuw te zien. Bezoek hier in de wintermaanden het sprookjesachtige IJskastelen-festival in Hawrelak Park. Even opwarmen? Maak dan een tripje naar het Royal Alberta Museum of de gigantische West Edmonton Mall.

Op de derde dag stapten we in bij de gezellige buschauffeur van de SundogShuttle, die ons naar Jasper National Park bracht. Hier hebben we o.a. een volle dag bij Ski Marmot Basin doorgebracht, een fantastisch wintersportgebied. Hier kun je kilometers skiën en snowboarden in de bergen, in de verse poedersneeuw. Een persoonlijk hoogtepunt vond ik de Maligne Canyon Icewalk, waarbij je over de bodem van de bevroren kloof loopt. Het contrast tussen het donkergroene woud, de dikke pakken sneeuw en ijsblauwe pegels in de kloof... Het is ontzettend mooi. Al met al was het één bijzondere trip die ik iedereen zou aanraden: ook als je een wintersportdummie bent!

IJskastelen fotograferen

Zuidwest-Amerika

In het najaar van 2019 heb ik drie weken alleen een autoreis gemaakt door Zuidwest-Amerika. Ik was zo ontzettend nieuwsgierig naar één van onze populairste bestemmingen. Maar toegegeven, je kunt daar niet rondrijden en niet onder de indruk zijn. Ik heb m'n auto opgehaald in San Francisco en ben doorgegereden naar de nationale parken. In drie weken wisselde ik die af met de grote steden Las Vegas en Los Angeles. Deze bestemming is terecht beroemd om de afwisseling. Van gigantische bergpassen naar bloedhete woestijn, naar neon-verlichte buurtjes in de wereldsteden. En overal waar je komt, is het alsof je in een film bent...

De vraag is vaak: ''Wat vond je het allermooist'', maar in dit gebied krijg je daar keuzestress van. Een paar van de mooiste herinneringen zijn de zonsondergangen tijdens deze reis, maar bij Bryce was deze echt spectaculair. Rij 's avonds naar Fairyland Point en verbaas je over de intense kleuren. Verder is Highway 1 overweldigend, met aan de ene kant de oceaan en steile rotskliffen maar aan de andere kant dikke, donkergroene bergen en bossen. Tot slot heb ik Utah tot mijn lievelingsstaat benoemd, iedere kilometer die ik daar reed, was geweldig. De kleuren, de rotsformaties, echt prachtig.

Emma bij Monument Valley
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!