Emma Burgers

Emma Ik ben sinds september 2018 werkzaam op de redactie van Tioga Tours, hier verdiep ik me in alle plaatsen die tijdens een werkdag voorbij komen. En dat varieert van klein naar groot, van Alaska tot Hawaii. Maar ik leer ook over de manieren van reizen, of belangrijke informatie voor onderweg. Hierdoor ontdek ik vrijwel iedere dag iets nieuws over een plek of reis en dat bezorgt me ontzettend veel plezier. Begin 2019 ben ik op wintersporttrip naar Edmonton en Jasper National Park geweest. In september staat het Zuidwesten op het programma. Ik ga dan 3 weken in mijn eentje met de auto rondtoeren.

Wat doe ik zoal?

We schrijven en redigeren blogs op de redactie en we werken aan informatieboekjes. We zorgen er ook voor dat de informatie en tips van klanten op de juiste plek komt. Tot slot beheren we de social media. Mijn favoriete kanaal bij Tioga Tours is Instagram, want het cliché is soms zo waar: een plaatje zegt meer dan duizend woorden.

Waar ben ik geweest?

Waar de meeste mensen beginnen met Zuidwest-Amerika, namen mijn ouders me mee naar West-Canada. En het werd een reis die ik nooit zal vergeten, waarbij we vier weken door British Columbia en de Rockies trokken. De ene waterval na de andere, azuurblauwe meren, én vooral de bijzondere dieren. Ik heb het voorrecht gehad om een paar keer een zwarte beer te spotten. Wat prachtig was, want ik had de halve vakantie lopen zeuren dat ik een beer wilde zien, maar toen ik hem zag was het toch wel een beetje spannend. (‘’Oh, hij kijkt mijn kant op, nou ik ga maar weer eens de camper in… ‘’) Op het water zag ik orka’s bij Vancouver Island én in de verte een bultrug. Het leverde een diep respect voor het land en de natuur op.

In een helicopter in Edmonton

Wintersporttrip Edmonton - Jasper National Park 2019

In februari vertrok ik samen met collega Ellen naar Canada voor de ultieme wintersportervaring. De eerste helft van de week bevonden we ons in Edmonton, een hele fijne stad met méér dan genoeg te beleven. Hier mochten we onder andere mee met een helicoptervlucht, wat echt te gek was. Het was -22°C en de hele stad en omgeving waren compleet ondergesneeuwd. Zo bijzonder om vanuit de lucht de huisjes, maar bijvoorbeeld ook dierensporen in de sneeuw te zien. Je moet hier ook echt in de wintermaanden naar het IJskastelen-festival in Hawrelak Park, een magische wereld! Even opwarmen? Maak dan een tripje naar het Royal Alberta Museum of de gigantische West Edmonton Mall.
Op de derde dag stapten we in bij de gezellige buschauffeur van de SundogShuttle, die ons naar Jasper National Park bracht. Hier hebben we o.a. een volle dag bij Ski Marmot Basin doorgebracht, een fantastisch wintersportgebied. Hier kun je kilometers skiën en snowboarden in de bergen, in de verse poedersneeuw. Een persoonlijk hoogtepunt vond ik de Maligne Canyon Icewalk, waarbij je over de bodem van de bevroren kloof loopt. Het contrast tussen het donkergroene woud, de dikke pakken sneeuw en ijsblauwe pegels in de kloof... Het is ontzettend mooi. Al met al was het één bijzondere, mooie trip die ik iedereen zou aanraden: ook als je een wintersportdummie bent!

IJskastelen fotograferen
Kom naar onze Reizigersbeurs in Zwolle.
Op zaterdag 23 maart of zondag 24 maart.
Kom zaterdag 15 juni naar onze Mini-Infodag in Zwolle.
Meer informatie