Femke Koopman

Femke Werken bij Tioga Tours betekent dat ik dagelijks bezig ben met mijn favoriete werelddeel! In 2005 ben ik voor het eerst in Amerika geweest en werd direct verliefd op het land. Na mijn studie heb ik vijf maanden rondgereisd door Amerika, met Vancouver als laatste bestemming. Mijn meest recente reis was in het voorjaar van 2018. Met mijn gezin (twee kids van 1 en 3 jaar) maakte ik een camperreis door Amerika én Canada. Ook met kleine kinderen heeft Noord-Amerika veel te bieden! Zelf houd ik van de wereldsteden New York, San Francisco en Vancouver, maar ook de nationale parken zoals Yellowstone en de Grand Canyon zijn prachtig. En wat denk je van paardrijden op adembenemende locaties of een unieke helikoptervlucht?

Bezochte gebieden

New York, Washington DC, Florida, West-Amerika, West Canada, Yellowstone

Favoriete steden

 1. New York
 2. Vancouver
 3. San Francisco

Favoriete parken

 1. Yellowstone
 2. Grand Canyon
 3. Everglades

Tips

 • Bezoek een concert of een sportwedstrijd in de iconische Madison Square Garden, New York.
 • Alle musea van het Smithsonian in Washington DC zijn gratis te bezoeken.
 • Rijd over de Route 41 dwars door de Everglades in Florida. Tijdens de rit kun je veel wildlife spotten zoals alligators, slangen, vogels en schildpadden.
 • Rijd over de Scenic Byway 12 van Bryce naar Capitol Reef. Iedere bocht heeft weer een ander fenomenaal uitzicht!
 • Rijd de prachtige Zion Mt. Carmel Highway dwars door Zion. Vooral de tunnels op de route zijn bijzonder om met een grote camper te doen.
 • Een mooie paardrijtocht bij zonsopgang in Arizona of Bryce.
 • Wandel of fiets door het prachtige stadspark Stanley Park in Vancouver. Er is een mooie route van 9 kilometer langs de dijk.
 • Pak de ferry in Vancouver naar Granville Island en bezoek hier de plaatselijke markt. Laat je op de markt verassen door alle kleuren en geuren van het eten en de specerijen.
 • Ga vroeg op pad voor een bezoek aan Moraine Lake in Banff National Park. De parkeerplaats is klein en snel vol.
 • Bezoek het Irma Hotel in het plaatsje Cody om terug in de tijd te gaan en de echte Wild West-sfeer te proeven. Je kan hier ook een hapje eten.
Paardrijden in Arizona, Femke

Tips reizen met kinderen

 • Koop een Deryan. Dit is een pop-uptentje waar een baby of peuter in kan slapen tijdens de reis. Een klein en makkelijk opvouwbaar tentje dat gemakkelijk in de koffer meegenomen kan worden.
 • Boek een rechtstreekse vlucht met een baby of peuter en neem als het even kan een eigen stoel voor hem of haar. Hierdoor heb je extra ruimte en kan de kleine gemakkelijker een dutje doen in de stoel. Ook een fly legs up (of wick air-vliegtuigbedje) is een uitvinding. Dit verlengt het zitgedeelte van de stoel, waardoor een bedje wordt gecreëerd en de kleine languit kan liggen.

New York

Er is heel veel gezegd en geschreven over de bekendste stad van de wereld. In New York is alles mogelijk. Ik vind het een hele bijzondere en energieke stad. Alle clichés zijn waar en je kunt je er elk jaargetijde goed vermaken: winkelen, een sportwedstrijd bezoeken van bijvoorbeel de NY Knicks (basketbal) of The Yankees (honkbal) of een museum bezoeken. Het Guggenheim, het Metropolitan Museum of Art (the Met) en het Museum of Modern Art (MoMA) zijn wereldberoemd!

Femke, NY

Florida

Twee keer heb ik een aantal weken door Florida gereisd met de auto. De temperaturen zijn heerlijk. Zeker als je in het voorseizoen gaat. De afstand tussen de plaatsen is minder groot, dus je zit relatief weinig in de auto. Een hoogtepunt was de Overseas Highway van Miami naar Key West. Deze trip van 3,5 uur voelt paradijselijk aan. Een echte aanrader! Net als Route 41 (Tamiami Trail) dwars door de Everglades.

West Amerika

In West-Amerika ben ik ondertussen drie keer geweest, waarvan twee keer met de camper en een keer met de auto. Beide ervaringen vond ik uniek. Twijfel je over een autoreis of camperreis? Ik vertel je graag over de voor- en nadelen. De welbekende Highway 1 is een van de hoogtepunten. Ook de vele nationale parken in dit gebied zijn bijzonder en afwisselend. Vooral de Grand Canyon en Yosemite moeten zeker niet worden overgeslagen. In het binnenland zijn de Zion Mt. Carmel Highway en de Scenic Byway 12 mijn favorieten. Een bezoek aan de Antelope Canyon mag ook niet ontbreken. Zelfs met een eenvoudige camera kan je erg mooie foto's maken in de kloof. Je leest het al: er is ontzettend veel te zien. Na drie keer ben ik nog niet uitgekeken!

Route 66

West-Canada

Wat West-Canada zo mooi maakt, is de prachtige natuur en de wilde dieren. Twee keer ben ik er nu geweest, de tweede keer in 2018 met mijn gezin in een camper. De Canadian Rockies zijn groots, met als hoogtepunt de Icefields Parkway dwars door de nationale parken Jasper en Banff. Bezoek ook het buurpark Kootenay! Hier hebben wij drie keer op verschillende momenten een beer gezien. Als je de tijd hebt, bezoek dan ook zeker Vancouver Island. Het eiland is erg afwisselend met een heel mooi groot zandstrand, Long Beach, gelegen bij de surfplaats Tofino. Victoria, de hoofdstad van British Columbia, is erg gemoedelijk. Het is erg leuk om met de watertaxi naar Fisherman's Wharf te varen. Er zit zelfs een camping in de stad.

Yellowstone

Yellowstone staat bij mij op nummer 1. Het park is zo groot en bijzonder dat je er minimaal drie dagen moet doorbrengen. Vooral de Lamar Valley is prachtig om doorheen te rijden. De vele bizons die hier grazen zijn adembenemend. De afwisseling van de wilde dieren en de geisers maakt dit park zo apart. Ga je naar Yellowstone? Ga dan meerdere dagen en overnacht op verschillende plekken, bijvoorbeeld de oost- en de westkant. Vooral het plaatsje Cody is bijzonder. Een echt Westernplaatsje waar je helemaal terug in de tijd gaat en een rodeo kunt bezoeken.

Kom naar onze Reizigersbeurs in Zwolle.
Op zaterdag 23 maart of zondag 24 maart.
Kom zaterdag 11 mei naar onze Mini-Infodag in Zwolle.
Meer informatie