Femke Koopman

Femke Werken bij Tioga Tours betekent dat ik dagelijks bezig ben met mijn favoriete werelddeel! In 2005 ben ik voor het eerst in Amerika geweest en werd direct verliefd op het land. Na mijn studie heb ik vijf maanden rondgereisd door Amerika en Vancouver. Noord-Amerika heeft ontzettend veel mogelijkheden. Wereldsteden als New York, San Francisco of Vancouver, prachtige nationale parken als de Grand Canyon of de Everglades. En wat denk je van paardrijden op adembenemende locaties of een unieke helikoptervlucht?

Bezochte gebieden

New York, Washington DC, Florida, West-Amerika, Vancouver

Favoriete steden

 1. New York
 2. Vancouver
 3. San Francisco

Favoriete parken

 1. Yosemite
 2. Grand Canyon
 3. Everglades

Tips

 • Bezoek een concert of een sportwedstrijd in het iconische Madison Square Garden, New York.
 • Alle musea in Washington DC zijn gratis te bezoeken.
 • Rijd over de route 41 dwars door de Everglades in Florida. Tijdens de rit kun je veel wildlife spotten zoals alligators, slangen, vogels en schildpadden
 • Rijd je over Highway 1? Overnacht dan in een boshut in de wonderschone natuur van de Big Sur, Californië
 • Een mooie paardrijtocht bij zonsopgang in Arizona.
 • Wandel of fiets door het prachtige stadspark Stanley Park in Vancouver. Er is een mooie route van 9 kilometer langs de dijk.
 • Pak de ferry in Vancouver naar Granville Island en bezoek hier de plaatselijke markt. Laat je op de markt verassen door alle kleuren en geuren van het eten en de specerijen.
 • In 2010 werden de Olympische Winterspelen o.a. in Whistler, Vancouver gehouden. Bezoek eens in Whistler de 'Peak to Peak 360 experience'. Dit is een gondel op adembenemende hoogte met prachtig uitzicht. Tijdens de tocht zijn er verschillende stops waar je goed kunt eten en drinken!
Paardrijden in Arizona, Femke

New York

Er is heel veel gezegd en geschreven over de bekendste stad van de wereld. In New York is alles mogelijk. Ik vind het een hele bijzondere en energieke stad. Alle cliches zijn waar! Voor iedereen is er iets te doen gedurende het hele jaar. Je kunt er fantastisch winkelen, een sportwedstrijd bezoeken van bijvoorbeeld NBA basketball de NY Knicks of een baseballwedstrijd van het wereldberoemde sportteam The Yankees. New York heeft veel te bieden op het gebied van cultuur en kunst. Wat dacht je van het Guggenheim of het Metropolitan museum of Art?

Femke, NY

Florida

In 2010 en 2013 heb ik aantal weken door Florida gereisd met de auto. De temperaturen zijn heerlijk. Zeker als je in het voorseizoen gaat. De afstanden tussen de plaatsen is minder groot, dat betekent dat je een mooie route kunt rijden. We begonnen in Orlando en toen via de kust naar Miami gereden. De route brengt je in 3,5 uur van Miami naar Key West en voelt paradijselijk aan. Een echte aanrader! Via Route 41 rijd je dwars door de Everglades.

West Amerika

Ik heb twee keer West-Amerika bezocht waarvan 1 keer met de camper en een keer met de auto. Beide ervaringen vond ik uniek. De welbekende route Highway one was een van de hoogtepunten. Wij zijn toen doorgereden tot San Diego. Een mooie stad met een heerlijk klimaat. Daarnaast hebben we ook een aantal nationale parken bezocht waaronder Yosemite, Joshua Tree en de Grand Canyon. In Seattle hebben wij vervolgens de trein gepakt richting Vancouver, British Columbia.

Route 66
NIEUW! Voordelige camperwegbrengspecial Road Bear maart/april 2019
Info & prijzen (op = op)
Boek nu al je hotelrondreis voor 2019 met korting
Vraag vrijblijvend een offerte aan en profiteer van 10% vroegboekkorting!
Boek nu al je camper voor 2019
Vroegboekkortingen tot 15%
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata