Irene Hummel

Irene In het land van de onbegrensde mogelijkheden begon mijn passie voor reizen. Ik werd verliefd op de rode rotsen van Monument Valley, de besneeuwde bergtoppen van de Rocky Mountains en de adembenemende Highway One tussen LA en San Francisco. Vanuit metropool New York reisde ik naar het zuiden van Florida. Ik stond op het strand van Sanibel Island waar ik haaientanden zocht, bewonderde de art deco in Miami en proefde van de key lime pie op The Keys. Maar ook het kleurrijke Yellowstone en de Icefields Parkway van Banff naar Jasper hebben voorgoed m'n hart gestolen.

Bezochte gebieden

Zuidwest-Amerika, Rocky Mountains, West-Canada, New York, Florida, The Keys

Favoriete steden

 1. San Francisco
 2. New York
 3. Miami

Favoriete parken

 1. Monument Valley
 2. Banff en Jasper NP
 3. Yellowstone NP

Tips:

 • Wandelen over de High Line in New York. Deze oude spoorlijn over een viaduct is omgetoverd tot een park/boulevard op 9 meter hoogte.
 • Proef de verrukkelijke key lime pie op The Keys.
 • En als je toch in de buurt bent: snorkelen op Key Largo.
 • In het Salvador Dali Museum in St Petersburg heb ik een half uur op een bankje zitten staren naar 'The Discovery of America by Christopher Columbus', een doek van 4x3 meter. In de schilderijen van Dali ontdek je telkens weer iets nieuws. Aanrader!
 • Bezoek de andere kant van NY, zoals het verrassende Queens of DUMBO. De wijk DUMBO aan de andere kant van de Brooklyn Bridge is sterk in opkomst. Het heeft grote aantrekkingskracht op creatievelingen en muzikanten. In de voormalige fabrieken en pakhuizen zitten hippe eettentjes en galerieën.
 • Haaientanden zoeken op Sanibel Island. Volgens mij mag je ze officieel niet meenemen, maar ik kon het niet laten. Ze prijken in een glazen potje op mijn kast ;)
 • Mijn all time favorite is Monument Valley. Alsof je een stapje terug doet in de tijd. Het westernlandschap blijft tot de verbeelding spreken. De rode rotsen zijn stille getuigen van het roerige verleden van Amerika.
Tip Tioga Tours

De filmdecors van Zuidwest-Amerika

In het land van groot, groter, grootst en epische landschappen die regelmatig dienst doen als achtergronddecor voor films voel ik me (opnieuw) als een vis in het water. Ik maak hetzelfde rondje als Bassie en Adriaan maakten tijdens hun ‘reis door Amerika’. Het voelt als thuiskomen in wereldstad San Francisco. Ik proef van de clam chowder bread bowl (bedankt Anthony Bourdain!), beklim steile hellingen, stap in de cable car en laat me per boot afvoeren naar gevangeniseiland Alcatraz. In spetterend Yosemite wil ik het liefst nóg langer blijven. Al is het alleen maar omdat je hier zo fantastisch kunt wandelen. De camper brengt me over de zoutvlakte van Death Valley naar kleurrijk Bryce en Zion. Ook hier had ik graag nog wat meer tijd doorgebracht. Mijn favoriet is filmdecor Monument Valley: vanaf de camping zitten we eerste rang voor een spectaculaire zonsondergang en -opkomst. Via de Grand Canyon (Thelma & Louise!) eindigt de rondreis in Las Vegas waar het asfalt onder onze voeten smelt.

NIEUW! Voordelige camperwegbrengspecials El Monte en Road Bear maart/april 2019
Info & prijzen (op = op)
Boek nu al je hotelrondreis voor 2019 met korting
Vraag vrijblijvend een offerte aan en profiteer van 10% vroegboekkorting!
Boek nu al je camper voor 2019
Vroegboekkortingen tot 15%
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata
{{javascripts}}