Janet Bovendeur

Janet in California Vanaf 2005 ben ik werkzaam bij Tioga Tours. De afgelopen jaren heb ik mij helemaal kunnen specialiseren in Amerika en Canada. Door de verschillende reizen die ik heb gemaakt en de kennis van het product ben ik goed in staat om een passend reisadvies te geven over deze prachtige landen. Elke dag is weer anders bij Tioga Tours. De uitdaging voor mij is om ervoor te zorgen dat elke klant de reis van zijn leven krijgt. We delen graag onze kennis en hopen op die manier voor iedereen een unieke reis samen te stellen. Ons team bestaat uit een enthousiaste groep mensen die allemaal één ding gemeen hebben: hun liefde voor Amerika en Canada.

Bezochte gebieden

West-Amerika, Rocky Mountains, Florida, Oost-Amerika, West-Canada, Oost-Canada, Deep South

Tioga Tours reisadviseurs

Favoriete steden

 1. New Orleans
 2. Québec City
 3. New York

Favoriete parken

 1. Yellowstone National Park
 2. Bryce Canyon National Park
 3. Cape Breton Highlands National Park

Tips

 • Ga mee met een Ghost Tour in Québec City.
 • Wandel naar de canyon in Yellowstone.
 • Maak een helikoptervlucht boven de Grand Canyon vroeg in de ochtend.
 • Breng een bezoek aan La Jolle bij San Diego, een prachtig strand om heerlijk te ontspannen.
 • Neem zeker een kijkje bij de Athabasca Fall aan de Icefields Parkway.
 • Bezoek Prince Edward Island, een oase van rust in een prachtig landschap.
 • Bezoek op zondag een kerk in een van de steden in de Deep South. Een enorm feest om zoiets bij te wonen!
Tioga Tours reisadviseurs

Mijn reizen

Inmiddels ben ik diverse malen naar Amerika en Canada geweest. In april 2018 ben ik naar de Deep South geweest en heb hier de steden New Orleans, Memphis en Nashville bezocht. Onderweg heb ik de indrukwekkende geschiedenis van de slavernij mogen zien. Het hele zuiden ademt muziek, eten en cultuur. Een prachtig gebied om doorheen te reizen! Een andere reis die ik heb gemaakt is een autoreis door de provincies Ontario en Québec in Oost-Canada. Hier heb je een mooie afwisseling tussen steden en natuur. Wij zijn begonnen in Montréal en via Québec City en Tadoussac naar Toronto gereisd. Naast mijn reizen naar West-Amerika en Oost-Canada heb ik ook gereisd door Nova Scotia, West-Canada, Oost-Amerika en Florida. Mijn favoriete manier van reizen is met de camper. Je hebt dan zoveel vrijheid en hebt alles bij de hand. Ook sta je vaak op campings midden in de natuur. Dat is in Amerika en Canada toch wel heel bijzonder!

Tioga Tours reisadviseurs

Mooiste herinnering

Een van de mooiste parken die ik tijdens mijn reizen bezocht heb, is Yellowstone National Park. Dit is het oudste nationale park van Amerika. Een prachtig park met uitgestrekte velden waar bizons grazen en geisers metershoog water de lucht in spuiten. Je ziet er ook allerlei gekleurde warmwaterbronnen en pruttelende modderpoelen. In Canada was ik erg gecharmeerd van Québec City, deze stad is Parijs in het klein. Mooie gebouwen, gezellige winkels en heerlijke adresjes om te eten.

Tioga Tours reisadviseurs

West Canada

Samen met m'n ouders maakte ik in september een rondreis van Vancouver naar Edmonton. Bijna 9 jaar geleden was ik hier voor het eerst en nu wilde ik dit prachtige gebied aan mijn ouders laten zien. We startten in Vancouver en namen de hop-on-hop-off bus, de ideale manier om de stad in korte tijd te ontdekken! Daarna gingen we met de auto op weg naar onze eindbestemming: Edmonton. We genoten onderweg van de prachtige natuur die West-Canada te bieden heeft. We bezochten de Othello Tunnels bij Hope en wandelden rond Emerald Lake. Banff, Jasper, Icefield Parkway en Kelwona waren indrukwekkend. De natuur, de mensen en het eten... voor mij was de reis een hernieuwde kennismaking met West Canada!

Tioga Tours reisadviseurs
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan