Judith Lore de Jong

Judith Na diverse routes voor mijn eigen vakanties te hebben uitgestippeld, mag ik nu reizen voor Tioga Tours samenstellen en publiceren. Sinds juni 2022 ben ik werkzaam als Product Manager nadat ik eerder 19 jaar in de reisbranche werkzaam ben geweest. De specialisaties Amerika en Canada zijn perfect. Ik ben al meerdere keren naar deze fantastische bestemmingen geweest, maar er valt nog zoveel te ontdekken!

Bezochte gebieden

Het gehele westelijke deel van Amerika met uitzondering van Washington en Oregon, alle staten langs de zuidelijke Golfkust, inclusief the Florida Keys en een cruise naar de Bahama's, Tennessee, New York, West-Canada, Nova Scotia, Prince Edward Island, New Brunswick, Ontario en Quebec.

Ketuwe Tent Rocks

Favoriete steden

  1. Vancouver
  2. New York
  3. Quebec
New York

Favoriete parken

  1. Yellowstone National Park (Wyoming)
  2. Bryce Canyon (Utah)
  3. Canyonlands (Utah)

Canyonlands

Tips:

  • Verken de omgeving per fiets. In korte tijd kun je heel veel zien en je komt vaak op plaatsen waar je anders niet zou komen. Het is altijd makkelijk even te stoppen voor een foto of om ergens heen te gaan. Een fiets kun je overal parkeren. Vaak zijn er georganiseerde tours, maar je kunt in veel plaatsen ook zelf een fiets huren en erop uitgaan.
  • Bezoek in New Orleans een voorstelling van jazzmuzikanten in Preservation Hall. Al zou het niet je favoriete muziekstijl zijn, het is zo bijzonder om in een kleinschalige setting deze gepassioneerde muzikanten te zien en horen spelen.
  • Als je in de zuidelijke staten verblijft, is het een must om in een sfeervolle plantagewoning te overnachten. Prachtige plekken waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan.
  • Naast alle grote, bekende parken en bezienswaardigheden hebben Amerika en Canada zoveel meer te bieden. Maak niet voor de hand liggende keuzes voor een reis naar deze bestemmingen. Waar je ook heen gaat, onderweg kom je altijd onverwachte pareltjes tegen.

Op de fiets in Florida

De perfecte vakantielanden

Nadat ik al heel wat van de wereld heb mogen zien, ben ik pas in 2009 voor een wat langer verblijf naar Amerika geweest. Al rondreizend werd ik verliefd op het land en deze manier van reizen. Voor mij bieden de reizen naar Amerika en Canada een perfecte combinatie van overweldigende natuur met meestal veel verschillende dieren, leuke steden, water in de vorm van de zee of grote meren en natuurlijk de weidsheid. Al rond toerend in een auto of camper word je steeds weer verrast door alles wat je tegenkomt.

Beren op de weg

Yellowstone

Wat een waanzinnig park is dit! Ik heb al best veel gezien tijdens mijn reizen, maar wat was ik onder de indruk van dit natuurgebied. De variatie op een relatief beperkte oppervlakte is prachtig. Steeds zie je weer iets anders en je camera maakt overuren! Je raakt niet snel uitgekeken en met heimwee vertrek je naar je volgende bestemming.

Yellowstone

Nova Scotia

De relaxte sfeer die hier hangt is heerlijk. De reis vanuit het verrassend leuke Halifax langs rotsachtige kusten, vele vuurtorens, vissersbootjes en de groene heuvels van Cape Breton laat zien dat dit deel van Canada prachtig is. Vanaf diverse plekken zijn er mogelijkheden walvissen te spotten. Het blijft bijzonder deze enorme dieren zo dichtbij te zien. Het verblijf in kleinschalige hotelletjes, guesthouses en B&B's zorgt voor nog meer sfeer in deze fijne provincie.

Lunenburg

New Mexico

Vanaf Denver zuidwaarts rijdend, heb je het idee in een ander land terecht te zijn gekomen. De Mexicaanse invloeden zijn overduideljk aanwezig. Santa Fe en Albuquerque Old Town zijn natuurlijk niet te missen in deze staat, maar ook Taos of de prachtige witte zandduinen van White Sands National Monument bij Las Cruces zijn zeer de moeite waard. Ik vind het een prachtig contrast met de knalblauwe lucht.

White Sands

Wensenlijstje

Oregon! Sinds de prachtige beelden in het programma Wie is de Mol in 2017 heb ik me voorgenomen hier een keer naar toe te gaan. Het liefst in combinatie met Washington, om nog wat meer variatie in de reis aan te brengen. Uitgestrekte zandstranden, zandduinen, regenwouden, een diepe rivierkloof, watervallen, vulkanen, maar ook de steden Portland en Seattle.

Verder zou ik heel graag nog eens naar Alaska willen. De natuur lijkt me er waanzinnig mooi en ongerept.

Echt een bucketlist dingetje: wintersport in de Amerikaanse Rockies en zelf van de poedersneeuw en de prachtige pistes genieten. Het liefst zou ik willen heli-skiën. Dat lijkt mij een ultieme ervaring!

Mijn bezoek aan Toronto was veel te kort vanwege de extreme hitte tijdens mijn reis. Hier zou ik nog eens naar terug willen. Tijdens mijn korte bezoek ben ik enthousiast geworden over de stad. De ligging aan het water geeft het voor mij iets speciaals en voldoende reden ooit terug te gaan en naast de stad ook de directe omgeving verder te ontdekken.

Toronto
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan