Leonie de Vries - Eikens

Leonie Ik ben sinds oktober 2007 werkzaam bij Tioga Tours. Het leuke van mijn werk vind ik natuurlijk de bestemmingen die wij aanbieden: Amerika en Canada. Daarnaast werk ik in een enthousiast team, waarin wij er samen naar streven om elke klant een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

Bezochte gebieden

West-Amerika, Rocky Mountains, Florida, West-Canada, New York City, Noordoost-Amerika, Oregon, Bahama's

New York Leonie

Favoriete steden

 1. New York
 2. San Francisco
 3. Vancouver

Favoriete parken

 1. Yellowstone National Park
 2. Banff National Park
 3. Yosemite National Park

Tips:

 • Bezoek in Florida het J.N. Ding Darling National Wildlife Refuge. Je ziet veel vogels en krokodillen langs de kant van de weg en in het water.
 • Ga naar het mammoetenopgravingsmuseum in Hot Springs, South Dakota.
 • Maak een rafttocht op de Snake-rivier in Grand Teton National Park, Wyoming.
 • Bezoek Peyto Lake in Banff National Park, een turkooizen meer. Vanaf boven heb je een prachtig uitzicht.
 • Wandel door Johnston Canyon in Banff National Park. Aan het einde kom je bij de watervallen. Je komt zo dichtbij dat het water op je spettert.
 • Drink een kopje koffie of thee tussen de New Yorkers in Argo Tea Café aan Columbus Avenue.
 • Stap in een sand buggy en verken tijdens een zinderende rit de zandduinen bij Florence in Oregon.
Peyto Lake

Eerste reizen

Mijn eerste reis ging naar Zuidwest-Amerika. Las Vegas en San Francisco zijn absolute aanraders: de sfeer en gezelligheid die deze steden uitademen zijn voor mij een reden om nog eens terug te gaan. Het mooiste nationale park vond ik Yosemite National Park. Niet alleen om zijn spectaculaire watervallen en metershoge bomen, maar ook om de beren die je er tegen kunt komen. Als je van wildlife houdt, dan moet je echt de Rocky Mountains in. Ik zag bizons en beren in Yellowstone en dikhoornschapen in Bighorn Canyon. Bezoek voor of na Yellowstone ook Grand Teton National Park; dit park met zijn indrukwekkende bergen, ligt direct ten zuiden van Yellowstone.

Grand Teton National Park

New York & New England

Ik kan iedereen New York aanraden als citytrip. Laat je in ‘The City that Never Sleeps’ rondrijden met paard en wagen in Central Park, bezoek een musical op Broadway en geniet van de drukte op Times Square. Een geweldige citytrip, maar ook te combineren met een autoreis of camperreis. Een prachtige periode om bijvoorbeeld New York en het noordoosten van Amerika te bezoeken is tijdens de Indian Summer, die zich in september/oktober van zijn mooiste kant laat zien. De overweldigende Niagara Falls en Adirondack Mountains, Green Mountains en White Mountains zijn een bezoek waard. De natuur leent zich erg goed voor activiteiten zoals hiken en kajakken. Vanuit Acadia National Park kun je de ruige kustlijn bekijken en genieten van wilde dieren zoals elanden. Zak via de kust af langs leuke, gezellige plaatsjes tot aan Cape Cod. Dit eiland ten zuiden van Boston heeft een ontspannen karakter en heeft mooie zandduinen en stranden. In Boston heb ik mijn reis door Noordoost-Amerika afgesloten: een niet al te grote stad met vriendelijke mensen, mooie historische gebouwen en kerken en een goed openbaar vervoerssysteem. Ben je meer een strandliefhebber? Ga dan naar Florida. De westkust van deze staat is werkelijk schitterend! Witte zandstranden, palmbomen en een goede sfeer maken Florida een geliefde vakantiebestemming. Vanuit Miami heb ik een cruise gemaakt naar de Bahama’s, deze idyllische eilandjes hebben een Caribisch tintje.

Florida

West-Canada

Als je van natuur houdt, is West-Canada overweldigend. De nationale parken Banff, Jasper, Yoho en Kootenay bieden zoveel diversiteit dat je daadwerkelijk je ogen uitkijkt. De Icefields Parkway is met het Columbia Icefield het hoogtepunt van deze weg, die je van Lake Louise naar Jasper leidt. Vancouver vond ik een leuke stad om een hele dag te verblijven. Loop ontspannen rond door Stanley Park, bezoek daar het Aquarium, bekijk de Steam Clock in Gastown en winkel op Robson Street.

Kootenay

Oregon

De staat Oregon is zo gevarieerd dat je je elke keer verbaast hoe mooi deze staat is. Van de watervallen in het noorden, het woestijngebied bij de Painted Hills, de lavavelden bij Bend, het Nationale Park Crater Lake en de mooie ruige kustlijn: Oregon heeft alles wat je zoekt!

Oregon
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!