Mirjam de Goede

reisadviseur Mirjam Wat is er nu mooier dan van je hobby je werk te maken? In mijn geval heb ik dit kunnen verwezenlijken bij Tioga Tours, waar ik sinds 2006 werkzaam ben. Voordat ik hier aan de slag ben gegaan, lag mijn interesse al bij deze twee overweldigende landen. Vooraf wil ik je graag waarschuwen: als je één van deze landen bezoekt, kun je niet meer terug, je raakt volledig verslaafd aan deze twee giganten! Mijn wens is dan ook dat ik elke staat van de USA en elke provincie van Canada leer kennen als mijn eigen achtertuin, zodat ik jou nog beter kan informeren en verrassen met leuke uitzonderlijke plaatsen en parken.

Bezochte gebieden

West-Amerika, Oost-Amerika, Rocky Mountains, West-Canada, Oost-Canada, Yukon & Alaska

Favoriete steden

 1. New York
 2. Memphis
 3. New Orleans
Dawson City Yukon

Favoriete parken

 1. Grand Canyon National Park
 2. Arches National Park
 3. Adirondack Mountains

Tips

 • Eet kreeft of krab in Plymouth (Massachusetts) of Kennebunkport (Maine).
 • Maak in Boston een Duck Tour, waarbij je stad vanaf het land en het water verkent. Bezoek ook het Museum of Science, een interactief museum dat leuk is voor kinderen.
 • Ga walvissen spotten vanaf Cape Cod.
 • Maak een tour door de Secret Canyon in plaats van de Antelope Canyon (Arizona).
 • Ga wild spotten in The Great Smoky Mountains, in Cades Cove. Deze prachtige vallei is het leefgebied van grote aantallen bevers, beren, herten, vossen & lynxen.
Cades Cove Smoky Mountains

Montana, Idaho, Wyoming & South Dakota

Wil je kennismaken met het ’echte’ Amerika? Dan is een bezoek aan de Rocky Mountains zeker de moeite waard. Ook voor mensen die houden van outdooractiviteiten en wildlife is dit een paradijs. Geniet van de bergen, meren, ranches, prairies en de ongedwongen sfeer. Indrukwekkend is de primitieve wildernis van Glacier National Park; de Going-to-the-Sun Road die dit park doorkruist, is adembenemend. Ook de ruigheid van Hells Canyon en Yellowstone National Park is spectaculair. De rit naar de zuidelijke parkingang van Yellowstone wordt gedomineerd door de hoge steile bergtoppen van Grand Teton. Yellowstone heeft eigenlijk alles: bergen, meren, bossen en de geisers niet te vergeten. Probeer in dit park maar eens geen bizon tegen te komen; ik wens je veel succes! Maak bij de westelijke parkingang een stop in Cody en/of Buffalo en ervaar de cowboy- en goudzoekersgeschiedenis. Het vlakke landschap van South Dakota wordt onderbroken door de bizarre formaties van de Badlands. De kleuren en de grillige vormen hebben een diepe indruk op mij gemaakt.

Yellowstone camperreis

Oost-Canada

Oost-Canada is een gebied dat mij het meest heeft verrast: wat een diversiteit en schoonheid! Idyllische eilandjes, ruige kusten, glooiende akkers, fantastische steden en prachtige ongerepte natuurparken, zoals het Algonquin Provincial Park dat je hiernaast op de foto kunt zien. Kortom: Oost-Canada biedt alle ingrediënten voor een topvakantie.

Oost-Canada camperreis

New England & New York

New England vond ik een fantastische mix van prachtige steden, mooie witte stranden, gezellige vissersplaatsen en ongerepte natuur. De White Mountains en The Adirondacks hebben me het meest verrast. De ruige spitse bergen van de White Mountains en de prachtige watervallen vond ik bijzonder om te zien. De grote meren in de Adirondacks gaven een extra dimensie aan de bergen. Acadia National Park voldeed aan al mijn verwachtingen; bosrijk, ruig en een bijzondere kustlijn. Cape Cod daarentegen is een lieflijk en idyllisch schiereiland en is goed per fiets te verkennen. De prachtige kapiteinshuizen staan mooi verdekt opgesteld in het duinlandschap. Vergeet niet vanaf Cape Cod de walvissen te spotten. Boston en New York zijn natuurlijk fantastische steden, waar ook een cultuurliefhebber zijn/haar hart kan ophalen.

Adirondack Mountains New England

The Deep South

Voor mensen die op zoek zijn naar de ziel van Amerika is de Deep South een echte aanrader! De onstuimige geschiedenis en prachtige antebellumarchitectuur, de muziek, de bevolking, het eten en de easy sfeer maken dit gebied uniek. De indrukwekkende steden, die allemaal hun eigen verhaal vertellen, zijn boeiend en toonaangevend voor het karakter van de huidige steden. Laat je onderdompelen in de muzikale wereld van de jazz, blues en country & western. Kom heerlijk op adem op een van de authentieke raderboten op de Mississippi en doe je te goed aan de voortreffelijke maaltijden uit de zuidelijke keuken. Wil je een keer het "andere" Amerika beleven? Dan is The Deep South een must go!

New Orleans Mirjam

Yukon

De Yukon is ruig, ongerept en uitgestrekt. Je kunt er kilometers rijden zonder ook maar iemand tegen te komen: er leven meer elanden, kariboes en beren dan mensen. Je bent in Yukon ondergeschikt aan de natuur en het “alleen op de wereld”-gevoel is onbeschrijflijk. Met een camper of auto treed je in de voetsporen van goudzoekers. Je bezoekt mijnstadjes met oude saloons en duikt in de cultuur en het erfgoed van de First Nations: de inheemse bevolking die vaak nog op traditionele wijze leeft. Ik geef je graag mijn tips voor een geslaagde reis naar Yukon!

Yukon, Dawson City

Alaska

Overweldigend, desolaat, uniek; superlatieven schieten te kort bij het beschrijven van deze bestemming. Het Remi-gevoel XXL; dat is wat je hier krijgt. Een bestemming waar je voelt en beleeft dat de mens ondergeschikt is aan de natuur. Grizzlyberen, permafrost, uitgestrekte toendra's, sledehondenraces en natuurlijk het noorderlicht! "Alaska is the end of the world, and if you want to start at the end of the world, you have to go to Alaska!
Een van mijn hoogtepunten in Alaska (en Yukon) is de Top of the World Highway. De naam is niet voor niets gekozen: een uitzonderlijke rit waarbij je over bergkammen rijdt met uitzicht over de omliggende bergen, heuvels en valleien. De Top of the World Highway is alleen geopend in de zomermaanden en is 79 mijl lang. Een groot gedeelte van deze weg is onverhard. De route geeft een spectaculair uitzicht op de Waaier van Alaska, en loopt van Dawson City in de Yukon naar Chicken in Alaska. Ook de Taylor Highway in Alaska vond ik indrukwekkend. De eerste 64 mijl zijn verhard, maar kan behoorlijk zijn beschadigd door vorst. Het wegdek varieert van goed tot slecht op het grindgedeelte, afhankelijk van het onderhoud. Houd er rekening mee dat de beschadigde gedeeltes in het wegdek niet altijd zijn gemarkeerd! De bermen zijn over het algemeen smal en kunnen zacht en onstabiel zijn. De Taylor Highway is een spectaculaire, smalle, bochtige, onverharde weg, met veel steile hellingen en een aantal haarspeldbochten. De weg van Jack Wade Junction naar Eagle is niet altijd aan te raden voor RV'ers.

Camperreis Alaska

Florida: Fun & Sun!

De staat Florida is in mijn beleving wel het meest geschikt voor elk type reiziger. Sportievelingen kunnen naar hartelust verschillende watersporten ondernemen, fietsen, mountainbiken, kanoën of kajakken. Sunseekers kunnen hun hart ophalen aan de prachtige witte zandstranden bij Naples, Fort Myers of op Sanibel Island. Natuurliefhebbers en vogelaars weten niet wat ze zien aan flora en fauna in The Everglades, op The Keys en de diverse wildlife refuges die Florida telt. Verleden, heden en toekomst vallen samen in het educatieve en interactieve Kennedy Space Center en Epcot en voor de adrenalinejunkies zijn de vele themaparken in Orlando een waar walhalla! Kortom: een staat voor jong en oud met een positieve, dynamische sfeer!

Rondreis Florida
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan