Natalie Mulder

Natalie Tioga Tours De eerste keer dat ik Amerika bezocht, in 1995, was ik direct gefascineerd door de immense natuur. Diepe kloven, hoge bergen, stortende watervallen: alles even groots. De Grand Canyon bij zonsondergang was minstens zo indrukwekkend als ik me had voorgesteld. Ook de vriendelijke, behulpzame Amerikanen vielen me op. Ik heb Amerika en Canada sindsdien meerdere keren bezocht en ik ben nog lang niet uitgekeken. De Deep South staat nog hoog op mijn wensenlijstje. Na een aantal jaren ervaring als Product Manager en reisbureau-eigenaar, werk ik sinds 2017 als Product Manager bij Tioga Tours. Wat me vooral aanspreekt is dat ik mij hier kan specialiseren in onze topbestemmingen: Amerika en Canada!

Bezochte gebieden

Zuidwest-Amerika, Rocky Mountains, Yellowstone, New England, Cape Cod, New York, Washington, Philadelphia en Florida & The Keys. Oost-Canada en wintersport in de Canadese Rocky Mountains.

Tip Tioga Tours

Favoriete steden

 1. New York
 2. San Francisco
 3. Philadelphia

Favoriete parken

 1. Yosemite National Park, Californië
 2. Yellowstone National Park, Wyoming
 3. Bryce Canyon National Park, Utah

Reistips Amerika

 • Maak een stopover in de verrassende stad Philadelphia. Een stad met veel historie, leuke terrassen en genoeg activiteiten voor een dag of 2. Een bijzondere excursie is een bezoek aan de verlaten gevangenis Eastern State Penintentiary.
 • Maak een fietstour op een van de eilanden voor de westkust van Florida. Ik vond vooral Sanibel Island tof!
 • Grand Teton National Park ligt in een schilderachtige omgeving. Raften kun je als de beste ten zuiden van Jackson Hole op de Snake River. Boek een uitdagende tocht met een 'Cookout' langs de oevers van de rivier.
 • Huur in Florida eens een cabrio! Het gaf mij extra vakantieplezier om in het zonnetje en met wapperende haren de Keys af te rijden naar Key West.
 • In New York en Washington zijn veel musea gratis te bezoeken, maar een bijdrage wordt wel op prijs gesteld. The Met (Metropolitan) in New York heeft één van de grootste kunstcollecties ter wereld. Vanaf het dakterras heb je spectaculair uitzicht over Central Park.
Tip Tioga Tours

Reistips Canada

 • Bezoek Jasper National Park in de winter, hier kennen ze nog échte winters met temperaturen tot zo'n -30 graden. Ga skiën door de poedersneeuw en maak een ijswandeling door de bevroren Maligne Canyon.
 • Ga een dagje op kanosafari in Algonquin Provincial Park en verken dit natuurgebied vanaf het water. Je ziet meer doordat een local de juiste plekjes weet te vinden. Er zijn meerdere kanoverhuurders te vinden langs Parkway 60.
 • Boek een boottocht langs de Thousand Islands in Oost-Canada, geniet van de tocht, de luxe huizen en schitterende omgeving.
Tip Tioga Tours

Yellowstone en de Rockies

Mijn laatste reis maakte ik door de Amerikaanse Rockies en naar Yellowstone National Park. Dit park is zo groot dat ik je aanraad hier meerdere dagen door te brengen. De Lamar Valley in het Noordoosten biedt een schitterend landschap; ik was er weg van! Deze weidse vallei wordt ook wel de Amerikaanse Serengeti genoemd. Hier is zoveel wildlife te spotten! De variëteit in dit park vond ik mooi, van geisers tot bergen en meren en je kunt er eindeloos wandelen. De Rocky Mountains is een ruige bergketen met meerdere, letterlijke en figuurlijke, hoogtepunten. Ik bezocht de schitterende meren in Rocky Mountain National Park en liep de mooie trails bij Emerald en Dream Lake. Ook de hooggelegen Trail Ridge Road is de moeite waard!

New England en Oost-Canada

New England, in Noordoost-Amerika, is niet alleen in de herfst een mooie bestemming, al vond ik de Indian Summer zo bijzonder mooi dat ik je die reisperiode zeker aan kan raden. Bezoek de Green Mountains in het pittoreske Vermont en aanschouw de markante ‘Covered Bridges’ over de vele watertjes. Maar ook in de White Mountains in New Hampshire is het mooi toeren en hiken. Oost-Canada heeft gevarieerde landschappen en attracties. Naast diverse natuurparken, zoals Algonquin, tref je hier de ruige Atlantische kust en diverse merengebieden. Zo kun je na een boottocht over Lake Ontario of door de Thousand Islands een bezoek brengen aan de bruisende stad Toronto. Je kunt Oost-Canada uitstekende combineren met Noordoost-Amerika. De vluchtduur en het tijdsverschil zijn alleszins redelijk, wat dit een fijne regio maakt voor een vakantie met het hele gezin.

Tip Tioga Tours

Florida Sun & Fun

Sunshine State Florida doet zijn naam eer aan! Ik heb deze staat meerdere keren bezocht en had eigenlijk altijd zonnig weer. Ideaal voor een bezoekje aan een van de pretparken bij Orlando, om rond te fietsen in Disney's droomstadje Celebrity en om te snorkelen bij de Florida Keys. Cape Canaveral vond ik een erg interessant uitstapje voor jong en oud en het stadje Saint Augustine met haar historische district met monumenten en musea is superleuk. De mooiste stranden vind je bij Clearwater Beach, Miami (South Beach), St.Pete en Sanibel Island (note 2023: de orkaanschade op Sanibel is nog zichtbaar, we raden aan Sanibel vanaf 2024 weer te bezoeken)

Tip Tioga Tours
16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan