Hot Springs National Park, Arkansas

Hot Springs National Park Arkansas In Hot Springs National Park liggen 47 warmwaterbronnen. In de zomer vullen toeristen hier massaal hun flessen om dit drinkbare water mee naar huis te nemen. Vanwege de temperatuur van het water, dat rond de 61 graden ligt, kun je helaas niet baden in de natuurlijke bronnen. Voor een middagje ontspanning kun je wel terecht in één van de spa’s in de stad Hot Springs, die rond de warmwaterbronnen is opgebouwd. Je kunt ook wandelen op de 41 kilometer aan wandelpaden van Hot Springs National Park, het museum in het oude Fordyce Bathhouse bezoeken of met de auto/camper de omliggende Ouachita Mountains of Hot Springs Mountain verkennen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

The Fordyce Bathhouse

Het vroegere Fordyce badhuis, met marmeren hallen, glas in lood, spiegels op de wanden en een keramische fontein, is omgetoverd tot een bezoekerscentrum en museum. Een leuke inleiding van je bezoek aan het Hot Springs National Park is de film over het park die in het bezoekerscentrum draait. Daarnaast kun je de expositie bezoeken of een rondleiding door het gebouw krijgen dat van 1915 tot 1982 in gebruik was als badhuis. Het museum is dagelijks geopend en bevindt zich in het centrum van Hot Springs aan de Central Avenue.

Hot Springs National Park Arkansas

Badhuizen en spa's

In het Buckstaff-badhuis kun je een traditioneel individueel bad nemen in het thermale water, zoals de mensen in Hot Springs dat vroeger ook deden. Wanneer je dit van plan bent is het slim om van tevoren te reserveren. Wil je liever naar een moderne spa? Dan kun je naar de Quapaw-baden en -spa, hier zijn verschillende zwembaden met warm bronwater. In het Hot Springs National Park is de Bathhouse Row te bewonderen, een verzameling van badhuizen, met bijbehorende gebouwen en tuinen.

Hot Springs National Park Arkansas

Watertoren

Vanaf de 65 meter hoge Hot Springs Mountain Tower heb je een prachtig uitzicht op de Ouachita Mountains. De toren staat op de top van Hot Springs Mountain en is te voet of met de auto bereikbaar.

Hot Springs National Park Arkansas

Wandelen

Het Hot Springs National Park heeft zo’n 41 kilometer aan wandelpaden die leiden langs rotsformaties, wilde bloemen en prachtige (berg)landschappen. De routes variëren van makkelijk tot moeilijk. Je kunt er ook voor kiezen om een begeleide tour door het park te maken. De gids vertelt het 4000 jaar oude verhaal over hoe regenwater is veranderd in warm bronwater en vertelt over het therapeutische gebruik van de baden. Deze wandeling start bij het Fordyce Bathhouse en loopt onder andere langs de Grand Promenade, een rustig wandelpad met uitzicht op de binnenstad van Hot Springs en Bathhouse Row. Tussen het wandelen door kun je uitrusten op één van de picknickplaatsen in het park.

Hot Springs National Park Arkansas

Magic Springs Theme & Water Park

Een kwartier rijden vanaf Hot Springs National Park ligt dit pretpark voor jong en oud. Er zijn stoere achtbanen en spetterende waterattracties. Voel hoe het is om te skydiven in SkyShark, zoef als een havik door de lucht in The Hawk of suis naar beneden op een van de vele waterglijbanen. Het pretpark is dagelijks geopend van juni tot en met half augustus. In de andere maanden is het park alleen 's weekends toegankelijk.

Hot Springs National Park Arkansas

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan