Big Sur, Californie

Big Sur, Californie Big Sur is een dunbevolkt gebied aan de Californische kust, op de plaats waar de Santa Lucia Mountains abrupt uit de Grote Oceaan lijken te verrijzen. Big Sur wordt geroemd vanwege de prachtige, rustige omgeving. Er is een verzameling van winkeltjes, restaurantjes, hotels en campings, maar allemaal op een kleinschalig niveau.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Bixby Creek Bridge: Bixby Creek Bridge De mooiste plekjes aan Highway 1 zijn gelukkig nog gewoon bereikbaar. In theorie kun je aan beide zijden van de brug komen. Maar omdat je een heel eind moet omrijden, is dat voor veel reizigers niet haalbaar. Een van de allermooiste plekken in Big Sur is de Bixby Creek Bridge. Deze brug schittert in vele brochures die Highway 1 promoten. Vanuit Carmel/Monterey rijd je er in twintig minuten naartoe. Onderweg kom je ook nog eens door Point Lobos Reserve en Garrapata State Park: allebei een feest om te bekijken. De mooiste plekken van Point Lobos liggen in het zuidelijke deel: China Cove en Gibson Beach. Je bereikt ze via de Bird Island Trail. Garrapata State Park strekt zich kilometers uit langs Highway 1. Diverse wandelpaden brengen je naar de kust.

Julia Pfeiffer Burns State Park: Julia Pfeiffer Burns State Park, Highway 1 Julia Pfeiffer Burns State Park is een van de meest fotogenieke punten aan de Pacific Coast Highway. De McWay Falls valt hier over een granieten klif in een idyllische baai. Je komt bij het uitkijkpunt via een korte wandeling over de Waterfall Overlook Trail. Het is helaas niet mogelijk (en zelfs strafbaar) om daadwerkelijk op het aanlokkelijke strand te komen! Je kunt het water wel van dichterbij zien via de Partington Cove Trail (1,6 km). Deze wandelroute start bij het groene hek aan Highway One. Het pad loopt af naar Partington Creek, waar het splitst. De zuidelijke route loopt door een historische tunnel naar een uitkijkpunt waar eens schepen aanmeerden. De noordelijke route voert naar een klein rotsstrand (zwemmen/pootjebaden is afgeraden vanwege de stevige stroming). Het Julia Pfeiffer Burns-staatspark ligt twintig kilometer ten zuiden van Pfeiffer Big Sur State Park.

Pfeiffer Big Sur State Park: Pfeiffer Big Sur State Park Waar de pieken van Pfeiffer Big Sur State Park boven de Big Sur River Gorge uittorenen, stroomt de Big Sur-rivier dit populaire park in. Je kunt wandelen langs de bedding van de rivier tussen bossen van redwoods, coniferen, eiken, wilgen, esdoorns, sycamores en cottonwoods. Je kunt een korte wandeling maken over een natuurpad, zwemmen in Big Sur-rivier of wandelen naar de zwemgaten in de rivierkloof. Een aanrader is de Buzzard's Roost Trail (4,8 km), waarbij je langs de rivier wandelt om vervolgens door een bos te wandelen tot je op een uitkijkpunt komt waar je wegkijkt over de oceaan. Er is in Pfeiffer Big Sure State Park een grote camping voor campers, maar hij zit vaak snel vol (en is redelijk prijzig).

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Infodag zat. 7 dec @ Zwolle
drie regio's, twee campers
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan