Fort Myers, Florida

Fort Myers, Florida Fort Myers kan beschouwd worden als het kloppende hart van Zuidwest-Florida. In het historische centrum proef je nog goed de Spaanse koloniale sfeer. De vakantieverblijven van Thomas Edison en Henry Ford zijn omgetoverd tot musea. Fort Myers Beach, dat direct ten zuiden van Fort Myers ligt, is populair vanwege zijn witte zandstranden en nachtleven. In de nabije omgeving liggen enkele mooie eilanden, zoals Sanibel Island en Captiva Island, die bekendstaan om de vele (zeldzame) schelpen die er aanspoelen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Edison and Ford Winter Estates

De uitvinders Thomas Edison (gloeilamp) en Henry Ford (lopende band) hebben een cruciale rol gespeeld in de technologische ontwikkeling van Amerika en de rest van de wereld. Beide heren trokken zich in de winter graag terug op hun landgoederen in Fort Myers, die tegenwoordig samen een museum vormen. Bezoek de botanische tuinen, neem een kijkje in het Edison Botanic Research Lab en spijker je kennis bij in het Edison Ford Museum, met allerlei uitvindingen en speciale tentoonstellingen. Er zijn thematours en het hele jaar worden er speciale evenementen georganiseerd.

Botanische Tuin Fort Myers

Southwest Florida Museum of History

Het Southwest Florida Museum, gevestigd in een voormalig treinstation, geeft je een goed beeld van de geschiedenis van Zuidwest-Florida aan de hand van tentoonstellingen over de indianenstammen die er leefden, de komst van Spaanse ontdekkingsreizigers, de vroegste 'moderne' bewoners en het historische fort uit 1850. Van januari tot en met april organiseert het museum elke woensdag- en zaterdagochtend een wandeltocht door het centrum van Fort Myers.

Museum bezoeken Fort Myers

Kunst

Elke eerste vrijdag van de maand vindt er in het Historic River District de Fort Myers Art Walk plaats. Dit avondevenement bestaat uit een ‘kunstwandeling’ langs galerieën, liveoptredens en kunstdemonstraties. Bezoek ook zeker de kunstkolonie Matlacha, gelegen op Pine Island, en laat je verrassen door felgekleurde ‘funky’ galerieën en uniek handwerk. Sluit je avond af bij de mooie pier.

Fort Myers

Festivals

In Fort Myers worden regelmatig festivals en evenementen georganiseerd. Zo vindt er in januari/begin februari ter ere van Thomas Edison het Edison Festival of Light plaats, met als hoogtepunt een nachtelijke lichtparade. Een van de bekendste evenementen is het American Sand Sculpting Championship & Beach Festival (november). Het zand van Fort Myers Beach is volgens veel zandkunstenaars het beste zand om zandsculpturen mee te maken. Bekijk professionals aan het werk, volg een workshop of doe mee aan de amateurcompetitie.

Fort Myers Beach Festival

Lee County Manatee Park

Manatees (lamantijnen) zoeken in de winter het warme water van dit park op. De beste periode om de dieren te zien is tussen november en maart, wanneer de watertemperatuur in de Golf van Mexico daalt. Het park heeft ook een vlindertuin. Lee County Manatee Park ligt op circa een kwartier rijden van het centrum van Fort Myers.

Manatee Florida

Omgeving

Sanibel Island

Voor de kust van Fort Myers Beach ligt het onbewoonde Sanibel Island, dat bereikbaar is per auto/camper. Het eiland is beroemd door haar mooie natuur, die onder andere goed behouden wordt in het J.N. 'Ding' Darling National Wildlife Refuge. Het reservaat staat bekend om de vele geïmmigreerde vogelsoorten en heeft bovendien het grootste onontwikkelde mangrove-gebied in de VS. Daarnaast trekken de witte stranden van het eiland, die bezaaid liggen met schelpen, veel toeristen. De gebukte houding van de vele schelpzoekers wordt zelfs door de inwoners aangeduid als de 'Sanibel Stoop'. Meer informatie over schelpen en andere weekdieren vind je in het Bailey-Matthews Shell Museum.

Sanibel Island

Vervoer

LeeTran verzorgt het openbaar vervoer in Lee County, met achttien verschillende busroutes in Fort Myers en de omliggende regio.

Feiten

Staat Florida
County Lee
Oppervlakte 105 km²
Hoogte 3 meter
Inwoners 62.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Het gebied waar Fort Myers zich bevindt kent een subtropisch klimaat, waardoor er over het algemeen warme, vochtige zomers en milde winters heersen. In de zomer stijgt het kwik tot de 30 graden Celsius en valt er veel regen. In de wintermaanden worden aangename temperaturen bereikt rond de 20 graden en valt er slechts sporadisch regen. Deze aangename winterse omstandigheden hebben er dan ook voor gezorgd dat veel mensen Fort Myers als overwinteringsplaats kiezen.

Geschiedenis

Fort Myers werd in 1850 oorspronkelijk gebouwd als een fort om de weinige kolonisten te beschermen tegen vijandelijke Seminole-indianen. Het is vernoemd naar kolonel Abraham C. Myers, de schoonzoon van de stichter en commandant van het fort. Nadat een jarenlange oorlog tegen de Seminole ten einde was gekomen en de indianen in 1858 gedwongen het gebied verlieten, bleef het fort eenzaam achter. Het duurde echter niet lang voordat het wederom bezet werd: in 1863 diende het als een belangrijke legerplaats voor Unie-soldaten tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. In 1865 probeerde een klein groepje Confederatie-soldaten het fort te veroveren, maar de Battle of Fort Myers liep voor deze Confederates op een mislukking uit. Na de Burgeroorlog werd het fort weer verlaten.

Hoewel het tot 1882 duurde voordat het stadje zich begon te ontwikkelen, nam het aantal bewoners snel toe en in 1885 was het de tweede grootste stad aan de westkust van Florida ten zuiden van Cedar Key. Fort Myers werd aanvankelijk bekend als resortbestemming voor toeristen in de winter. Na de bouw van de Tamiami Trail Bridge over de Caloosahatchee-rivier in 1924 werd de stad echter ook steeds populairder als vaste woonplaats en groeide het inwonersaantal explosief.

Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!