College Park, Georgia

College Park, Georgia Deze stad met zijn totale oppervlakte van zo’n 25 vierkante kilometer is in tweeën gedeeld: Clayton County en Fulton County. In 1890 heette College Park nog Manchester. In 1896 werd het plaatsje omgedoopt tot College Park. Het dankt haar naam aan het feit dat het plaatsje ooit de thuisbasis was van de voormalige Georgia Military Academy en het Cox College: een privéschool voor vrouwen. College Park is bovendien de geboorteplaats van een van de professionele American Football spelers van Dallas Cowboys: Pacman Jones.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Wolf Creek Amphitheater

Tijdens de warme zomermaanden kun je in het openluchttheater genieten van muziek en entertainment. Van soul en blues tot hip hop avonden; de diversiteit van artiesten die het podium betreden is groot. Er zijn vaste zitplaatsen, maar je kunt ook je eigen spullen meenemen en in het gras gaan zitten. Bij Wolf Creek Amphitheater is volop parkeerruimte. Vanaf het parkeerterrein rijdt een pendelbus.

Sportcentra

College Park telt drie sport- en recreatiecentra die vernoemd zijn naar prominente inwoners van het plaatsje: Wayman en Bessie Brady en Hugh C. Conley. Tijdens de opening in 1956 waren de centra strikt gescheiden qua rassen: blanken maakten gebruik van het Conley Center, terwijl Afrikaans-Amerikanen alleen toegang hadden tot The Brady Center. The Brady Center heeft een van de beste basketbalprogramma’s van Georgia. Voor wie graag een balletje wil slaan is er het College Park Municipal Golf Course.

Parken

College Park telt in totaal vier parken: Barrett Park langs Rugby Avenue, Brenningham Park rond the Brady Center, Jameston Park en het Richard D. Zupp Park.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan