Spring Valley, Illinois

Spring Valley Spring Valley, een klein stadje langs de Illinois-rivier, werd in 1884 gesticht als typisch mijnstadje. Tegenwoordig is Spring Valley een rustig plattelandsstadje met een hechte gemeenschap. In Spring Valley zijn zeven stadsparken.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Starved Rock State Park

Vlak bij Spring Valley vind je het grote Starved Rock State Park, dat bestaat uit bijna tien vierkante kilometer aan natuurgebied. Er is in totaal 21 kilometer aan verschillende wandelpaden uitgezet. Het park telt achttien kloven (canyons) en diverse watervallen. Je hebt verschillende mooie uitkijkpunten, waaronder de Lover's Leap Overlook, Eagle Cliff Overlook en de Beehive Overlook. Voorbeelden van mogelijke activiteiten in het park zijn bootvaren, vissen, paardrijden en kamperen: het park beschikt namelijk over meer dan honderd campings.

Spring Valley

Feiten

Staat Illinois
County Bureau
Oppervlakte 10 km²
Hoogte 180 meter
Inwoners 6.000
Tijdzone Central Time Zone (tijdverschil met Nederland: 7 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

De zomers in Spring Valley zijn warm en vochtig met gemiddelde temparuren rond de 24 graden. De gemiddelde maximumtemperaturen kunnen echter oplopen tot wel 30 graden. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur vlak onder het vriespunt en valt er redelijk veel sneeuw.

Geschiedenis

Rond de jaren 1880 vatten Henry J. Miller en zijn schoonzoon Charles J. Devlin het plan op om bij de grote steenkolenvelden in het Noorden van Illinois een stad te stichten, van waaruit de gewonnen steenkool gemakkelijk verhandeld kon worden. De heren kochten een groot stuk land op de heuvels van Spring Creek en begonnen in 1884 met de bouw van het stadje Spring Valley, dat zijn naam ontleent aan zijn ligging in de vallei van Spring Creek. Er werden twee organisaties opgericht om de aanleg van de stad te kunnen financieren.   Er werd al snel begonnen met de indeling van de stad, waarbij genoeg ruimte werd vrijgehouden voor de constructie van grote gebouwen, zoals kerken en scholen. St. Paul Street zou een van de breedste straten van de Verenigde Staten worden. Spring Valley groeide razendsnel en kreeg zelfs als bijnaam ‘Magic City’. In 1886 werd het geïncorporeerd als stad en twee jaar later was er al een spoorverbinding met DeKalb gerealiseerd, waren verschillende steenkoolmijnen ontgonnen en telde de bevolking meer dan 3.000 hoofden. Ook telde het stadje al twee schoolgebouwen en een bibliotheek. Het mijnstadje trok arbeiders vanuit alle windhoeken, waardoor de bevolking bestond uit tientallen verschillende nationaliteiten.   De gouden tijden duurden tot eind 1927, toen een groot kolenveld in Zuid-Illionois gevonden werd en de mijn van Spring Valley noodgedwongen gesloten werd. Sindsdien is Spring Valley een rustig plattelandsstadje met een hechte gemeenschap.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan