Boston, New York

Boston New York Dit is niet de grote stad Boston in Massachusetts, maar zijn kleinere broertje in de staat New York. Boston, NY behoort tot de Southtowns, zoals de zuidelijke steden van Erie County genoemd worden. Vlakbij ligt het Chestnut Ridge Park. Het is vernoemd naar de hazelnootbomen die er staan, maar de echte bezienswaardigheid is de Eternal Flame Falls. Onderaan deze waterval bevindt zich een grot, waar natuurlijk gas uit de aarde ontsnapt. Als je er een lucifer aansteekt, ontstaat er een kleine vlam. Ook leuk: binnen een half uur rijden zit je aan het strand bij Lake Erie.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Boston Forest County Park

In dit natuurgebied mag de natuur haar gang gaan en wisselen weilanden en bosgebied elkaar af. Het terrein van drie vierkante kilometer is ideaal voor een wandeling door de natuur.

Chestnut Ridge Park (Orchard Park)

Op ongeveer 20 minuten afstand van Boston ligt Chestnut Ridge Park, een natuurgebied van 5 km², dat vernoemd is naar de hazelnootbomen die op de hellingen groeien. In het gebied zijn verschillende wandelroutes aangelegd. Bezoek ook de Eternal Flame Falls, in het zuiden van het park. Bij deze kleine waterval, met onderaan een grot, ontsnapt natuurlijk gas uit de aarde. Dit gas kan met behulp van bijvoorbeeld een lucifer worden aangestoken, waardoor een kleine vlam ontstaat.

Hawk Creek Wildlife Center

Op een half uur rijden ligt het Hawk Creek Wildlife Center. Hier worden gewonde dieren opgevangen, die in de natuur niet meer kunnen overleven. Doel van het centrum is rehabilitatie van de dieren. Dit lukt echter niet altijd, waardoor het centrum ongeveer 80 vaste bewoners telt. Het Hawk Creek Wildlife Center vangt niet alleen diverse vogels op, maar ook reptielen en zoogdieren, zoals wilde katten, vossen en paarden. Het centrum is slechts enkele keren per jaar geopend.

Millard Fillmore House

In het stadje Aurora, op 30 minuten rijden, ligt het Millard Fillmore House, het voormalige woonhuis van Millard Fillmore, de dertiende president van Amerika. Het huis stamt uit 1825 en is door de Aurora Historical Society teruggebracht in de oorspronkelijke staat. Het huis is ingericht met meubels en accessoires uit het begin van de negentiende eeuw, waardoor je als bezoeker een goed beeld krijgt van het leven in die tijd.

Feiten

Staat New York
County Erie
Oppervlakte 93 km²
Hoogte 282 meter
Inwoners 8.000
Tijdzone Eastern Standard Time (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan