Portland, New York

lake erie portland new york Portland, een klein stadje in de mooie omgeving van Chautauqua. Er zijn veel activiteiten en sporten te doen in de buitenlucht, maar ook de innerlijke mens komt aan bod bij de spirituele reizen die te maken zijn in verrassend Portland!

Bezienswaardigheden & activiteiten

Lake Erie Wine Trail

Dit is een wandelpad van ongeveer 32 kilometer en loopt door mooie wijngaarden en langs het prachtige Lake Erie. De wijngaarden organiseren ook veel activiteiten het jaar door.

Portland New York

Chautauqua Belle, U.S. Steam Lines

Altijd al eens op een stoomboot willen varen? Het kan op het Chautauqua Lake! Dit stoomschip neemt je 100 jaar terug in de tijd en vertelt de geschiedenis van het stoomschip en van Chautauqua Lake voor de opbouw van het land.

Portland New York

Chautauqua Institution

Dit instituut is gevestigd aan het Chautauqua Lake en organiseert vooral in de zomermaanden ontzettend veel activiteiten met betrekking tot kunst, religie, spiritualiteit, educatie en recreatie. Een greep uit deze activiteiten: lezingen, theater, sporten, lunches, workshops, concerten, cursussen en nog veel meer!

Holiday Valley Resort

In dit vakantieoord is elk seizoen wat te doen! In de zomer is het ideaal om hier te golfen op de prachtige 18 holes golfbaan in de mooie natuur. Skiën en snowboarden zijn dé activiteiten in de winter in deze plaats. Er zijn langlaufgebieden, 53 pistes en 12 skiliften, een sneeuwmachine voor als het wat minder sneeuwt en mooie lodges om ’s nachts te verblijven. Het is ook mogelijk om hier heerlijke massages en andere spabehandelingen te krijgen.

Lucy Desi Museum

Een museum over Lucille Ball en haar echtgenoot Desi Arnaz. Lucy is een beroemde actrice in de USA, is maar liefst 13 keer genomineerd voor de Emmy Award en heeft deze vier keer gewonnen. Zij speelde samen met haar echtgenoot, die ook acteur was, in de populaire televisie show I love Lucy.

Roger Tory Peterson Institute of Natural History

Er zijn tentoonstellingen over natuur, kunst en fotografie; maar ook een bibliotheek over de geschiedenis van de natuur(wetenschappen). Voor wie liever buiten is, is er voor ongeveer 40 kilometer aan wandelpaden, langs prachtige plaatsen om vogels te spotten en langs de vlindertuin.

Feiten

Staat New York
County Chautauqua
Oppervlakte 88,8 km², waarvan 88,7 km² land en 0,1 km² water
Hoogte 239 meter
Inwoners 5.502
Tijdzone Eastern Time (tijdsverschil met Nederland: 6 uur vroeger).

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

Door de nabijheid van het Lake Erie is er in de winter veel sneeuw in Portland en de omliggende regio. Dit komt doordat koude wind over het warmere water van het meer waait, waardoor er damp en kleine waterdruppels loskomen, die vervolgens bevriezen. Dit wordt de sneeuw die vervolgens op het land voor grote sneeuwstormen kan zorgen.

Geschiedenis

In 1813 is de Town of Portland officieel geregistreerd, maar al in 1804 waren de eerste kolonisten in het stadje. Het heette toen Town of Chautauqua, hoe de hele regio nu heet. In 1829 werd door onenigheid tussen verschillende delen in Portland een deel van de plaats afgestaan en werd dat een nieuwe plaats: Westfield.

Economie

De economie van Portland en de omgeving rond het Erie Lake draait voornamelijk op toeristen, die voor de verschillende (water)sporten naar het gebied komen. Maar ook visserij en landbouw zijn belangrijk, wat beide ook mogelijk is door het Erie Lake ten noorden van Portland.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan