Palo Duro Canyon State Park, Texas

Palo Duro Canyon Texas De Palo Duro Canyon is met een lengte van 193 kilometer de op één na grootste kloof van de Verenigde Staten. De kloof doorklieft de Panhandle in de Amerikaanse staat Texas. Een van de beste plekken om de canyon te bewonderen is vanuit Palo Duro Canyon State Park. Je verkent de kloof te voet of per mountainbike over een van de vele paden of vanuit je auto of camper. Geniet van de grotten en hoodoos (dunne rotspilaren) in de mooiste kleurschakeringen. De Palo Duro Canyon is 32 kilometer breed en zo'n 245 meter diep.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Bezoekerscentrum

Begin je bezoek aan Palo Duro Canyon State Park bij het bezoekerscentrum aan de kloofrand. Je kunt hier terecht voor meer informatie over activiteiten in het park, zoals wandelroutes en (in de zomer) outdoor musicals! Palo Duro Canyon State Park is dagelijks geopend. Er geldt een kleine entreeprijs van ongeveer $5 per volwassene, kinderen tot 12 jaar krijgen gratis entree.

Palo Duro Canyon Texas

Wandelen

In Palo Duro Canyon State Park is 48 kilometer aan paden aangelegd voor wandelaars, mountainbikers en ruiters. Een van de mooiste wandelroutes is de Lighthouse Trail (4,4 km one-way) naar de rotsformatie The Lighthouse, die symbool staat voor dit staatspark. Trek ongeveer twee uur uit voor de rondwandeling! Wil je meer uitdaging, volg dan de CCC Trail (2,3 km one-way), waarbij je via vier historische bruggen afdaalt naar de bodem van de Palo Duro Canyon. De uitdagende tocht kost je ruim 1,5 uur. Een beter toegankelijke wandelroute is de Rylander Fortress Cliff Trail (6 km retour) langs de kloofrand. Je komt langs diverse mooie uitkijkpunten. Tijdens de wandeling van ongeveer drie uur hoef je weinig te klimmen en te dalen. Vraag bij het bezoekerscentrum om meer informatie over de wandelroutes. Neem altijd voldoende water mee.

Palo Duro Canyon Texas

Paardrijden

Saddle up! Gooi je wandelschoenen aan de kant en klim in het zadel. Hoe kun je de Panhandle van Texas nou beter verkennen van te paard? Je kunt bij Old West Stables mee voor een begeleide paardrijtocht van een uur naar de Timber Creek Canyon.

Klimaat

Bovenstaande klimaatgegevens zijn historische gemiddelden voor de plek op de kaart. Het weer is onvoorspelbaar, deze gegevens dienen dan ook puur als indicatie.

9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan