Ashcroft, British Columbia

Hat Creek Ranch Ashcroft Dit kleine plaatsje, gelegen in de Canadese provincie British Columbia, werd in de jaren zestig van de negentiende eeuw gesticht voor en door goudzoekers. Aan de hand van verschillende bezienswaardigheden kun je kennismaken met de geschiedenis van Ashcroft en haar omgeving. Je kunt ranches bezoeken, een wandeltocht door Ashcroft maken, races bijwonen of een bezoek brengen aan Barnes Lake, dat zowel ’s zomers als ’s winters veel recreatiemogelijkheden biedt.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Stadswandeling

Bemachtig een brochure bij het Ashcroft Museum, het bezoekerskantoor of een lokale winkel en maak tijdens een wandeling door Ashcroft kennis met verschillende bouwstijlen, memorabele inwoners en historische locaties. In de zomermaanden kun je bovendien deelnemen aan een Artwalk, waarbij je lokale kunstwerken kunt bezichtigen.

Barnes Lake

Vijftien minuten van het centrum van Ashcroft ligt Barnes Lake, dat erg geliefd is onder vissers. Daarnaast is het meer geschikt om te kanoën en te varen. In de winter is het een populaire locatie voor autoraces op ijs.

Heritage Place Park

Het Heritage Place Park werd in 2000 aangelegd als een onderdeel van het Ashcroft's Millennium Project. In dit park kun je een wandeling door de tijd maken of ‘s zomers genieten van diverse muziekevenementen. Ook is er een speciaal deel in het park gewijd aan Ashcrofts Japanse zusterstad Bifuka.

Eagle Motorplex Racetrack

Naast de snelweg ligt de racebaan. Hier worden jaarlijks verschillende soorten races gehouden, zoals motorraces, nachtelijke dragraces en old time dragraces.

Elephant Hill Provincial Park

Elephant Hill ligt op tien minuten rijden van Ashcroft. Het park beschermt de droogste gebieden van de provincie. Je vindt er droge graslanden met bijzondere wilde dieren, waaronder ratelslangen en coyotes. Vanaf Elephant Hill heb je een panoramisch uitzicht over Cache Creek, Ashcroft en de vallei van de Bonaparte-rivier.

Historic Hat Creek Ranch

Op dertig minuten rijden van Ashcroft ligt de Historic Hat Creek Ranch. De ranch is geopend van mei tot en met oktober. Je komt er meer te weten over het leven van goudzoekers in de jaren 1800 en over de cultuur van de indianen die het gebied al veel langer bewonen.

Hat Creek Ranch Ashcroft

Feiten

Provincie British Columbia
Regio Thompson Country-South Cariboo
Oppervlakte 52 km²
Hoogte 335 meter
Inwoners 1.600
Tijdzone Pacific Standard Time (tijdverschil met Nederland:  9 uur vroeger)
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Reis de wereld rond in één dag! Presentaties en informatie over de mooiste bestemmingen. Kom gratis beleven op 27 november
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!