Qualicum, British Columbia

Qualicum, British Columbia De plaats Qualicum ligt vlak bij Parksville op Vancouver Island. Samen worden ze ook wel gerekend tot Oceanside. Je kunt je bezoek beginnen bij het Visitor Center aan West Island Highway om te ontdekken wat er zoal te beleven is in de regio. In de omgeving kun je zeekajakken, zeilen, duiken en vissen. Op de paden rond het strand kun je fietsen en wandelen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Qualicum Beach Museum

In Qualicum kun je het Qualicum Beach Museum bezoeken. De geschiedenis staat centraal en wordt weergegeven door middel van voorwerpen en collecties uit verschillende periodes. Bovendien is het museum in bezit van een fossielenverzameling. Om werk van lokale kunstenaars te zien ga je naar de Old School House Art. Een andere bezienswaardigheid is het Vancouver Island Paleontology Museum. Hier word je meegenomen naar het prehistorische verleden van Vancouver Island. De fossielenverzameling bestaat uit fossielen van over de hele wereld, met als grootste trots Rambling Rosie, de overblijfselen van een 70.000 jaar oude walrus. Rosie is in 1979 tien kilometer ten noorden van Qualicum Beach gevonden.

Qualicum Beach

Power House Museum

In het Power House Museum draait alles om kracht. Je kunt je eigen kracht testen op een Power Cycle. Ook onderwerpen als de E&N Railway, bosbouw, hydro-energie en de geschiedenis van de Europese kolonisten staan centraal.

Power House Museum

Milner Gardens and Woodland

28 hectare natuur op een steile kaap aan de Strait of Georgia. Rodondendrons en andere inheemse bloemen en planten staan langs de aangelegde wandelpaden. Geniet er van een traditionele Engelse thee en ontdek het landgoed waar Queen Elizabeth ooit verbleef.

Milner Gardens and Woodland
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!