Lower Pines Campground Yosemite Valley, Californië

Algemeen

Camping bewerken

Adres:
Lower Pines Campground
Southside Drive
Yosemite Valley California 95389
Verenigde Staten

GPS-locatie:
37.7394419, -119.5664199

Telefoonnummer:
+1-800-436-7275 (vanuit Europa: 00-1-880-436-7275)

Website:
Bezoek

Aanvullende informatie:

In de Valley, nabij Half Dome Village en de andere Pines Campgrounds. Volg de borden.


Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Omschrijving

Lower Pines Campground is een schitterende natuurcamping, die geliefd is bij Yosemite-bezoekers vanwege de centrale ligging in Yosemite Valley. De openingsdata zijn afhankelijk van het weer. Doorgaans is Lower Pines geopend van april tot en met oktober.

Reserveren is noodzakelijk! Dit moet op de 15e van de maand, voor overnachtingen vier tot vijf maanden later. Je doet dit via www.recreation.gov. Hoe dat werkt, lees je in onze blog over campings reserveren in Yosemite.

Alternatieven vind je buiten het park aan de west- en zuidingang.

Faciliteiten

Camping bewerken
  • Geen hook-up plaatsen
  • Tenten toegestaan
  • Vuilwater dumpen
  • Water bijvullen

Overige faciliteiten

  • Geen douches op de camping, wel in Half Dome Village (voorheen Curry Village, in Yosemite Valley) en het Housekeeping Camp
  • Er zijn wel toiletten en wastafels met koud water

Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Reviews (37)

Schrijf een review
Gemiddelde waardering:
/ 37
Kosten per nacht: $ 35 (7)
Gemiddelde kosten per nacht, tot 1 jaar geleden
Bezocht op 04-08-2022 door

Mooie camping (zonder voorzieningen) midden in Yosemite Valley. Gelegen aan de Merced rivier. Hele mooie ruime plekken. Shuttle bus stopt voor de camping.

Kosten per nacht: $35

Bezocht op 02-08-2022 door

Camping viel wat tegen. Vooraf de hype om te boeken was bijzonder om mee te maken. We hadden voor 2 nachten geboekt maar uiteindelijk 1 nacht geweest. Camping stond sowieso niet vol wat ons verbaasde en er was veel geluidsoverlast. Grote groepen jongeren die tot diep in de nacht lawaai maakten, huilende baby's en ook hier uiteindelijk om 7u weer de vrachtwagen die de containers komt legen. Helaas geen programma van rangers oid

Kosten per nacht: $35

Bezocht op 20-06-2022 door

Camping ligt mooi in het NP, op loopafstand van een paar mooie wandelingen/highlights. Reserveren is een uitdaging. Voordeel is dat je automatisch een permit hebt om het park met een voertuig (RV) in te gaan. Weinig voorzieningen, geen douches of hook up. Wel toiletten, die netjes waren. Elke avond controle door rangers of je geen eten of andere zaken voor het grijpen hebt liggen voor de beren. Schaduwrijke plaatsen.

Kosten per nacht: $36

Bezocht op 08-06-2022 door

Zeer goede uitval om Yosemite te bezoeken. Wel een uitdaging om deze geboekt te krijgen. Bus stopt voor de camping en fantastische wandelingen te doen. Super uitzicht en grote plekken (wij zaten aan de rand bij het water)

Kosten per nacht: $35

Bezocht op 15-05-2022 door

In totaal 3 nachten gestaan op site #049. Ruime plek met mooi uitzicht op de bergen. Zeker bij zonsondergang voelt deze plek een beetje mystiek aan. 's Avond wordt er volop kampvuurtjes gemaakt waardoor het ook in het donker erg gezellig oogt.

Wij hadden het geluk dat de dag na aankomst de Shuttles weer voor de eerste keer van het seizoen operationeel waren. De shuttle stopt voor de campground en brengt je naar alle highlights in Yosemite Valley. Hiermee moet je wel mazzel hebben aangezien dit afhangt van het weer uiteraard.

Kosten per nacht: $36

Bezocht op 13-05-2022 door

Blij dat we een plek in Yosemite hebben kunnen krijgen: met camper rijden (of parkeren) is hier geen pretje.

Kosten per nacht: $36

Bezocht op 08-05-2022 door

Ik vond het niet zo heel bijzonder om in Yosemite te kamperen. Wel handig om vanuit daar snel bij alle highlights te komen en dichtbij de shuttle.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 26-09-2019 door

Hele mooie, grote plekken. Wildlife op de camping. Geen water en stroom. De echte kampeerbeleving. Qua locatie top om Yosemite te verkennen

Kosten per nacht: $26

Bezocht op 02-08-2019 door

Super camping met mooi uitzicht op omliggende bergwanden. Heel vriendelijk personeel en ligt naast de shuttlestop. Helaas geen douches en hookup maar dat maakt voor 1 dag niet uit. Voor de rest wel prima wc's en van de beren merk je niet heel veel afgezien van dat je soms een paar schoten hoort (dit is om ze af te schrikken en niet om te verwonden). Het is vanaf de weg wel even zoeken naar waar je heen moet.

Kosten per nacht: $26

Bezocht op 28-04-2019 door

Geweldige camping midden in de natuur! Geen hook up. Mooie erg ruime plaatsen met vuur-pit. Je zit tussen de eekhoorns, wij hebben zelfs een cayote gezien (soort vos) die over de camping liep. Alleen toiletgebouwen met wc’s en koud water. En gratis shuttel bus naar uitkijkpunten en trails. Let op deze camping moet je van te voren reserveren en is snel vol. Maar zeker doen!

Kosten per nacht: $25

Bezocht op 25-09-2018 door

Fantastische campground in Yosemite Valley. Mooie locatie, plekken niet te dicht op elkaar. Van de 3 (of 4) "Pines" campgrounds is dit de mooiste. Dicht bij de shuttlebus en het toiletgebouw. Geen hookups, wel veel sfeer. Tussen de pines en uitzicht op de rotsen. Heerlijk weer in september gehad, in de avond is een sweater wel handig.

Kosten per nacht: $26

Bezocht op 15-08-2018 door

Mooi gelegen camping in Yosemite NP. Geen hook ups, maar is ook niet nodig. Je geniet van de fantastische natuur, maar je midden in staat. Zeker een aanrader, wij hadden geluk dat wij deze camping hebben kunnen boeken. Door de branden en het feit dat het park net weer geopend was, was de camping nog niet half vol.

Kosten per nacht: $26

Bezocht op 24-06-2018 door

Lower pines ligt midden in Yosemite Valley, ideaal om na een dag Yosemite hier te overnachten. Geen water of elektra op de plek zelf, maar je kunt wel water bijvullen en afvalwater dumpen op de camping zelf. Food storages voor beren. De avond dat wij er stonden was er een rangerprogramma, leuk georganiseerd. Prima plek, sanitair beschikt alleen over wc, geen douches. Boek optijd, want het is snel vol.

Kosten per nacht: $26

Bezocht op 19-05-2018 door

Prachtige natuurcamping met gezellige sfeer midden in het Nationale Park. Ruime plekken met picknicktafel en vuurkorf. Wees op tijd met boeken!!

Kosten per nacht: $27

door op 11-05-2018

Wat een geweldige camping in een fascinerende omgeving. Geen full hook up maar dat maakt niet uit. Gelegen aan een beek, midden in de valley met een shuttlebus voor de deur. Zorg dat je vroegtijdig reserveerd, deze spot mag je niet missen

Kosten per nacht: $28

Bezocht op 29-04-2018 door

Fantastische plek middenin in Yosemite. Geen WiFi mogelijk, alleen bij het visitor centre.

Kosten per nacht: $26

Bezocht op 19-08-2017 door

Reserveer voor hoogseizoen minstens 5 maand van te voren! Beetje rommelige camping met weinig voorzieningen, maar wel midden in Yosemite Valley. Shuttlebus stopt voor camping. Lower Pines ligt voor shuttlebusroute gunstiger dan Upper en North Pines, plús er is een amfitheater waar ranger geregeld 's avonds leuke informatie geeft. Voor wifi kun je terecht bij Dengnans Loft, restaurantje/koffiebar nabij general store (vraag om wificode bij kassa).

Kosten per nacht: $26

Bezocht op 03-06-2017 door

Prachtige campground in park en bij rivier, Al heel vroeg geboekt. Is ook wel nodig, want het schijnt heel snel vol te zijn. Shuttlebus bij ingang campground. Sanitair is goed. Geen hookup.

Kosten per nacht: $26

Bezocht op 20-05-2017 door

Prachtige plek midden in Yosemite. Ruime plekken en halte shuttlebus bij de ingang van de camping.

Kosten per nacht: $28

Bezocht op 06-10-2016 door

Perfecte locatie, midden in Yosemite National Park. Ontvangst was goed. Toiletten schoon, douches niet aanwezig op de camping (daarvoor moest je ergens anders in de vallei zijn). Camping is vrij krap opgezet, weinig privacy.

Kosten per nacht: $26

Bezocht op 28-09-2016 door

Mooie, enorme camping midden in het NP. Lower of Upper Pines maakt werkelijk niets uit, campings liggen tegenover elkaar. Ruim van te voren reserveren, eind september stond het nog helemaal vol. Weinig voorzieningen maar prima WC's. Wij maakten de Mirror Lake wandeling maar houdt er in september rekening mee dat er geen meer te zien is en de wandeling daardoor nogal saai is...

Bezocht op 31-07-2016 door

Zeer fraai gelegen natuurcamping in Yosemite Valley aan de Merced River. Ruime plekken tussen de hoge naaldbomen met twee picknicktafels per plek (!) BBQ en een beer-bestendige kluis om je eten etc op te bergen. Eenvoudige WC's en waterpunt vlakbij. Geen douches. Geen wifi. Van de drie campings in Yosemite Valley (Upper, Lower en North Pines), is dit waarschijnlijk de best gelegen camping. Ook het amfitheater waar elke avond een ranger wat vertelt, is in Lower Pines. Rivier is op loopafstand. Geen receptie, wel een campinghost. De gratis shuttlebus door de vallei en naar Yosemite Village stopt voor de ingang van de camping. We hebben in twee nachten meerdere keren herten voorbij zien komen, volop eekhoorntjes, hazen, een das en kleurrijke vogels. Kosten voor een camper met 6 personen, geen elektriciteit of wateraansluiting. Reserveren kan alleen 4 maanden van tevoren; voor bv een plaats tussen 15 juli en 15 augustus, konden wij alleen reserveren op 15 maart. Het schijnt dat de beschikbare plekken dan binnen 20 minuten weg zijn. Aanrader!!

Kosten per nacht: $26

door op 05-08-2015

Druke maar prachtige lokatie om Yosemite te ontdekken. Let op, je moet vanaf de eerste minuut dat het mogelijk is, reserveren.

door op 31-07-2015

Heerlijke eenvoudige camping in het bos. Met berenbox erbij. Prima voor nachtje met RV. Hadden graag langer willen blijven maar hadden niet gereserveerd.

door op 12-10-2014

De campgrounds in Yosemite National Park zijn altijd zo volgeboekt. Tijdens de voorbereiding van onze trip ontdekte we al dat alles vol was. Maar wat hadden wij een geluk (mazzel) tijdens onze reis hebben we nogmaals ingelogd en wat bleek 1 plekje vrij op Lower Pines :-). Een mooie plek tussen de naaldbomen in een fantastisch mooi park. Neem je tijd voor Yosemite, zoveel moois te bewonderen!!! Enjoy en have fun.

door op 23-08-2014

Alleen schone wc's op de camping. Duur douchen elders. Mooi gelegen. We hadden plek vier, niet aan het water, maar wel vlakbij de shuttelbus, tussen de grote bomen. Wat een mooie sterrenhemel en dobberen op de Merced naast de camping was een goed alternatief van de douche. Volgende keer weer.

door op 06-08-2014

Centraal gelegen campground, mooie ruime kampeerplekken, in het bos, vlakbij de Merced river (zwemmen) en de gratis shuttlebus, erg gewilde campground (moet vroeg in het jaar geboekt worden).

door op 02-06-2014

Handig om yosemite te verkennen. Geen faciliteiten alleen vieze toiletten. Geen douche oid. Berenlockers aanwezig. 6 mnd vooraf reserveren.

door op 30-04-2014

Ontzettend mooie ligging. Midden in het park. Weinig voorzieningen maar het uitzicht compenseert dat.

door op 11-10-2012

Leuke camground, wat we erg miste waren de douches en schone toiletten!

Bezocht op 03-10-2012 door

Prachtige campground in het hartje van Yosemite National Park. Goede voorzieningen maar geen hookup. Camping moet ruim (6 maanden) van te voren geboekt worden (is zeer snel volgeboekt)

door op 08-09-2012

Geen voorzieningen alleen toiletgebouw, maar wat een lokatie! Uitzicht op de Half Dome en `s avonds een prachtige sterrenhemel met volle maan. Alles is met shuttlebus te bereiken dus de camper kan blijven staan.

door op 21-08-2012

Vergeleken met de andere nationale parken waar we zijn geweest is het in Yosemite erg druk en de campings dus afgeladen. Maar het blijft er adembenemend mooi! De camping is basic. Geen hook-ups en om te dumpen moet je even naar de andere kant van de weg naar North Pines. Er zijn wel toiletten maar die zijn, wellicht door de drukte, niet heel schoon. Vanaf de camping, en direct vanaf onze plek (037) kun je lekker zwemmen/pootje baden in de Merced.

door op 26-08-2010

Eenvoudig, maar met veel plezier gestaan in een prachtige omgeving. O, wat was het daar mooi, ook al hebben we niet alles kunnen zien.

door op 21-06-2010

Zowel verbleven op North Pines als Lower Pines. Beide fantastisch mooie plaatsen midden in de natuur. Wanneer je buiten het park logeert ben je minstens 1,5 uur bezig (afhankelijk van welke ingang je pakt) bezig om in de Valley te komen. Laat je niet afschrikken door non-hookup, ook zonder hook-up verblijf je hier prima. Douches en toilettes zijn oke. Yosemite Valley heeft verschillende restaurantjes en een grote winkel. Tip: 1 nacht op North Pines en 1 nacht op Lower Pines.

door op 10-07-2009

De grootste van de 3 'pines' en dus erg vol. Vooral prettig om midden in de vallei te zitten. Er komen soms beren op de camping, maar dat hoor je snel genoeg aan al het gekletter met pannen. En reserveren is ook in het voorseizoen erg verstandig, anders kun je je op wachtlijst laten plaatsen en om 3 uur terugkomen om te horen of ze een plekje hebben.

door op 03-07-2009

Supercamping middenin het bos. Prachtige natuur. Er liep zelfs een beer naast onze camper! Geen aansluiting gas/water/electriciteit. Wel toiletten en plaatsen om water bij te vullen en water te dumpen. Al je voedsel etc dien je op te bergen in bear proof lockers. Als er niemand in het toegangshokje zit moet je je later nog wel inchecken.

Schrijf een review
Wil of ga je naar West-Canada? Kom 7 januari langs voor een presentatie van Eagle Eye Adventures!
Meld je gratis aan
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan