Illecillewaet Glacier National Park, British Columbia

Algemeen

Camping bewerken

Adres:
Illecillewaet
Trans-Canada Highway
V0E 2S0 Glacier National Park
Canada

GPS-locatie:
51.2660619, -117.4954094

Website:
Bezoek


Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Omschrijving

  • Eenvoudige camping zonder voorzieningen
  • First come, first serve, reserveren niet mogelijk
  • Geopend van eind juni tot eind september (weersafhankelijk)

Faciliteiten

Camping bewerken
  • Geen hook-up plaatsen
  • Reserveren niet mogelijk
  • Tenten toegestaan

Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Reviews (12)

Schrijf een review
Gemiddelde waardering:
/ 12
Kosten per nacht: $ 34 (1)
Gemiddelde kosten per nacht, tot 1 jaar geleden
Bezocht op 13-07-2022 door

BC camping, midden in de natuur aan een rivier, erg mooie plaatsen. First come-first served, wij waren oprijd gegaan en hadden daardoor een mooi plekje vlakbij de rivier. Camping was ook niet volledig open, het eerste gedeelte was afgesloten. Vanaf de camping kan je mooie wandelingen maken. Qua faciliteiten alleen flush toilets, die waren prima. De prijs is voor 1 nacht en 9 dollar aan hout voor het kampvuur.

Kosten per nacht: $33.5

Bezocht op 20-09-2019 door

Mooie camping, midden in de natuur gelegen. Behalve toiletten zijn er verder geen voorzieningen. Je kunt hier niet reserveren. Wij waren hier vroeg in de middag en konden onze SVC camper van 8,25 meter makkelijk kwijt. Vanaf de camping kun je mooie wandelingen maken, bijvoorbeeld naar Lake Marion.

Kosten per nacht: $16

Bezocht op 09-09-2019 door

Mooie campground aan bruisende snelstromende rivier. Diverse wandelingen mogelijk. Er wordt ook regelmatig wild, grizzly, cougar e.d., gespot volgens het whiteboard. Historische ruïne van het voormalig Glacier House, en info over de, inmiddels niet meer functionerende, spoorlijn en gebouwen.

Kosten per nacht: $21.5

Bezocht op 26-09-2018 door

Mooie camping, dichtbij de doorgaande weg maar midden in de bergen. Meerder wandelpaden vertrekken vanaf de camping. De camping is goed ingericht. met goede faciliteiten.

Kosten per nacht: $20

Bezocht op 18-09-2018 door

Fantastisch aangelegde natuurlijke camping, met mooie paadjes. Dit was absoluut onze favoriet van de reis. Er waren plekken langs een riviertje. De voorzieningen waren beperkt, maar wc's met stromend water, en ook warm water was beschikbaar. Overdag was ook in september een Ranger in het park, net buiten de camping die je veel informatie kon geven. Prachtig gelegen en veel wandelingen vertrekken hier. Absolute aanrader, schijnen ook regelmatig beren over de camping te lopen (maar niet toen wij er waren). Wel first-coma first serve maar in september was hier plek zat.

Kosten per nacht: $32

Bezocht op 05-09-2018 door

Een echte natuurcamping. Weinig voorzieningen, maar goedkoop en in de ruime natuur.

Kosten per nacht: $21.5

Bezocht op 15-07-2018 door

First come, first serve camping. Hadden van andere campeerders onderweg gehoord dat je bijtijds hier moet zijn voor mooie plek (voor 12:00 uur). Middenin wegwerkzaamheden zagen we het bordje staan van de campground. Het was pas 11:00 uur en we hadden daardoor een plek aan de rivier. Let op: eerst de RV neerzetten op een vrije plek zonder papiertje aan het plaatsnummer. Je daarna pas bij de ranger melden. Deze zit in een huisje aan de weg bij de parkeerplaats voor de trailbezoekers. Je krijgt dan een papiertje van je betaalbewijs ($30 CAD) en dat doe je aan de clip van je plaatsnummer. Geclaimd dus. We hebben een plek met vuurkorf en betaald voor een vuurplaats met onbeperkt hout $22 + $8 voor hout. Yeah, fikkie stoken vanavond. Je kunt onbeperkt hout stoken en dit lag vlak bij het toiletgebouw droog opgeslagen.

Vanaf de rv kun je de trails lopen. Wij hebben route 4 gelopen naar de waterval. Stevige loop maar te doen. 1,5 a 2 uur lopen maar het uitzicht is geweldig en je kunt er heel relaxt liggen op een (bruine) rots. Echt alsof je in op een ligstoel ligt. Heel gaaf.

Tip: in de houtvoorraad troffen we ook veel plankjes aan. Daar hebben we er een paar van meegenomen in de camper. Om onder de wielen te leggen als je een plek aantreft die niet helemaal recht us. Paar keer gebeurd en toen waren die plakjes wel een uitkomst.

Kosten per nacht: $30

Bezocht op 10-07-2017 door

Een camping in het bos en aan de rivier. Je kunt er niet van tevoren reserveren (het is first come - first serve) dus zorg dat je er vroeg bent. Zeker met een grote camper. De camping bestaat uit verschillende rondjes met een aantal plekken aan het water of met zicht op het water. Wij stonden op plek 40, een hele mooie plek met zicht op de rivier en dicht bij het toiletgebouw! Er zijn geen douches aanwezig. Veel wandelroutes starten vanaf de camping.

Bezocht op 24-06-2017 door

Enige camping die open was in Glacier NP, toen wij er waren. Camping is voorzien van toiletten met stromend water, geen douches. Sanitair is schoon. Reserveren niet mogelijk. Prima plekken, niet groot, maar wel voorzien van vuurplaats en picnictafel. Geen water, elektra en wifi.

Kosten per nacht: $30

door op 20-08-2012

Prachtige natuurcamping. Zonder electra en water. Keurig sanitair en douches met alleen koud water. Het was er 's nachts koud t.w. 2 graden.

door op 27-09-2010

Prachtige camping in een fantastische omgeving. De camping is het startpunt van veel hikes en bij de receptie is een kaart met trails te verkrijgen. Het nadeel is dat het een primitieve camping is, er zijn geen douches en er is ook geen licht in de toiletgebouwen.

door op 09-08-2010

Mooi midden in het park, uitvalsbasis voor prima wandelingen (ook met kinderen)

Schrijf een review
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!