Lower Antelope Canyon

Lower Antelope Canyon Antelope Canyon, Page, AZ

door I. van Emmerik op 14-08-2013

Dit is een andere canyon dan de Upper Antelope Canyon, die aan de overzijde van de weg zit. De Lower is net iets minder druk (nog steeds best druk!), is langer en iets avontuurlijker om te bezoeken. Je daalt af via trappen en moet onderweg ook af en toe een trap/ladder op en af. De tocht is onder begeleiding van een gids, verplicht, die laat je hopelijk ook de mooie fotoplekjes zien. Vooraf (online) reserveren is aanbevolen! Tour is eventueel te boeken bij Tioga Tours: https://tiogatours.nl/voorpret/excursies/amerika/arizona/page/antelope-canyon-tours/


Sportief Actief
door Marja Schokker op 25-08-2019

Vooraf in Nederland niet geboekt om dat we niet wisten wanneer we precies in Page zouden aankomen. We zijn nl niet zo van plannen. Het leek er eerst op dat er geen kaarten meer waren. In Page aangekomen blijken er touroperators te zijn. Aan de hoofdweg in Page waar je nog prima een tour kunt boeken, voor 4 personen gelukt. Voor $1,50 extra pp. Dus als je niet zo bent van je vakantie al helemaal vastleggen van te voren, weet dat er ter plekke ook zeker nog genoeg opties zijn wanneer je via de touroperators boekt. Dus niet op het trein zelf van de Upper en Lower Canyon, maar in Page zelf.

door Familie Schuringa op 12-08-2019

Tour geboekt bij Dixie's Lower Antelope Canyon Tours. Onze tour was vroeg: 06:45 - 07:45, maar het was een super mooie rondleiding. In een groep van 10 gingen we samen met onze Navajo gids door de canyon. Hij vertelde van alles over de kloof, achtergrondinformatie en over allerlei vormen van geërodeerde rotsen. Schitterend! En we kregen genoeg tijd om zelf foto's te maken, al moesten we wel doorlopen. De gids maakte ook foto's van ons en van speciale plekken in de kloof. Aan het einde van de tour kreeg iedereen een koud flesje water. Goed geregeld hoor en we zijn blij dat we dit van tevoren gereserveerd hebben en de waiver al hadden ingevuld. Niet goedkoop, maar was het zeker waard.

door Sigrid op 06-08-2019

Tour geboekt bij Dixie Ellis. De Canyon zelf is echt schitterend, prachtig natuurverschijnsel. Mooie kleuren en vormen en adembenemend om doorheen te mogen lopen. Daarom dus echt niet te missen. Maar.... het gaat ten onder aan het succes. Er worden enorm veel mensen door de canyon heen gelaten in verschillende groepen met een hele batterij aan gidsen. Het is in de canyon een echte mierenhoop (en het ruikt daardoor erg vies, ook adembenemend....). Erg jammer van de hele ervaring. Misschien beter om dit niet in het hoogseizoen te bezoeken.

door ardie.emons@gmail.com op 04-08-2019

Antelope Canyon X tour bij Taadidiin Tours gedaan op prime time. Je gaat in een 4x4 naar de ingang en daar mag je gekoeld water pakken. Dan ga je onder begeleiding naar 100 meter naar beneden de Canyon X in. Er zijn geen ladders of trappen. Je krijgt uitleg van het verschil tussen de Upper als de Lower Canyon. Je ziet ze beiden! Het zijn misschien niet de echte Antelope, maar dat verschil zie je niet als je er nooit geweest bent. Het is op een privé terrein van de Navajo Nation Reservation. De tocht duurt in totaal 1,5 uur. Eenmaal weer boven kan je weer gekoeld water pakken. Wij hadden vooraf geboekt: 2 tickets inclusief boekingskosten/Navajo permit fee $ 126,90. Wanneer je niet op prime time (11-12.20 uur) gaat kost het $ 40 pp. De begeleiding was zeer vriendelijk en behulpzaam bij het maken van foto's. Na ons was een speciale foto tour. Ook daar mochten we van mee profiteren.

door Marc van Hoogendorp op 20-07-2019

Wij hebben zowel de UPPER als LOWER bezocht en deze LOWER was even mooi als de UPPER maar is meer commercieel uitgebuit .je loopt er als koeien op een rij doorheen met nauwelijks tijd om foto's te nemen.in de UPPER canyon zijn de gidsen ook veel meer behulpzaam in verband met de juist plekken en instellingen om te fotograferen en zijn ze een stuk vriendelijker.(onze ervaring)

door Fam. Lakerveld op 21-10-2018

We hebben al ver van tevoren een tour geboekt bij Dixie voor ons gezin van 7 personen. Om 9.45 uur, een prima tijd met mooi licht in de canyon. We hadden een heel fijne gids, Shelly (Navajo). Ze gaf informatie over het ontstaan en heel veel tips om mooie foto's te kunnen maken. Ook hielp ze je regelmatig daarbij. We zaten in een groep van ongeveer 12 mensen. Het was wel druk, maar zo georganiseerd dat er genoeg tijd tussen de groepen zat en je rustig de tijd had om alles te bekijken en foto's te maken. Bij ons was het in de canyon niet heet en ook niet koud. Het vestje wat ik mee had, was niet nodig. Gewoon in korte broek en t-shirt. De trappen waren makkelijk te lopen. Eén keer in de canyon een nauw stukje, maar was prima te doen. Het stukje lopen naar de canyon was wel warm, maar vanwege het tijdstip prima te doen. Zeer bijzondere ervaring! Prachtige foto's.

door Dennis en Marike op 01-07-2018

De trip gedaan bij Ken’s Tours. Bijzonder onvriendelijke en eigenlijk wat amateuristische organisatie.

De communicatie vooraf is niet in lijn met de praktijk. Zo zou je in een rugzak minstens 3 flesjes water p.p. mee moeten nemen en bleek in de praktijk dat je geen rugzak mee mocht nemen en dus wordt water ook lastig. Communicatie verliep onvriendelijk.

Het is wel echt een prachtige canyon, maar het was in ons geval wel echt 1 grote mierenhoop. De gidsen bleken niet bij machte om de vele chinese toeristen in toom te houden waardoor er veel opstoppingen waren en je eigenlijk alleen maar aan het wachten was tot je verder mocht.

De canyon was prachtig we hadden het niet willen missen. Maar de ervaring van de trip zelf was ronduit vervelend.

door Jeroen en Floor op 26-06-2018

Lower Antelope Canyon bezocht om 9:15 uur. Je gaat met een gids in een groepje van 11 man naar beneden. Voor en achter je lopen dan natuurlijk andere groepjes, maar daar heb je niet echt last van. Onze gids was heel bedreven in het geven van tips voor je mobiel en fototoestel en maakte af en toe van iedereen een foto met je eigen toestel. Handig! Je mag niets meenemen naar beneden behalve flesje water en mobiel/fototoestel. Dus geen video-apparatuur, daar hebben ze geen toestemming voor. Na afloop ( circa 5 kwartier duurt de excursie) krijg je flesje koud water om je dorst te lessen.
Absolute aanrader!!!

door Martin en Suzanne op 26-06-2018

Op de gok naar de Antelope Canyons gereden in de hoop dat er ergens nog een plekje vrij was. Er zijn twee aanbieders naast elkaar voor de lower Antelope Canyon. Bij de ene was helaas geen plek meer, maar bij Dixie Ellis konden we met de tour mee die 45 minuten later ging. Toen we op een bankje gingen zitten om te wachten werd er gevraagd of we eerder mee wilden omdat er in de groep voor ons plek vrij was. Graag! Klein stukje in de warmte gelopen naar de ingang van de Canyon waar je een heel stuk afdaalt de Canyon in. Wij waren de laatste groep dus we moesten even wachten totdat de groepen voor ons allemaal afgedaald waren. Eenmaal beneden in de Canyon zie je meteen de prachtige golvende wanden en je blijft om je heen kijken. Onze gids vertelde met veel humor een heleboel over het ontstaan van de Canyon en hielp ons met de mooiste foto's maken. Je loopt een ruime kilometer in de Canyon en je gaat ongemerkt steeds weer een stukje omhoog. Het was erg prijzig, maar ondanks dat hadden we het niet willen missen.

door overgaauw@kabelfoon.nl op 01-11-2017

Dit mag je niet missen. Wij hebben de tour gedaan bij Dixie Ellis om 16 uur en waren met ons eigen groepje (3 personen) en de gids. De Navajo-gids was erg enthousiast, had alle tijd en hielp ons met foto's maken. Een topper!

door Frits en Marijke Bergen op 18-09-2017

Lower Antelope Canyon is zeker de moeite waard. Hadden om 13.30 uur de toer maar waren er wat vroeger en gevraagd of we eerder mee mochten. Dat was geen probleem. Misschien omdat we iets later in het seizoen waren. Wat wel jammer was dat de groepen vlak achter elkaar waren en je niet genoeg tijd had voor foto's maken. Tijd is geld. Toch een aanrader.

door chantall op 30-08-2017

Wij deden de Lower Antelope Canyon met Ken's Tours. Deze al van te voren gereserveerd. $25 betaald voor de antelope canyon en $8 voor het park. de kosten voor de canyon kun je met de credit kaart betalen dit wel duidelijk aangeven! De $8 moet contant verrekend worden! ondanks dat we gereserveerd hadden een lange wachtrij. onze tocht zou 12.20 uur vertrekken maar waren pas 14.00 uur aan de beurt. Dit was de dag hiervoor ook al! de organisatie werd er niet warm of koud van. Wel positief dat toen we aan de beurt waren er tijd genomen werd voor foto's maken, en de rondleiding. Ik zou zeggen, hou rekening mee dat het erg kan uitlopen! Het was wel de moeite waard!

door Wilko, Mariska en kinderen op 26-08-2017

Van te voren 4 kaartjes besteld en uitgeprint, kom je daar staat er een enorme rij met mensen die allemaal een online kaartje hebben gekocht. Moet je bij de kassa nog eventjes alle gegevens invullen zoals alle namen en adressen van iedereen die meegaat! Lekker efficiënt! Later blijkt dat de tijd die op je online reservering staat helemaal niet aangehouden wordt! De mensen die losse kaartjes kopen krijgen voorrang! Het was 32 graden in de barre zon en gelukkig werden er flesjes water uitgedeeld.

De tocht door de canyon is wel de moeite waard als je er eindelijk aangekomen bent, gids wil je op alle mogelijke manieren wel helpen en vertelt ook genoeg. Je kunt inderdaad hele mooie foto's maken! Tocht duurde zo'n 5 kwartier, zorg voor stevige schoenen en een pet of hoofddeksel!

door Bas op 08-08-2017

We hadden al een online reservering bij Ken's Tours gemaakt. Daar aangekomen ter plaatse alles (incl $8 fee) betaald. Even moeten wachten tot we ingedeeld werden. Daarna sta je even te wachten voordat je de canyon in kan gaan via de trappen. Sinds dit jaar is er wel een overkapping zodat je niet de hele tijd in de brandende zon staat te wachten. Je gaat in redelijk kleine groepen de canyon in waarbij er dus voldoende tijd is om foto's te nemen. Ook uitleg door de gids over de belichting en invalshoeken voor mooie foto's word er gegeven. Was verder een prachtige ervaring om mee te maken.

door Tineke op 13-07-2017

Na ons te hebben aangemeld bij Dixie en $33 pp te hebben betaald konden we na 20 minuten al mee met de groep. De gids wilde met plezier je camera even voor je instellen op de juiste stand. Het was wel druk maar iedereen gaf iedereen in de canyon gelegenheid om leuke foto's te maken zodat het net leek of je alleen of samen in de canyon liep. Onze gids nam onderweg de tijd om tot 3 X toe foto's van ons te maken op de mooiste plekjes in de canyon. Deze lope hadden we echt niet willen missen.

door San op 12-06-2017

Last Minute besloten om de Lower Antelope Canyon te bezoeken. s' Ochtend naar Ken's Tours gereden en 10 minuten laten konden we al mee met de rondleiding. Je krijgt in het begin wel het gevoel dat je als een kudde de canyon wordt ingestuurd, aangezien er vele gidsen tegelijk met groepjes op pad gaan. In de canyon verdween dat gevoel meteen: er werd voldoende afstand gehouden, zodat je mooie foto's kon nemen en geen ander mensen op de foto had staan en voor je gevoel was je alleen met je eigen groepje. Onze gids was zeer behulpzaam met instellen van de fotocamera's en het wijzen op de mooiste fotoplekjes en de stand van de camera. Wij waren ontzettend blij dat we de canyon bezocht hadden! Mijn zoon van 8 vond het een van de mooiste onderdelen van de reis. De lower canyon kun je het beste in de vroeger ochtend of de namiddag bezoeken ivm licht. Dit is tegenstelling tot de upper die rond het middaguur het mooist is.

door Nienke - Tioga Tours op 01-05-2017

De lower Antelope Canyon vind ik (iets) mooier dan de upper Antelope Canyon. Wat een bijzondere canyon, je blijft hier foto's schieten. De gids is heel behulpzaam met het instellen van je fototoestel of telefoon voor het maken van de mooiste foto's. De lower heeft wat meer trappen en het is een klein beetje klimmen, niet geschikt voor mensen slecht ter been.

door Stunky op 07-11-2016

Geboekt via Ken's tours online. Je moet de dag vantevoren eigenlijk contact opnemen, omdat er regelmatig tours worden afgelast ivm het weer. We kregen ze via de receptie niet te pakken, maar was verder geen probleem. We kwamen daar al vroeg aan omdat we op doortocht waren richting de Grand Canyon, mochten toen met de tour een half uur eerder mee. Dit was rond 850, volgens de gids was dat een goede tijd omdat verderop in de middag de zon in de Lower AC te fel in de kloof schijnt. Het was geweldig mooi! Leuk dat de gids tips gaf voor het fotograferen en ook wat foto's van ons samen maakte.

door Tolner op 29-10-2016

De Lower is super om te bezichtigen, zelfs met kinderen, onze kinderen vonden het de mooiste canyon van de hele reis. Entree is wat verwarrend, je betaald eerst voor het park, later moet je nog betalen voor het bezoek aan de canyon. De gidsen zijn erg vriendelijk, hielpen met instellen van camera's en maakten de mooiste foto's voor ons. De tour duurt ong 1,5 uur. Maar absoluut de moeite waard. Reisleider Rick is een aanrader. Zorg dat je er op tijd bent. De horsehoeband is ook vlakbij.

door Lisa - Tioga Tours op 22-09-2016

Prachtig, sprookjesachtig. Het is tegenwoordig niet meer zo dat de Lower Antelope Canyon veel rustiger is dan de Upper Antelope Canyon. Het was heel druk in de kloof. Als je zorgt dat je direct achter de gids loopt, dan kun je af en toe nog eens een foto schieten waar geen mensen op staan. De gids helpt overigens met de instellingen van je camera/telefoon, zodat je hele mooie foto's krijgt. Alternatieven in de buurt zijn Secret Canyon ($) en Water Holes Slot Canyon (gratis).

door marcohettie@gmail.com op 18-05-2016

Een bezoek aan de Lower Antelope Canyon is echt een aanrader. Wij hadden hier heel hoge verwachting van en die zijn 200% waar gemaakt. Prachtig. De lower gaat met trappen naar beneden, maar is prima te doen. Wij deden de tour bij Dixie Ellis, $20.- pp plus navajopark entree $8 pp

door Stefan Hoogendijk op 06-09-2015

Schitterende canyon. Maar ca. 500 meter lang. Maar elke 10 meter wel een paar foto's gemaakt. Erg mooie kleuren door de zon inval. Wij zijn op eigen gelegenheid hier naar toe gegaan. Ruime parkeerplaats. Een van de mooiste canyons die ik heb gezien. Een aanrader! Een bootje huren hierna op het Lake Powell is ook een aanrader. Het water van dit meer is heerlijk om in te zwemmen.

door Peter op 11-06-2015

Een echte belevenis, onverwacht mooi en de verwachting die gewekt wordt door de foto's die je wellicht ergens gezien hebt worden gewoonweg overtroffen. Wij hebben de Lower Antelope Canyon gedaan, maak een keuze voor datgene wat je wil zien. Uiteindelijk zijn ze beiden even mooi (volgens de kenners in het dorp) de Lower is eenvoudiger te bereiken, je moet dan echter omlaag klimmen, de lichtinval is vanaf smorgens vroeg al perfect. Er wordt hier met kleinere groepen gewerkt, waardoor er meer plek is om foto's te maken. De kosten zijn met $28 per persoon alleszins redelijk in vergelijking met andere aanbieders, ook voor de Upper Antelope Canyon. Een absolute must!

door Serge van Bogaert op 26-10-2014

Een must. Eén van de mooiste bezienswaardigheden die wij op onze reis bezochten. Goeie gids is natuurlijk belangrijk. Wij hadden Abraham (echte Navajo naam.....is het niet) van Antelope Canyon Tours in Page. Betaalden 74$/2 personen.

door Hein Terweduwe op 09-08-2014

Wij deden de Lower Antelope Canyon met Ken's Tours (let wel op dat je als je vanuit Page komt dan eigenlijk de wegwijzer "Antelope Point" moet volgen. Volgens onze gastheer in Page is die Lower Canyon eigenlijk de mooiste van de twee en hoef je hiervoor ook helemaal niet te reserveren of eerst nog een autorit te doen. Wij kwamen er gewoon aan om 8u20 's morgens en konden met de groep van 8u30 gewoon meegaan en kostte ons 27$ per persoon als ik me goed herinner. Na zowat anderhalf uur was deze prachtige belevenis gedaan. Het was echt wel fantastisch mooi en één van de hoogtepunten van onze ganse reis.

door G.J. Roolvink op 19-07-2014

Grandioze excursie met de val van het daglicht in de canyon.

door I. van Emmerik op 14-08-2013

Doe vooral de Lower Canyon en niet de Upper Canyon (die zit aan de overkant van de weg). De Lower Canyon is veel rustiger en schijnt ook veel mooier te zijn. Het is in ieder geval een geweldige ervaring. Je komt eigenlijk ogen tekort, terwijl het toch een korte wandeling is. De tocht is onder begeleiding van een gids, verplicht, die laat je hopelijk ook de mooie fotoplekjes zien. Onze tieners vonden dit bijna één van de mooiste parken die we gezien hebben. Wij zijn tussen 13 en 14 uur geweest, toen was het er al wat rustiger.

door O. de Vries op 05-08-2013

De lower antelope canyon net buiten Page is een absolute aanrader! Je maakt een wandeling in de canyon die onder het grondoppervlak in de woestijn ligt en wat je dan ziet is haast niet te beschrijven. Door het zonlicht dat van boven invalt zie je de meest fantastische kleuren en de vormen van de rotsen zijn ook prachtig. Neem een camera mee met voldoende opname-capaciteit, want hier blijf je schieten!!

Schrijf een review
Zondag 17 nov @ Zwolle
infodag XL - nieuwe presentaties toegevoegd
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan