Mammoth Lakes - must sees

Mammoth Lakes - must sees

door Jan Peter op 21-08-2018

Mammoth Lakes is een gezellig toeristenstadje, ook gericht op wintersport. De meren zelf zijn ook populair bij watersporters. Naast alle andere tripjes en mogelijkheden zijn er twee absolute must-sees tijdens een verblijf in Mammoth Lakes.

Wandelen via Devil's Postpile National Monument naar Rainbow Falls. (zie ook andere tip over dit onderwerp). Vanaf de Mammoth Mountain Inn (Visitor Center) rijdt er een shuttlebus naar dit gebied met verschillende stops, zodat je zelf een geschikt rondje kan wandelen. Suggestie: Uitstappen bij het Ranger Station (stop 6) en dan via Devil's Postpile naar Rainbow Falls en dan op de terugweg afbuigen naar Reds Meadow Resort (stop 10) en hier op de shuttlebus stappen de vallei uit. Deze wandeling is een rondje van zo'n 2,5 uur. Vanaf Ranger Station via DPNP naar Falls loop je geleidelijk naar beneden. Terug naar Reds Meadow ga je wel een stuk omhoog.

Autotourtje langs de verschillende Mammoth Lakes en hier en daar uitstappen. Absoluut niet vergeten uit te stappen bij Twin Falls Overlook. Een klein nietszeggend bordje langs de weg, naast een brugje wat je overrijd geeft aan "Twin Falls". Vanuit de auto zie je het niet, maar eenmaal uitgestapt wordt je na 20 meter lopen getrakteerd op 1 v.d. mooiste "meer"-uitzichten die wij ooit gezien hebben. Je kijkt uit over de Twin Lakes die een stuk lager liggen. Een korte stop, maar een geweldig uitzicht!


Leuk met kinderen Actief Ontspanning
door saskia op 30-08-2019

In de winter is Mammoth Lakes een wintersport gebied, in de zomer kan je er goed mountainbiken. Wij huurden mountenbikes (naast de skilift). Er zijn routes voor beginners en gevorderde fietsers. Voor onze zoons van 13 en 15 was het beginnersparcours (discovery zone) uitdagend genoeg. Je fiets gaat mee in de skilift en vervolgens kan je verschillende routes terug nemen naar het dalstation. Ook kan je met deze pas 1 x downhill fietsen naar het dorp (met de bus wordt je dan weer omhoog terug naar de skilift gebracht). Onze kinderen vonden het fantastisch, even niet wandelen meer op een andere manier actief en uitdagend bezig zijn.

door Jan Peter op 21-08-2018
Schrijf een review
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan