Bezoek Alcatraz

Bezoek Alcatraz

door H. Corstjens op 24-08-2015

Alcatraz is een oude gevangenis op een eiland in de baai van San Francisco. Bekend uit vele films en boeken. Bestel vooraf je kaarten via de officiële website: www.alcatrazcruises.com. Dit kan al 90 dagen van tevoren. Kaarten raken vaak uitverkocht. Met een Nederlandse audiotour krijg je een goede indruk krijgt hoe het er 50 jaar geleden aan toe ging. Soms is er een ex-gedetineerde die je te woord staat. Je ziet de cellen, keuken, bewakingskamers en kunt om het gebouw heen wandelen, met uitzicht op Downtown en de Golden Gate.


Leuk met kinderen Leuk met pubers Cultureel Historisch
door Annemarie op 18-11-2019

Super tof!!! En met Nederlandse audio gids super leuk!!!

door virginiabool@home.nl op 31-10-2019

Indrukwekkend stukje geschiedenis. Wij zijn te voet vanuit het hotel in Bush street naar de pier gelopen. Zorg dat je minimaal 30-45 min voor de vertrektijd aanwezig bent. Je kunt terugkeren op elk gewenste tijd. Bij aankomst op het dock op Alcatraz staat een spreker die je verwijst naar alle voorzieningen op het eiland. Hier worden ook tips genoemd voor tijdens je bezoek. In het oude cellen gebouw boven op het eiland kun je een audiotour doen. Wij hebben deze in het Engels gedaan voor de authenticiteit. De ontsnappingsverhalen waren erg indrukwekkend! Ben je goed ter been is het een aanrader om de rest van het eiland ook te verkennen. Je hebt schitterend uitzicht aan alle kanten! (De Golden gate bridge zowel als Down Town) Eten en drinken mag alleen op de ferry en op het dock. (water drinken mag overal) Dit alles is te koop op de pier en op de boot.

door 1965elise@gmail.com op 09-09-2019

Helemaal leuk deze tour. Je krijgt een rondleiding dmv koptelefoon in alle talen (dus ook Nederlands) door de gevangenis heen. Het is heel indrukwekkend, echt de moeite waard. Deze tour moet je 90 dagen van te voren echt boeken, anders zit hij al vol.

door jhmbusschers@home.nl op 14-07-2019

Als 62+ krijg je korting.

door Jessica op 02-05-2019

Super leuke tour!

De gebouwen op het eiland zijn best wel vervallen, maar het is heel interessant om er rond te lopen. De audiotour is ook echt leuk gedaan; zit goed in elkaar en vertelt goed hoe het was om in Alcatraz te zitten of te werken.

Wij hadden de avondtour, waardoor je na de zonsondergang de skyline in het donker kon bewonderen. Er gaan maar 2 boten terug (8.40 en 9.20 geloof ik), dus je hebt daarin niet heel veel keuze.

Bestel inderdaad op tijd kaartjes, want de tour was helemaal uitverkocht bij ons. En vergeet geen warme kleding.

door Dennis en Marike op 01-07-2018

Gewoon een erg leuke ervaring. Het is wel erg druk, maar omdat je een verhaal krijgt via de oordopjes heb je het gevoel dat je alleen door de gevangenis wandelt. Het eiland is mooi gelegen en heeft mooie uitzichten rondom.

door Martin en Suzanne op 26-06-2018

We hadden van te voren tickets besteld via de website voor de early bird tour, dit zou ik echt doen want we zagen ter plekke dat er de komende twee weken geen losse tickets meer te koop waren. Vanwege de jetlag waren we toch vroeg wakker dus de early bird tour kwam prima uit. Het was lekker rustig op het eiland en toen we alles gezien hadden begon het drukker te worden. De audiotour is leuk om te doen. Kleed je wel warm aan, want het is erg fris op de pier en het eiland.

door John Bontenbal op 16-04-2018

Dit is een test om te kijken of een review schrijven mogelijk is in uw account.

door heppinga@hotmail.com op 25-09-2017

Heel bijzonder om te zien. Je moet er zeker een halve dag voor rekenen. Ook leuk om naar de Rangertalk van een uur te luisteren die georganiseerd worden en meer inside information te krijgen over gedetineerden en het leven op deze toch wel naargeestige plek.

door josefienschelstraete@hotmail.com op 07-08-2017

Echt de moeite om te bezoeken. Hadden onze tickets ruim op voorhand geboekt (zeker in het hoogseizoen doen). Hebben gekozen voor de nighttour, deze vertrok om 17u 's avonds. Om terug te keren kon je kiezen tussen twee boten: één die terugkeerde als het net donker was, en één die nog een uur langer bleef. Leuk om zonsondergang te bekijken van daar, en een mooi overzicht van San Francisco (met alle lichtjes) te zien. De tour zelf was heel goed, mogelijk om audiotour in het NL te kiezen. Neem wel zeker voldoende kleren mee, want er zit daar een serieuze wind en het kan dus heel koud worden (toch zeker tijdens de nighttours).

door jetty en marc op 07-06-2017

wij hadden onze tickets drie maanden ervoor al besteld via de officiële site van Alcatraz , dit is echt wel de moeite om daar tijd voor uit te trekken , we hadden geboekt om 10 u , de wachtrij was lang maar alles ging vlot ( ik denk als je niet vooraf boekt dat je geen tickets meer kan krijgen ) de audio tour kan je beluisteren in het Nederlands ( wat mij al verwonderde , een plus punt ) de gevangenis is interessant om in rond te lopen maar ook buiten is het leuk vertoeven , echt een aanrader

door Stunky op 07-11-2016

Hele bijzondere ervaring om zo op Alcatraz, wat je kent van de films en media, te lopen. Leuk gedaan met de audiotour. Wij hebben vooraf door de stad gefietst. Was racen om onze tour rond 13u te halen, maar hadden wel direct veel van de stad gezien.

door H. Corstjens op 10-05-2016

Wij vonden het zeer de moeite waard.

door lidapostmus@hotmail.com op 05-10-2015

Inderdaad de tickets op tijd bestellen! Via de website www.alcatrazcruises.com zijn de tickets vanaf 3 maanden van te voren te bestellen. Handig thuis te doen met creditcard, dan de tickets gewoon uitprinten. We hadden de 'early-bird' tour, dus de eerste boot die vertrok, ook wel fijn. Het was toen nog niet zo druk op Alcatraz zelf. Je kunt zelf kiezen met welke boot je weer teruggaat, en dus kun je zelf bepalen hoe lang je op Alcatraz wilt blijven. Nederlandse audiotour is ook erg fijn.

door Familie Moonen op 27-08-2014

In juli een bezoek gebracht aan Alcatraz en de tickets 3 maanden van tevoren gereserveerd. Inderdaad doen, vaak maand uitverkocht.

door Familie Moonen op 26-08-2014

Zeker de moeite waard, verkoop start 3 maanden van tevoren. Zeker doen!

door Margo van Oers op 12-08-2014

Bezoek Alcatraz kost je wel een ochten of middag. Dan soms te weinig tijd om andere dingen in SF te doen

door Joop Pastor op 23-01-2014

Op dit moment kun je 90 dagen van te voren boeken.

door I. van Emmerik op 14-08-2013

Voor de jonge bezoekers onder ons: er is tegenwoordig een Nederlandse tour die je kan kiezen. In het hoogseizoen is het handig om de kaartjes van te voren thuis via hun site te kopen, dan ben je zeker van je plek om te gaan. Ze zijn in het hoogseizoen soms al een maand van te voren uitverkocht.

door Kristel van Dijk op 06-08-2013

Tip voor iedereen die naar SF gaat en naar Alcatraz wil: bestel je tickets ruim op tijd! Toen wij er waren (24 juli) waren de tickets tot 18 aug uitverkocht. Wij hadden ook geen tix, maar door van tevoren elke dag meerdere malen op de website te kijken hebben we uiteindelijk toch kaartjes kunnen bemachtigen. Opkopers geven zo nu en dan kaarten terug aan Alcatrax Cruises, die ze dan weer op de site zetten. Dus uitverkocht blijft niet altijd uitverkocht! Andere optie om nog aan kaarten te komen, is op de dag dat je wilt gaan, naar Alcatraz Cruises te gaan en daar om 6 uur (of eerder) in de rij te gaan staan. Er worden vanaf 7.30am ook nog kaarten verkocht blijkbaar. Wel moet heel je reisgezelschap er staan, dus je kunt niet enkel 1 persoon sturen. Gelukkig hebben wij dit dus niet hoeven doen.

Schrijf een review
Infodag zat. 23 nov @ Zwolle
drie regio's, twee campers
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan