Fietsen Golden Gate Bridge

Fietsen Golden Gate Bridge Golden Gate Bridge, San Francisco, Ca

door J. Atsma op 20-08-2013

Downtown San Francisco is een beleving, fantastisch. Ga vooral op de fiets over de Golden Gate Bridge; hou er wel rekening mee dat er veel mensen op de fiets niet kunnen fietsen en op noch om kijken. Fiets de brug over tot Sausalito. Daar kun je met de fiets op de veerpont terug. Je meert dan aan vlak bij pier 39. Je kunt zelf ter plekke of online fietsen huren of dit vooraf via Tioga Tours regelen (https://tiogatours.nl/voorpret/excursies/amerika/californie/san-francisco/golden-gate-bridge-bike/)


Leuk met kinderen Leuk met pubers Sportief Actief Ontspanning
door fam. Oostingh op 30-09-2019

Echt geweldig om te doen! Wij hebben een tour geboekt bij Baja Bikes in Hyde street. Hele leuke gids die veel wist te vertellen over San Francisco en de Golden Gate Bridge. Naderhand mag je de fietsen de hele dag nog gebruiken. Tip: Smeer je goed in met zonnebrand. In augustus verbrand je snel als je de hele dag fietst.

door saskia@kjoe.net op 30-08-2019

Wij hadden de fietsen gehuurd via Tioga Tours, prima geregeld. Fietsen over de Golden Gate Bridge moet je eigenlijk wel gedaan hebben wanneer je SF bezoekt. Het is wel fietsen in een lange stoet toeristen. En vaak (bij ons ook) ligt de brug in een dikke laag mist. En op de terugweg is het wel 1,5 uur wachten op de pont (druk), maar ach, het is vakantie! Toch is het een leuke belevenis! De klim de brug op is best pittig, dus misschien is voor sommige een elektrische fiets handig?

door Sigrid op 06-08-2019

Echt doen! Inderdaad hele leuke beleving. Wij hadden twee fietsen met kinderzitjes achterop, prima te doen. Waar je wel goed rekening mee moet houden is de drukte bij de veerpont terug. Wij waren er in het hoogseizoen en hebben ruim 1 uur staan wachten (boten vol), dit was rond 15-16 uur.

door Fam. Lakerveld op 21-10-2018

Wij hebben bij Wheel fun Rentals fietsen gehuurd. Omdat we in de ochtend er langs liepen en informeerden over de prijs voor een middag fiets huren, zeiden ze dat we 20 % korting konden krijgen (met groep van 9 personen). Na nog wat te hebben rondgelopen en geïnformeerd, uiteindelijk terug gegaan naar Wheel fun Rentals. Vanaf 13.00 tot 19.30 uur konden we de fietsen huren voor 25 dollar p.p., we huurden één electrische voor 40 dollar. De app met de informatie hebben we niet gebruikt. De fietsen fietsten goed en vooral de electrische was wel heel fijn. We zijn de Golden Gate over gefietst, met de ferry terug en daarna nog de stad door naar de Painted Ladies aan Alamo square. Heen hadden we een hele steile route, niet te fietsen, dat werd lopen met de fiets aan de hand. Terug, met google-maps, hadden we een prima te doen route.

door dianakeramiek@gmail.com op 05-08-2018

In de buurt van de Fishermans wharf zijn veel fietsverhuurbedrijven. Wij besloten niet daar een fiets te huren maar dichter bij de brug. Bij einde Fishermans wharf zijn we langs de kustlijn gaan wandelen richting de Golden Gate brug. Een mooie wandeling waar weinig mensen te zien zijn en waar je geen winkels tegen komt. Vlak voor de brug is er nog één grote sportzaak (Sports Basement) waar je ook veel verschillende soorten fietsen kunt huren. Meeste fietsen allemaal nieuw en van kwaliteit (in tegenstelling tot veel van de andere huurfietsen die we onderweg tegenkwamen). We huren 1 mountainbike en 1 e-bike voor 3 uur en zijn in totaal 83 dollar (72 euro) kwijt. Het fietsen over de brug is een belevenis. Prachtig uitzicht maar kijk ook uit: naast fietsers zijn er ook wandelaars. En niet iedereen die daar door loopt of fietst houdt zich aan de aanwijzingen. Het lijkt alsof sommige mensen voor het eerst op een fiets zitten. Niet erg, maar wel uitkijken dus. Het fietspad aan de andere kant van de brug werd nagenoeg niet gebruikt toen wij er waren. Hier zijn we de terugweg langs gegaan waardoor je de drukte vermijdt.

door Lindy Hulzinga op 12-06-2018

Ik weet niet meer precies wat het gekost heeft, vandaar maar 50 dollar ingevuld.

Wij hadden e-bikes gehuurd en zijn over de brug gefietst, dit was top! (hou er rekening mee dat het flink kan waaien op de brug en dat is best fris.. wij waren er begin juni) We zijn naar Sausalito gegaan, daar lekker rondgewandeld en geluncht. Toen wilden we terug met de ferry (wij hadden de combinatie met bootticket geboekt via Tioga) Er gaan twee ferry maatchappijen die daar vandaan varen. Gold&Blue is de enige waarmee je elektrische fietsen mag meenemen aan boord. Dus die moesten wij hebben. Wij stonden in de brandende zon te wachten, de e-bikes komen in een aparte rij te staan dan mag je als eerste aan boord. De mensen voor ons stonden voor de poort, toen de medewerker de poort dichtdeed voor hun neus. Er waren op dat moment ongeveer 35 mensen aan boord gegaan, de boot zat nog niet eens voor een kwart vol. De maatschappij vond het blijkbaar belangrijker om op tijd te vertrekken (ze kwamen al 10 minuten te laat aan) dan dat ze mensen aan boord namen. Wij zouden hierdoor nog anderhalf uur moeten wachten op de volgende ferry, omdat deze de enige is waar we de fietsen mee mochten nemen. Iedereen werd heel boos, er stonden mensen al 45 min te wachten in de zon. Wij zijn terug gaan fietsen, dat ging makkelijk met de e-bikes maar met gewone fietsen is het een enorme klim, terug naar de brug. Schandalig dus! Klachtemail gestuurd, maar niets op gehoord. Hou hier dus rekening mee.

Het fietsen was verder top hoor, leuke manier om over de Golden Gate te gaan en de omgeving te verkennen.

door annemie_gysen@hotmail.com op 23-04-2018

46,60 euro is de prijs van een kidz tandem en dus voor 2 personen (inclusief, helm, slot en stuurzakje) voor een hele dag. Je krijgt 20% korting wanneer je online reserveert. De ferry kost 12 dollar voor een volwassene en 6 dollar voor een kind. De fietsen zijn goed in orde wat ook nodig is voor het heuvelachtige parcours. Mooie uitzichten op en van de Golden Gate Bridge, leuke dorpjes ... Was een leuke uitstap! Onze dochters (6, 8 en 11 jaar) hebben er erg van genoten!

door heppinga@hotmail.com op 25-09-2017

Echt heel tof om te doen! Met de fiets over de golden Gate naar Sausolito en met de Ferry terug. In Sausolito mag je trouwens je fiets niet zomaar neerzetten daar is een speciale parking (3 dollar per fiets). Wees op tijd als je ´s middags tegen 5 uur de ferry terug wilt nemen. Er gaan veel fietsen op de boot maar hij zat goed vol en anders moet je een uur wachten op de volgende.

door hcdevlugt@gmail.com op 09-06-2017

Een mooie fietstocht met een prima gids. Af en toe wel steile klimmen, maar met een e-bike prima te doen. Terug hebben we ook per foets gedaan omdat we e-bikes hadden gehuurd.

door Stunky op 07-11-2016

Fietsen gehuurd via Blazing Saddles. Verhuurstation op loopafstand van Whitcomb hotel. Vriendelijk, meedenkend personeel, dat vertrouwen had in onze NL'se fietskunsten. Fiets kon op gewenst moment worden ingeleverd, kregen tickets mee voor de veerboot die we niet perse hoefden te gebruiken. 's Morgens heel eind door de stad en het park gefietst. Leuke manier om de stad te ontdekken. Hadden beetje onhandig (al eerder geboekt vanwege de stormloop op de kaarten) om 13u Alcatraz geboekt. Net de pont gemist bij Sausolito en dan is het een flinke klim terug met een race tegen de klok... Maar te doen, we hebben het gered. Na Alcatraz de pier bekeken, met de fiets terug door Chinatown en dan heb je een heel mooi stuk van de stad gezien. We zijn niet zulke stadsmensen, fiets gaat dan net een stukje sneller, voelt lekker eigen en geeft je de kans om meer te zien. Door het typische park fietsen was ook erg leuk!

door lidapostmus@hotmail.com op 05-10-2015

Het is erg leuk om over de Golden Gate Bridge te fietsen, wij zijn doorgefietst tot aan Sausalito. Daar konden we met een voet/fiets veerpont weer terug naar San Francisco en kwamen we aan vlakbij pier 39. We hebben die fietsen gereserveerd via de website van Bike&View San Francisco, als je online reserveert krijg je bijna $10,- korting. Wij hebben 22,40 per persoon betaald in plaats van 32 dollar. Je kunt de fiets dan de hele dag huren, 24 uur. Je betaalt pas ter plekke, cash of met creditcard. Overtocht met de pont is een paar dollar.

door M. Mulder op 29-09-2015

Een geweldige ervaring, we hadden prachtig weer en een geweldig uitzicht. Let wel op de niet zo ervaren fietsers en niet oplettende wandelaars. Het is erg druk. Breng ook een bezoek aan Crissy Field, een natuurreservaat met heel veel water- en wadvogels aan de voet van de brug in Presidio.

door Peter Boot op 25-07-2015

Een andere mogelijkheid is fietsen over de brug, stuk het eilend over fietsen en met de veerboot langs Alcatraz weer terug naar fietsverhuur.

door L.T.A. Middendorp op 21-06-2015

Wat een aanrader is heen fietsen over de Golden Gate Bridge naar Saulsito en daar vandaan terug met de Ferry. Je kunt je fiets op de Ferry meenemen. Zo zie je de stad ook vanaf het water.

door Familie Verheyen op 10-08-2014

Overweeg om een ganse dag een fiets te huren en Golden Gate Park, Cliff House, Alamo Square ed. te doen. SF is goed voorzien van fietspaden

door Odile Gerver op 23-09-2013

En daarna doorfietsen naar Sauselito voor een mooi uitzicht over San Francisco. Een lekkere lunch en dan met de ferry of fiets weer terug! Ook heel goed te doen met kinderen. Er zijn voldoende kinderfietsen te huur in San Francisco.

door J. Atsma op 20-08-2013

Downtown San Fransisco is een beleving, fantastisch. Ga vooral op de fiets over de Golden Gate Bridge; hou er wel rekening mee dat er veel mensen op de fiets niet kunnen fietsen en op nog om kijken.

door I. van Emmerik op 14-08-2013

Huur fietsen in de buurt van Fisherman's Wharf, daar zijn genoeg verhuurbedrijven. Ga fietsen over de Golden Gate Bridge (heen en terug) en fiets dan verder de kust route. Je komt vanzelf langs de Marina, door Presidio, een stukje langs de kust, langs Cliff House, door Golden Gate Park en weer terug naar het verhuurbedrijf. Leuke route, kost je minimaal 4 uur (goed doorfietsen dan). Neem eten en drinken voor onderweg mee en maak er een leuke dagtrip van. Zo zie je de stad op een andere manier.

Schrijf een review
Infodag zat. 21 dec @ Zwolle
drie regio's, twee campers
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan