Angels Landing

Angels Landing Zion National Park, Springdale, UT, United States

door Geert Hoeijmakers op 11-08-2014

Trail vanaf de shuttle stop "The Grotto" naar een klif. Wandeling gedaan in de namiddag. Loop je het eerste stuk in de schaduw ( langs een enorme wand). prachtig uitzicht onderweg. Vanaf plateau boven begin je aan een tocht over een zeer smal pad met links en rechts diepe ravijnen. Goed vasthouden aan de staalkabels. Neem je tijd en maak geen misstap. Uitzicht fenomenal op de top. Men geeft aan 4,5 uur. Wij hebben in 3,5 uur gelopen. Onvergetelijke ervaring. Niet met kleine kinderen doen.


Actief
door virginiabool@home.nl op 31-10-2019

Deze hike stond al een tijdje op mijn verlanglijstje en stelde niet teleur. We zijn al vroeg vertrokken en hebben de auto (gratis) geparkeerd bij het visitor centre, waarvanuit we met de bus om 08.15 naar "The Grotto" zijn gereden. Daar nog even een toiletbezoek gedaan, alvorens we zijn vertrokken. Je volgt eerst de "west rim trail", voordat de Angels landing trail begint. Ook wij waren door ervaringen van anderen banger gemaakt dan nodig was. We zijn goed voorbereid vertrokken met voldoende eten, drinken, warme kleding, EHBO-kit en natuurlijk de camera! Wij vonden de route en het uitzicht prachtig en zeker de moeite waard! Als je tijdens de hike gewoon nadenkt over wat je doet en rekening houdt met anderen is er niks aan de hand. Een werkelijk unieke ervaring!!! Onze tip is om zoals wij vroeg te vertrekken, zodat het niet te warm is en nog niet te druk. Hoe later je vertrekt hoe drukker het is. Dit is vooral het laatste stukje naar boven waar je stukjes "klimt" niet praktisch of leuk.

door Pieter Geert op 23-08-2019

In het hoogseizoen is deze erg druk, zeker nu er een aantal andere wandelingen zijn afgesloten. We zijn met de eerste shuttlebus gegaan om 6:00 uur, maar deze was al te klein voor het aantal wachtenden. Het eerste gedeelte is voor iedereen met wat conditie goed te doen. Gewoon rustig lopen in eigen tempo en je komt vanzelf boven. Daarna het moeilijker stuk met kettingen en smalle graat. Als je dat niet aandurft (bedenk ook dat je via dezelfde weg, met soms ongeduldige tegenliggers, weer terug moet), ga dan verder langs de West Rim trail. Een mooie wandeling waarbij je ook geweldige uitzichten over de vallei krijgt.

door Dennis en Marike op 01-07-2018

Werkelijk fantastische wandeling! Hoe moeilijk is het? Nou, wij waren van te voren een beetje bang gepraat. Wij zijn allebei 20ers en gewoon goed te been. Als je dat ;laatste bent, is het geen enkel probleem. Als je zwaar overgewicht heb is de laatste 0.5 mijl wel problematisch, maar conditioneel valt dat stuk wel mee. Als je conditie wat minder is, dan is het alsnog wel te doen, alleen dan wat meer pauzes nemen onderweg.

Wij hebben het in 3.5 uur gedaan en ongeveer 40 minuten boven besteed(lekker eten mee en genieten van het uitzicht). De ervaring is gewoon het leukste aan deze wandeling. De laatste 0.5 mijl is echt een bijzonder stukje omhoog klauteren, heel cool.

Als je goed te been bent: sla dit dan niet over! Ik zou het op de namiddag doen dan is het lekker rustig(in juni tenminste).

door Martin en Suzanne op 26-06-2018

Geweldige wandeling om te doen! Wij hebben het in ongeveer 3,5 uur gelopen. De 'Walters Wiggles' vonden wij pittiger (conditioneel) dan het laatste stukje met de kettingen, dat vergt vooral wat kracht en concentratie. Eenmaal boven een fantastische beloning met een mooi uitzicht over de vallei. Qua hoogtevrees vond ik het meevallen. We zijn 's ochtends vroeg met de eerste shuttlebus het park in gegaan om de ergste warmte (en drukte) voor te zijn. Nu hebben we bij de kettingen alleen tegenliggers getroffen toen wij weer naar beneden gingen. Wel verbazingwekkend dat mensen op sandalen en met weinig water op zak deze wandeling doen.

door Marion OB op 08-11-2017

Wat een geweldige uitdaging om te doen en wat een kick als je hem hebt gedaan. Wel tegen de hoogtes kunnen anders beter niet doen. Prachtig uitzicht over de hele vallei. Naderhand kun je nog doorlopen de East Rim op en die wandeling is prachtig!

door Stunky op 07-11-2016

Geweldige onvergetelijke wandeling, een van de hoogtepunten van onze reis. Wat hier onder geschreven is heel herkenbaar. Let ook goed op het weer. Bij ons was het stralend blauw, maar stond er al zo'n wind op het hoogtepunt dat we sommige stukken gebukt moesten lopen. Met wind/regen/onweer/sneeuw/teveel zon niet aan te raden!

door koen.spriet@vrb.be op 17-08-2016

Actieve trail - enige conditie vereist - naar een mooi uitzichtpunt van de Zion vallei.

door Renee Peeters op 22-11-2015

Hoogtepunt van onze vakantie. Wat een kick als je weer beneden bent! Neem de eerste shuttlebus dan is het nog koel en rustig. Het klimmen is goed te doen als je maar goed oplet en zeker op je benen staat. Niet zozeer het uitzicht als wel de uitdaging om de steile rots te beklimmen, waarbij je soms letterlijk langs het randje van de afgrond loopt, gaf ons de voldoening. Het is een flinke klim omhoog, maar zeer de moeite waard.

door Paul en Loes de Boer op 31-10-2014

Helemaal mee eens, niet voor ongeoefende wandelaars en mensen met hoogtevrees. Een flinke test voor de beenspieren. De ervaring van het klimmen langs de ketting over de bergkam is onvergetelijk mooi. Het uitzicht met de afgrond is een heel bijzonder mooie ervaring. Op warme dagen moet je dit niet rond de middag doen. 's Ochtends is het minder druk en heet en ook goed te doen. Ik heb de wandeling in 3 uur 15 min gelopen. Kijk evt een filmpje op Youtube.

door Sonja Riemersma op 17-08-2014

Zeer de moeite waard, ook erg leuk met kinderen (tenzij ze nog erg jong zijn). Het laatste deel van de wandeling is spannend, en het uitzicht fenomenaal.

door Geert Hoeijmakers op 11-08-2014

Trail vanaf de shuttle stop "The Grotto" naar een klif. Wandeling gedaan in de namiddag. Loop je het eerste stuk in de schaduw ( langs een enorme wand). prachtig uitzicht onderweg. Vanaf plateau boven begin je aan een tocht over een zeer smal pad met links en rechts diepe ravijnen. Goed vasthouden aan de staalkabels. Neem je tijd en maak geen misstap. Uitzicht fenomenal op de top. Men geeft aan 4,5 uur. Wij hebben in 3,5 uur gelopen. Onvergetelijke ervaring. Niet met kleine kinderen doen.

Schrijf een review
Zondag 17 november @ Zwolle
infodag XL met twee campers, muziek & bbq
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan