Osoyoos Lake

Osoyoos Lake Osoyoos Lake

door Familie Moerenhout op 21-08-2014

Als je vanuit het oosten via highway 3 Osoyoos binnenrijdt en net over de brug bent (Mainstreet) moet je aan het eind van die straat ipv linksaf de 3W volgen, rechtsaf slaan. Hier is het Watermark Beach Resort. Je kunt daar aan het meer picknicken onder of naast de bomen, zwemmen en heerlijk wandelen. Een prima plek om even te ontspannen.


door joke.mol op 09-10-2016

Nu we op schema liggen hebben we niet zo’n haast. We worden onthaalt door een lekker zonnetje. Ontbijt als thuis. Een beetje yoghurt. We zagen gister een klein bordje (we zien ze dus wel) met daarop “Dessert”. Dat vraagt om een bezoek. Het is een bijzonder stuk natuur hier in de Okanaganvallei. Ooit was er een woestijngebied dat reikte van Californië tot ver hier boven. Door klimaatveranderingen is dit een geïsoleerd gebied geworden met specifieke flora en fauna. Het is de enig woestijn in Canada. We krijgen een rondleiding door het antelope-brush ecosystem. Een gebied is een woestijn als er minder dan 12 mm regen per jaar valt en de temperatuur schommelt binnen bepaalde grenzen. We lopen over een brug over een zandachtige bodem, die daar is gekomen door het schuivend ijs van de laatste ijstijd. . We zien veel soorten planten die allemaal aangepast aan de droogte. Als we wat verder kijken zien we heel veel wijngaarden. Van de beesten zien we niks. Bijna allemaal nachtdieren. Een kleine haas begroet ons ons even maar dan is hij weg. Interessant om te horen hoe de planten en de beesten zich aanpassen aan deze droogte. The Great basin pocketmouse met 2 wangzakken bijvoorbeeld houdt op de eerste plaats door zijn 3 nieren alle vocht vast. Daarnaast gebruikt hij uitgeademde lucht door ze op verzamelde zaden uit te blazen. Daardoor condenseert het vocht en kan hij het weer opeten. Slangen zijn er ook. De ratelslang en zijn imitator de Gofeyslang. We hebben een ratel vastgehouden en die kan muziek maken door de gewrichtsstructuur van zijn staart. Er is ook een badger, een soort das. Die graaft in 1 minuut 1 meter grond weg met zijn forse klauwen. Zijn tweede ooglid beschermd hem tegen zand in de ogen. Mooie vogels zouden er ook zijn. We zien op afstand een stel raven over de bomen toppen vliegen. A parlament of raves. Een vlucht dus.

Die bremachtige plant (Velvet) is ook hier sterk aanwezig. Die beschermd zich tegen uitdroging door een waslaagje op zijn bladeren.

Fijn en zeer interessant dat we dit gezien hebben. Wil een ander het nog zien dan moet die snel zijn. Over 20 jaar heeft de mens zo huisgehouden dat het gebied geen woestijn meer is, maar allemaal ontgonnen.

door Familie Moerenhout op 21-08-2014

Als je vanuit het oosten via highway 3 Oyosoos binnenrijdt en net over de brug bent (Mainstreet) moet je aan het eind van die straat ipv linksaf de 3W volgen, rechtsaf slaan. Hier is het Watermark Beach Resort. Je kunt daar aan het meer picknicken onder of naast de bomen, zwemmen en heerlijk wandelen. Een prima plek om even te ontspannen.

Schrijf een review
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan